SPORTURI  »  AUTO  »  AUTO

Descoperire epocală pentru mașinile electrice: a fost inventată în SUA bateria care se încarcă în doar 10 minute! Ce autonomie are

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 19:04

Cel mai des întâlnită problemă a mașinilor electrice – din punct de vedere al utilizatorilor clasici – este autonomia și, implicit, durata de încărcare a bateriilor.

Dacă autonomia a crescut considerabil în ultimii ani, trecând și de 400 de kilometri, durata de încărcare rămâne în continuare un motiv de grijă.

Însă o invenție recentă a oamenilor de știință pare să șteargă această frustrare: cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au creat o baterie pentru mașini electrice pentru care un „plin” durează circa 10 minute. Autonomia promisă este de 322-482 de kilometri, informează auto-bild.ro, care citează Agerpres.

Mai mult, aceștia au găsit și o metodă de a prelungi viața bateriei, chiar și dacă este supusă încărcării rapide la temperaturi scăzute. 

Bateria Li-ion concepută de aceștia folosește un sistem de încălzire pe bază de foițe de nichel care aduce, în circa 30 de secunde, bateria la o temperatură optimă pentru încărcare. Astfel, bateria suportă până la 2.500 de cicluri de încărcare, echivalentul a circa 800.000 de kilometri. 

Citește și:

Pe trotuare sau pe străzi? Cum a reglementat Franța trotinetele electrice: ești de acord?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  03 Noiembrie 2019, 10:39

Ohoooo totul este deja făcut dar se scot asa ușor ușor ca omul sa cheltuie.

790542708083540
Koteles Iuliu  •  03 Noiembrie 2019, 09:57

Promisiuni la autonomie dar mai greu cu baterii li-ion!!!

florinesc
florinesc  •  03 Noiembrie 2019, 00:32

Eu mă refer la rețelele din apartamentele noastre, nu de cablurile de la stâlpii electrici.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close