INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Salvat de jucători! Gâlcă mai primește o șansă după rușinea cu Sociedad, scor 0-5

Gâlcă rămîne cu sabia deasupra capului
Gâlcă rămîne cu sabia deasupra capului

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2016 00:00

Cei patru căpitani ai lui Espanyol l-au apărat ieri pe antrenor în fața conducerii. Fanii, însă, l-au fluierat și au fluturat batiste albe, semn că nu-l mai vor.

Costel Gâlcă rămîne pe banca lui Espanyol și după dezastrul cu Sociedad (0-5). Deși toată lumea se aștepta să fie demis, conducerea clubului i-a dat ieri după-amiază un ultimatum: meciul de sîmbătă, de la Valencia.

Dimineața, antrenorul român și cei 4 căpitani ai echipei, Javi Lopez, Victor Sanchez, Víctor Alvarez și Abraham, fuseseră convocați de președintele Ramon Robert și de Mao Ye, reprezentantul patronului chinez  Chen Yansheng.

După ședință, Gâlcă a condus antrenamentul, dar cotidianul Mundo Deportivo anunța pe site că decizia demiterii e luată. Eroare. Cîteva ore mai tîrziu, jurnaliștii catalani aveau să afle că șefii au decis să-i mai acorde o șansă. Și că jucătorii au fost cei care l-au salvat, pledînd în favoarea lui.

11 goluri în două meciuri

Dar situația rămîne critică. Pe cît de promițător a debutat Gâlcă în decembrie, cu două victorii consecutive, pe atît de rău i-a mers apoi. Suspendările și accidentările i-au rărit rîndurile, iar absențele unor jucători fundamentali, "vîrful" Caicedo, de pildă, l-au costat numeroase puncte.

Totul a culminat cu ultimele eșecuri suferite în La Liga: 0-6 cu Real, la Madrid, și acest 0-5 încasat luni seară, acasă, de la Sociedad. A doua cea mai severă înfrîngere pe teren propriu din istoria grupării catalane, al 9-lea meci la rînd fără victorie!

" Fuera!"

Espanyol a coborît pe locul 17, la un punct de primul retrogradabil, 18, iar în birourile conducerii a început să sune alarma. Strident! Jucătorii l-au apărat pe Gâlcă și luni seară, în fața jurnaliștilor: "Sîntem cu Mister pînă la moarte. Niciodată nu trebuie învinovățit".

Dar fanii i-au întors deja spatele. Ei l-au fluierat și au fluturat batiste albe, strigînd "Fuera!" înainte de a începe să părăsească stadionul încă din minutul 55, la 0-4. Mesajul e clar: "Nu te mai vrem!". Dar vor trebui să-l mai suporte măcar pînă sîmbătă.

Tot șchiopi

Gâlcă se confruntă în continuare cu mari probleme de personal. Hernan Perez, Salva Sevilla și Arlauskis au ieșit accidentați din duelul cu Sociedad, iar Burgui a făcut gripă. La rîndu-le, Caicedo și Victor Sanchez, indisponibili din cauza unor leziuni musculare, au făcut progrese, dar rămîn pe lista incerților pentru deplasarea de la Valencia.

Arlauskis, ruptură. O lună out!

Cu 8 goluri primite în două meciuri, ex-stelistul Arlauskis și-a pierdut tot creditul în ochii suporterilor și ai conducerii. Luni seară, cînd Gâlcă l-a înlocuit la pauză, fanii au izbucnit în urale.

Credeau că l-a pedepsit pentru vina avută la primele două reușite ale oaspeților, dar portarul lituanian se accidentase. Ieri a venit și diagnosticul: ruptură la aductorii piciorului drept, trei pînă la patru săptămîni de pauză.

"Numai uniți putem redresa situația. În fotbal e posibil orice"
Costel Gâlcă, antrenor Espanyol

0e nota primită de Gâlcă în Marca pentru meciul cu Sociedad. Același calificativ l-au avut și 10 dintre cei 14 jucători folosiți.

6înfrîngeri a înregistrat Espanyol cu Gâlcă pe bancă în ultimele 7 meciuri, în campionat (5) și în Cupă (1)

5puncte din 24 posibile a cîștigat fostul antrenor al Stelei cu Espanyol în 8 etape de campionat

Gâlcă la Espanyol

Două victorii

15 decembrie  2-1 cu Levante (a, Cupă)
19 decembrie 1-0 cu Las Palmas (a, campionat)

Două egaluri

2 ianuarie 0-0 cu Barcelona (a, campionat)
23 ianuarie 2-2 cu Villarreal (a, campionat)

Șapte eșecuri

30 ianuarie 0-2 cu Sevilla (d, campionat)
6 ianuarie 1-4 cu Barcelona (d, Cupă)
10 ianuarie 1-2 cu Eibar (d, campionat)
13 ianuarie 0-2 cu Barcelona (a, Cupă)
17 ianuarie  1-3 cu Getafe (d, campionat)
31 ianuarie 0-6 cu Real (d, campionat)
8 februarie 0-5 cu Sociedad (a, campionat)

Playtech: Veste BOMBĂ pentru Ianis Hagi! Scoțienii au făcut anunțul ȘOC: s-au dat de gol


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  10 Februarie 2016, 09:32

Daca era la fscb, castiga invers, adica 24 de puncte din 5 posibile. Sunteti o rusine de tara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează