ESPORTS  »  GAMING  »  ESPORTS SUMMIT

A început eSports Summit Bucharest 2021 » Se fac eforturi ca sporturile electronice să fie recunoscute oficial în România

Invitatul special al conferinței: preşedintele Federaţiei Internaţionale de ESports, românul Vlad Marinescu
Invitatul special al conferinței: preşedintele Federaţiei Internaţionale de ESports, românul Vlad Marinescu

Articol de GSP - Publicat marti, 20 iulie 2021 16:42 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 20:48

Eveniment important în Capitală: azi a avut loc ESports Summit Bucharest 2021. Premieră pentru România, care nu a mai organizat niciodată un eveniment al industriei de eSports.

LIVE VIDEO de la eSports Summit Bucharest 2021

UPDATE | Jucătorii și cluburile de esports din România vor primi același statut ca cel al sportivilor și cluburilor profesioniste tradiționale

În cadrul Esports Summit Bucharest, Mara Mareș, Consilier de Stat în Cancelaria Prim Ministrului, a anunțat că legea educației fizice și sportului va fi amendată astfel încât sporturile electronice (esports) să fie recunoscute oficial în România. 

Astfel, jucătorii și cluburile de esports din România vor primi același statut ca cel al sportivilor și cluburilor profesioniste tradiționale. Legea va fi depusă în Parlament la începutul sesiunii din luna septembrie.

Nevoia susținerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reușit, în mai puțin de un an de zile, să înființăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă și bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, țări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie ca jucător profesionist de esports. 
- Mara Mareș

Vlad Marinescu, președintele Federației Internaționale de Esports, a aplaudat în cadrul evenimentului această initițiativă a Guvernului României: „A venit timpul pentru ca România să pună la lucru întreg ecosistemul și infrastructura care au plasat-o de multe ori în topurile internaționale în ceea ce privește pasiunea pentru gaming. O legislație dedicată esports va ajuta în primul rând jucătorul român, care va avea o motivație în plus pentru a face performanță și de a se bate pentru premii de milioane de dolari în competițiile internaționale”, a declarat acesta.

Grupul de lucru a fost format din Mara Mareș (Consilier de Stat), Tudor Dăescu (Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon/ Gaming Video Awards/ Esports Summit), Adrian Socaciu (Institutul Român Sportiv), Marius Radu (GG Industry/ Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon), Alexandru Ion (Nexus Gaming/ Romanian Esports League/ Gaming Marathon), Mihai Cotos (Digital Crusade) și Cosma Wolkonsky (YEPP).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenimentul dezbate tendințele și oportunitățile existente pe piața din România și reunește peste 20 de personalități, de la jucători de eESports până la autorități guvernamentale, ONG-uri, dar și reprezentanți din mass-media.

Invitatul special al conferinței: preşedintele Federaţiei Internaţionale de eSports, românul Vlad Marinescu.

Summitul este moderat de Marian Andrei, prezentatorul emisiunii iLikeIT. Laura Barbu, director de marketing și comunicare Vodafone, Adrian Socaciu, președintele Romanian ESports Association, streamerul Ovvy sau Petrișor Obae, deținătorul Pagina de Media, vor lua și ei cuvântul în cadrul evenimentului.

eSports Summit Bucharest 2021: programul complet

1. eSports – un fenomen global. România: prezent vs. viitor (10:30 - 11:45)

România are o poziție privilegiată în lumea eSports, oferită de infrastructura digitală de vârf și de predispoziția populației spre tehnologie. Speakerii care vor vorbi despre dezvoltarea României în contextul sporturilor electronice:

  • Vlad Marinescu - Federația Internațională de eSports
  • Tudor Dăescu - Dăescu Borțun Olteanu
  • Cătălin Butnariu - Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România

2. Competiții eSports: Suport vs. Reglementare (12:00-13:15)

Se va discuta despre căile prin care această industrie își poate cunoaște potențialul maxim. Reglementările legale, beneficiile jucătorului, stimularea acestora și alte subiecte de acest tip vor fi abordate de:

  • Mara Mareș - deputat român
  • Adrian Socaciu -  președintele Romanian ESports Association 
  • Vlad Marinescu - Federația Internațională de ESports
  • Alexandru Ion - fondatorul Nexus Gaming

3. Evenimentele de eSports în România vs. cele din regiune (13:45-15:00)

Cum stă România în comparație cu celelalte țări din regiune în industria de eSports? Vor răspunde:

  • Mihai Cotoș - Digital Crusade 
  • Octav „ang” Crețu - Nexus Gaming 
  • Alexandru Șiclovan - Racing League Romania 
  • Marius Radu - GG Industry

4. Profilul jucătorului român profesionist (15:15-16:30)

La fel ca sportivii din fotbal, tenis sau handbal, reprezentanții ESports sunt membrii într-o echipă și au un program de antrenament bine stabilit. Cum devii un jucător profesionist și ce necesită această activitate? Vor încerca să găsească răspunsuri:

  • Octav „ang” Crețu - Nexus Gaming 
  • JaxiTV aka Costin Vrînceanu - Streamer 
  • Ovvy aka Ovidiu Pătrașcu - Streamer 
  • BTN aka Cătălin-Ionuț Stănescu - ESports player 
  • Costin Dămăsaru - Neuro Performance Enhancement Center

5. Gamerii. Oportunități de marketing și advertising pentru o audiență în creștere rapidă (16:45-18:30)

Speakerii acestui panel de discuție: 

  • Mihnea Brașoveanu - Sphera Franchise Group 
  • Laura Mihăilă - BCR 
  • Laura Barbu - Vodafone 
  • Ioana Mârzac-Sigarteu - Samsung 
  • Pia Schörner - BMW Group 
  • Petrișor Obae - Pagina de Media

Între aceste subiecte vor exista și sesiuni de Q&A, în care fanii vor putea să afle răspunsurile chiar de la speakerii evenimentului.

Vrem ca Esports Summit Bucharest să devină un eveniment anual dedicat tuturor stakeholderilor ai ecosistemului esports. Anul acesta, reflectoarele vor fi puse în special pe evoluţia esports-ului în România şi în regiune, dar şi asupra tendinţelor şi oportunităţilor. 

De asemenea, prin acest eveniment ne arătăm sustinerea faţă de eforturile autorităţilor şi asociaţiilor din domeniu pentru crearea statutului pe baza căruia cluburile şi jucătorii de esports să se dezvolte şi să funcţioneze legal în România
Tudor Dăescu, Manager General al Dăescu Borţun Olteanu, organizatorul evenimentului

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
ireal
ireal  •  22 Iulie 2021, 13:01

s-au gasit bosorogii care nu stiu sa porneasca un pc sa comenteze despre eSports. ramaneti ma la mamaliga 1, ca acolo va e locul, din toate punctele de vedere.

ionica007
ionica007  •  22 Iulie 2021, 12:07

Doar astia sunt in stare de o asa prufunzime a gandirii... Pentru orice om normal, SPORTUL produce transpiratie si masa musculara, eSPRTUL produce hemoroizi... Cu asta cred ca am spus totul...

lucian007
lucian007  •  21 Iulie 2021, 21:52

Ce *** de sport e ala in care iti *** ochii in fata calculatorului? A-*** lumea...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează