FIFA 20

VIDEO Planuri mari dezvăluite de Toma Nicolau la Bucharest Gaming Week: „Competiție de Liga 1 și la FIFA. LPF să se implice”

Articol de — Sambata, 09 Noiembrie 2019, 15:20

Toma Nicolau a dat startul ediției din 2019 a Bucharest Gaming Week. Bloggerul vede cu ochi buni viitorul eSports-ului în România.  

- Toma, ce înseamnă pentru eSports faptul că un meci a fost transmis pe site-ul Gazetei? 
- E un mare pas înainte pentru comunitatea de gaming, care anul ăsta a primit și pentru prima dată Liga 1 în FIFA. Mă bucur că am putut organiza asta. Îmi doresc să văd o competiție de Liga 1 și la FIFA și să crească această comunitate. Pentru că s-a văzut că avem jucători foarte buni. Avem și un campion mondial.  

- E un pas atât de mare înainte faptul că EA Sports a băgat Liga 1 în FIFA? 
- E uriaș! Dă un context, un cadru. Nu mai avem nicio scuză să nu organizăm competiții oficiale de FIFA. 

- Cum crezi că vede tânăra generație faptul că echipele de Liga 1 sunt tot mai atente pe partea de eSports? 
- E foarte important. Deja se crease o punte între copii și părinți. Petrec tot mai mult timp pe eSports. Ca exemplu, în Norvegia și Suedia se predă eSports în școală. Norvegienii și suedezii nu-s cei mai fraieri, deci am putea lua exemplu. Aș vrea să văd părinții că-și încurajează tot mai mult copiii.  

- Am înțeles că din sezonul viitor am putea avea primul campionat oficial! 
- Sunt zvonuri, da! LPF trebuie să facă pași către asta. Cei de acolo sunt singurii care pot impune asta cluburilor profesioniste. Toate cluburile trebuie să aibă echipă de FIFA. Pentru că așa se poate face și o națională competitivă și așa mai departe.

„Se poate trăi din eSports. Sunt cluburi care plătesc deja jucători. Deci poate fi un viitor. Avem un jucător care joacă Leauge of Legends pentru Schalke. Dacă ești suficient de bun, se poate”

„FIFA e cel mai popular joc din România. Sunt între 100 și 200.000 de jucători. Aici intră și cei care se joacă acasă, cu prietenii, dar și cei profesioniști. E o bază suficientă cât să se înceapă o Ligă 1” 
- Toma Nicolau  

Citește mai multe informații din eSports pe secțiunea dedicată de pe GSP.ro - AICI (link https://www.gsp.ro/esports.html)Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1