ESPORTS  »  FIFA 20  »  FIFA20

FIFA20 // Motivul pentru care un gamer a dat în judecată EA Sports » Avocații se implică: „E ca la un joc de ruletă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 14:57

FIFA20 //Nu toată lumea apreciază sistemul din spatele FIFA Ultimate Team.  

EA Sports tocmai a raportat profituri de peste un miliard de dolari, numai din microtranzacții, din care majoritatea vin din FIFA Ultimate Team.  

Un gamer din Franța cheamă gigantul american în instanță, nemulțumit că nu a primit niciun card mai valoros.  

Avocații tânărului de 32 de ani încearcă să atragă atenția asupra faptului că Ultimate Team reprezintă un sistem de joc de noroc. 

„Oamenii investesc bani reali fără a avea o garanție că vor primi ceea ce doresc. Practic, este ca un joc la ruletă. Clientul nostru a investit 600 de dolari în câteva luni și niciodată n-a primit vreun jucător important”, sună motivația celor doi avocați.  

Se știe că există foarte multe discuții, mai ales în Europa în țări precum Belgia sau Olanda care cer ca FIFA Ultimate Team să sufere reglementări, așa cum o face orice formă de joc de noroc.  

„Un copil de 11 sau 12 ani poate intra nesupravegheat în joc și să investească bani reali, plus că vorbim și de dependență” au mai punctat autorii plângerii.  

Rămâne de văzut dacă acest proces, mai ales deznodământul lui, va conduce la o schimbare majoră în ceea ce privește reglementarea jocurilor video cu microtranzacții. 

Ai mai multe informații din eSports pe secțiunea dedicată de pe GSP.ro!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează