ESPORTS  »  FIFA 20  »  BUCHAREST GAMING WEEK

VIDEO Dani Oțil pariază pe eSport-uri în România: „Au puterea de a umple săli și chiar stadioane”

Articol de , - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 17:13

Dani Oțil a fost și el prezent la Bucharest Gaming Week. Realizatorul TV vede cu ochi buni ideea de eSports și îi încurajează pe tineri să intre în acest fenomen, mai ales că e convins de potențialul pe care îl are România în acest segment. 

- Dani, ești pasionat de automobilism, joci fotbal, ești și cu partea asta de eSports? 
- Da, mai pe ascuns pentru că am 40 de ani mâine-poimâine. Sunt pasionat de simulatoare de mașini. Am acasă în pivniță câteva lucruri interesante.

- Cum ți se pare că a ajuns să se transmită live analiza unui meci de FIFA? 
- Mă sperie! Adică mă și bucură. Având în vedere că noi românii nu mai suntem atât de buni la fotbal, la e-fotbal putem fi foarte tari. Avem câțiva băieți foarte talentați. Urmăresc câțiva dintre ei. Mi-ar plăcea să strălucim măcar aici în fotbalul mondial.

 - În străinătate sunt meciuri urmărite de 100.000 de oameni. Putem ajunge și noi la 20-30.000 de oameni? 
- Cred că oamenii ăștia, cu forța lor de cumpărare, pot umple niște săli bune de sport, poate niște stadioane, pentru că e un show. Nu e doar o joacă de copil! E o chestie super serioasă.

 - Pot fi atrași oamenii la fotbal prin eSports?  
- Nu cred că în România va funcționa. În schimb cred că tinerii vor fi atrași de fenomen.

- Se poate trăi din partea de eSports? 
- Nu știu pentru că eu doar cheltui. M-am uitat pe cardul pe care Microsoft îmi ia bani pentru jocurile de XBox. Și cineva trăiește foarte bine pe spatele meu. Mi se pare foarte tare că au salarii băieții ăștia. Mi se pare tare să stai la aceeași masă, să îl ai pe Alibec în dreapta, Budescu în stânga, și să le zici ce faci colega. Va fi funny! E posibil ca jucătorii de eSports să aibă mult mai multe rezultate în Europa decât cei din fotbalul normal. 

„Ieri am dat de un coleg ce nu avea încredere în evenimentul de genul din punct de vedere comercial. I-am arătat cât e piața mondială și i-am demonstrat că bate la fundul gol industria mașinilor pentru că marjele sunt foarte mari"
Dani Oțil 

VEZI ȘI:

VIDEO Planuri mari dezvăluite de Toma Nicolau la Bucharest Gaming Week: „Competiție de Liga 1 și la FIFA. LPF să se implice”

VIDEO Ionuț Bercea și Andrei Orbeț, doi dintre vloggerii momentului în eSports, au dat verdictul: „Se poate trăi din asta! Sunt două modalități”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
177015329491574
Gheorghe Clejanu  •  10 Noiembrie 2019, 08:21

Cine dă sfaturi la tineri, unul care a umblat cu mama lui Răduleasca

Vezi toate comentariile (1)
Comentează