SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  DACIA

Noul model Dacia Spring » Cât costă mașina după aplicarea eco-voucher-ului de 10.000 de euro

Dacia Spring +5   FOTO
Dacia Spring

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 martie 2020 16:50

Dacia a prezentat marți cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață, Dacia Spring, ce are la bază modelul K-ZE al Renault.

Dacia Spring va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa, prețul ce se vehiculează fiind de până la 20.000 €. Modelul va fi disponibil din 2021, va avea aspect de SUV, faruri 100% LED și o autonomie de circa 200 de km.

Programul de înnoire a parcului auto național (RABLA) îți oferă posibilitatea dacă duci la casat o mașină veche de minim opt ani, să primești un tichet de 6.500 de lei, pe care îl folosești apoi ca voucher de discount pentru viitoarea ta mașină.

Cei care își propun achiziția unui autoturism hibrid care are emisii NEDC de până la 50 g/km CO2 se bucură de un eco-bonus de 20.000 de lei. În cazul achiziției unui autoturism electric, suma primită este de 45.000 de lei.

Tot articolul poate fi citit pe auto-bild.ro

Odată cu devalorizarea RON, cei 45.000 de lei nu sunt echivalenți cu 10.000 de euro, doar pentru că există o condiție suplimentară în cazul celor mai mari două eco-bonusuri: acesta se aplică în întregime dacă valoarea eco-bonusului nu depășește 50% din valoarea autoturismului. 

Producătorul a declarat că va fi cea mai accesibilă electrică de pe piață. Un punct de reper aici este Skoda Citigo-e iV, al cărei preț pleacă de la 19.900 €, cu TVA inclus.

Conform raportului leu-euro actual, pentru ca Dacia Spring să se încadreze subvenției maxime, prețul său trebuie să fie în jurul sumei de 18.800 €. Altfel, achiziția unei Dacii Spring prin programul Rabla Plus ar fi subvenționată cu 50% din prețul de achiziție al mașinii, înainte de aplicarea discountului care reprezintă prima de casare (de 6.500 de lei).

Dacia Spring va fi tentantă datorită prețului pentru operatorii de flote. Dacă zvonurile privind prețul de 15.000 € se confirmă, asta înseamnă că prima Dacie electrică va putea fi cumpărată prin Rabla Plus cu circa 7.500 de euro, minus cei 6.500 de lei reprezentând prima de casare, dacă se alege și varianta de casare a unui automobil vechi.

VEZI ȘI: 

Bălgrădean, primă de instalare uriașă de la CFR Cluj! Gigi Becali amenință cu Tribunalul: „E caz penal! Nu mai e de legile sportului!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  04 Martie 2020, 20:17

F bine punctat asta cu flota! Prostia asta vine de la dealeri...că ei numai....flote vor sa vina.daca te duci tu om normal sa cumperi nu poți.pot scrie o carte cu întâmplări de acum vreun an cînd am vrut să cumpăr oasins. Vă dau doar un ex.am fost la o reprezentanta și am cerut o ofertă pt un SUV cu caracteristici...x..y...z...fara a specifica un an model sau o sumă...minima sau maxima. Știți ce mi.a răspuns... dealerul??? S a uitat la mine ... superior...deși eram mai înalt ..și a zis...DOMNE'LA NOI SINT SCUMPE!

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  04 Martie 2020, 20:02

Pe lângă romgleza lui de *** și calculele sunt total greșite...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  04 Martie 2020, 17:47

Nivelul de imbecilizare prin presa a crescut alarmant. In afara mizeriei lingvistice produsa de deseurile romglezei, mai apar si tot felul de "isteti" pretentiosi care arunca cuvintele fara a cunoaste semantica acestora. Flota se refera la nave si aeronave care plutesc, floteaza pe apa sau in aer, pe cand autovehiculele se deplaseaza pe pamant. Renuntati, rogu-va, la flota de masini si folositi romanescul "parc auto".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează