ESPORTS  »  FIFA 20  »  

VIDEO Planuri mari dezvăluite de Toma Nicolau la Bucharest Gaming Week: „Competiție de Liga 1 și la FIFA. LPF să se implice”

Articol de - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 15:20

Toma Nicolau a dat startul ediției din 2019 a Bucharest Gaming Week. Bloggerul vede cu ochi buni viitorul eSports-ului în România.  

- Toma, ce înseamnă pentru eSports faptul că un meci a fost transmis pe site-ul Gazetei? 
- E un mare pas înainte pentru comunitatea de gaming, care anul ăsta a primit și pentru prima dată Liga 1 în FIFA. Mă bucur că am putut organiza asta. Îmi doresc să văd o competiție de Liga 1 și la FIFA și să crească această comunitate. Pentru că s-a văzut că avem jucători foarte buni. Avem și un campion mondial.  

- E un pas atât de mare înainte faptul că EA Sports a băgat Liga 1 în FIFA? 
- E uriaș! Dă un context, un cadru. Nu mai avem nicio scuză să nu organizăm competiții oficiale de FIFA. 

- Cum crezi că vede tânăra generație faptul că echipele de Liga 1 sunt tot mai atente pe partea de eSports? 
- E foarte important. Deja se crease o punte între copii și părinți. Petrec tot mai mult timp pe eSports. Ca exemplu, în Norvegia și Suedia se predă eSports în școală. Norvegienii și suedezii nu-s cei mai fraieri, deci am putea lua exemplu. Aș vrea să văd părinții că-și încurajează tot mai mult copiii.  

- Am înțeles că din sezonul viitor am putea avea primul campionat oficial! 
- Sunt zvonuri, da! LPF trebuie să facă pași către asta. Cei de acolo sunt singurii care pot impune asta cluburilor profesioniste. Toate cluburile trebuie să aibă echipă de FIFA. Pentru că așa se poate face și o națională competitivă și așa mai departe.

„Se poate trăi din eSports. Sunt cluburi care plătesc deja jucători. Deci poate fi un viitor. Avem un jucător care joacă Leauge of Legends pentru Schalke. Dacă ești suficient de bun, se poate”

„FIFA e cel mai popular joc din România. Sunt între 100 și 200.000 de jucători. Aici intră și cei care se joacă acasă, cu prietenii, dar și cei profesioniști. E o bază suficientă cât să se înceapă o Ligă 1” 
- Toma Nicolau  

Citește mai multe informații din eSports pe secțiunea dedicată de pe GSP.ro - AICI (link https://www.gsp.ro/esports.html)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează