ESPORTS  »  FIFA 20  »  FIFA 20

Pep nu scapă de Klopp nici în FIFA: tactica lui Liverpool rivalizează cu cea a lui City

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 mai 2020 11:15

După ce au disecat strategia lui Guardiola în FIFA 20, mai mulți jucători profesioniști învață cum se poate juca și ca Liverpool. 

Guardiola și Jurgen Klopp sunt cei mai în vogă antrenori în acest moment și strategiile lor sunt cele care definesc fotbalul în acest moment. Așa că jucătorii s-au gândit că aceste strategii dau roade și în FIFA 20. 

Fotbalul rapid cu un pressing sufocant este tactica preferată de Klopp

Spre deosebire de jocul de posesie al lui Guardiola, tactica lui Klopp cere un fotbal rapid, direct, bazat pe un pressing sufocant, cât mai avansat. Sistemul ales este deja clasicul 4-3-3, dar în care atacanții laterali trebui să intre în centru pentru a putea să se folosească de piciorul bun, așa cum fac Mane și Salah. Este greu de găsit fotbaliști de aceeași calitate dar fără astfel de jucători, totul se năruiește. 

Atacantul trebui să poată juca ca „9” fals, iar mijlocașii trebuie să aibă valori mari la rezistență, la intercepții și la agresivitate. În plus trebuie să se descurce bine și lac apitolul pase scurte. Nu este nevoie să fie foarte creativi, dar la capitolul fizic trebuie să stea foarte bine, pentru a putea cere presingul avansat iubit de Klopp. 

Linia defensivă cât mai avansată pentru a stopa contraatacurile echipei adverse

Când vine vorba de linia defensivă, aceasta trebuie setată cât mnai sus pentru a bloca contraatacurile repede, iar când balonul este în posesie, cea mai bună strategie este de a construi rapid atacurile, evitând astfel posesia iubită de Guardiola, pentru ritmul rapid al lui Klopp. 

Normal, se va juca mult pe flancuri, cu condiția ca atacanții laterali să fie foarte creativi și implicați. Astfel, în combinație cu „9”-uarul fals, aceștia vor pătrunde în centru, unde vor crea superioritate și vor putea să depășească fundașii în duelurile 1v1 și vor putea finaliza. 

Sună simplu, dar un jucător va trebui să își construiască o echipă special pentru această tactică, altfel nu va funcționa. Dar dacă va reuși să strângă fotbaliștii de care are nevoie, atunci lucrurile vor sta mult mai bine. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează