SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL UNGARIEI

MARELE PREMIU AL UNGARIEI // Lewis Hamilton, pole-position la Hungaroring » "Dublă" Mercedes + britanicul a fost imperial într-o sesiune de calificări dominată de ploaie! Vettel, doar pe 4

FOTO: REUTERS +2   FOTO
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat sambata, 28 iulie 2018 16:16

Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes, va pleca din pole-position în Marele Premiu al Ungariei, după ce s-a impus într-o sesiune nebună de calificări, desfășurată pe ploaie. 

Britanicul va fi urmat pe grilă de coechipierul Valtteri Bottas, în timp ce Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel vor pleca din linia a doua. 

Cum arată Top 10


*Captură

Q1

Prima parte a calificărilor s-a desfășurat sub amenințarea ploii. A plouat mărunt pe Hungaroring, iar precipitațiile au fost la un pas să-i determine pe piloți să intre la boxe pentru schimb. În cele din urmă, ploaia s-a oprit, iar Q1 nu a produs nicio victimă importantă.

Force India a rămas fără niciun pilot pentru Q2, dar problemele grupării patronate de Vijay Mallya nu mai sunt o noutate. De altfel, Sergio Perez, pilotul numărul 1 al echipei, a fost cel care a cauzat intrarea în administrare judiciară a Force India, după o plângere depusă pentru primirea unor restanțe salariale.

q2

Vremea nu a mai ținut cu piloții în cea de-a doua secvență de calificări. Ploaia s-a intensificat, iar piloții au intrat la boxe pentru a trece la pneuri intermediare și, ulterior, pneuri de ploaie. 

Sebastian Vettel a început sesiunea cu intermediare, a făcut un prim tur cronometrat bun și a rămas în fruntea ierarhiei până la sfârșitul Q2.

Nu la fel de multă inspirație a avut Daniel Ricciardo, pilotul celor de la Red Bull,  care a început cu ultrasofturi și nu a reușit să se claseze în cele din urmă în primii 10. Australianul a ratat Q3, o adevărată lovitură pentru Red Bull, care obținuse rezultate satisfăcătoare cu ambii piloți în antrenamentele de vineri. 

Q3

Kimi Raikkonen a fost în frunte aproape pe toată durata ultimei sesiuni de calificări, dar a fost devansat dramatic, pe rând, de ambii piloți ai celor de la Mercedes. Hamilton obține un pole-position nesperat și face un pas mare spre titlu, în cazul în care confirmă pole-ul printr-o victorie.  Coechipierul lui Kimi, Sebastian Vettel, a încheiat calificările pe 4 și trebuie să facă o cursă perfectă pentru a rămâne aproape de Hamilton în clasamentul general. 

A plouat puternic pe toată durata Q3, aspect care i-a avantajat pe piloții Mercedes, mai lenți decât cei de la Ferrari și Red Bull în cele trei sesiuni de antrenamente libere de vineri și sâmbătă. 

CLASAMENT GENERAL

clasament general

CLASAMENT CONSTRUCTORIclasament constructori

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  28 Iulie 2018, 19:22

Maine daca ploua Lewis n-are adversar! Vettel e bun doar cand e uscat si singur pe pista!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează