STRANIERI  ·  INTERVIU INEDIT

Amintiri din copilărie cu Mutu » Cel mai frumos cadou primit de Crăciun: "Nici nu vă imaginați ce am simțit când am văzut-o sub pom! Era valoroasă ca aurul"

Sambata, 15 Decembrie 2018, 09:53

Adrian Mutu, antrenorul echipei sub 21 de ani al lui Al Wahda, va împlini 40 de ani la începutul anului viitor și a vorbit, pentru Libertatea, despre perioada copilăriei sale.

"Le mulțumesc lui Dumnezeu și Moș Crăciunilor din familie pentru multele cadouri frumoase primite de-a lungul anilor. Dacă-mi amintesc de copilărie, cred că cel mai important cadou primit a fost sprijinul părinților mei în cariera pe care mi-am ales-o, dar dacă e să menționez un dar fizic, un obiect deosebit, a fost o minge de piele, un Artex, cei de vârsta mea știu despre ce vorbesc.

Era greu de procurat, nu erau vremurile ca acum, când găsești orice pe toate drumurile. Pe-atunci era valoros ca aurul acel balon! Aveam 7-8 ani, când Moșul mi-a pus mingea sub brad. Nu vă puteți imagina privirea mea și emoțiile pe care le-am avut atunci când am văzut-o sub pom. E o chestie pe care n-o voi uita niciodată și mă întorc la acea imagine când vreau să mă motivez și-acum, la anii mei", a povestit " Briliantul" pentru Libertatea.

Minge de lux

Artexul era un lux în comunism, în partea a doua a anilor '80. În librăriile din țară, singura minge disponibilă era una de cauciuc, de multe ori ovală, denumită popular "de 35" datorită prețului (35 de bani). Mingea Artex putea fi procurată doar prin intervenții, din Occident, pe ascuns.Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

Libertatea

Comentarii (7)

Nicolae Alexandru  •  15 Decembrie 2018, 14:54
Postat de apollon pe 15 Decembrie 2018, 12:06

Mai rau daca mingea de piele cu siret era îmbibata cu apa. Pentru copii si cu piciorul era greu de lovit.

eu am prins mi8ngile alea cu siret nsi cand trageamn imi ramanea piciorul rosu, dar nici portarul nu avea curaj sa bage mana, mai males daca era uda, cantarea mai mult decat o minge medicinala in ziua de azi

Nicolae Alexandru  •  15 Decembrie 2018, 14:51

35 de lei costa, dar tu care nu ai trait vremurile alea macar ar vtrebui sa te documentezi, altfel ziarist de 2 bani demonstrezi ca esti

Rio Castravetele  •  15 Decembrie 2018, 13:48

Se vede că nu aveti habar de nimic . O minge costa 35 lei , nu 35 bani . Eu am prins timpurile alea si stiu cum eraa . Ca de obicei gsp iun articol de râs , plin de greseli .

Vezi toate comentariile (7)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1