ESPORTS  »  GAMING  »  ARENA NAȚIONALĂ

După EURO, Arena Națională va găzdui un alt eveniment uriaș internațional: buget de peste 40 de milioane de dolari!

Arena Naționașă va organiza un turneu de Dota 2
Foto: Imago
Arena Naționașă va organiza un turneu de Dota 2 Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 15:10 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 15:21

După succesul de la EURO, unde Arena Națională a găzduit 4 meciuri de la turneul final, Bucureștiul se pregătește de un nou eveniment internațional, cel mai mare turneu de gaming al anului!

Arena Națională va fi locul de desfășurare al turneului „The International”, competiție online de Dota 2. Acest turneu este pentru iubitorii de jocuri pe calculator precum un Campionat Mondial, unde se întâlnesc cele mai bune echipe din lume.

Când se desfășoară turneul

Turneul va debuta în octombrie. Faza grupelor va avea loc în perioada 7-10 octombrie, iar faza principală va începe pe 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie, cele mai bune două echipe de Dota 2 din lume se vor confrunta pentru câștigarea trofeului Aegis.  Fondul de premiere anunțat de organizatori este de peste 40 de milioane de dolari!

„Suntem recunoscători pentru parteneriatul încheiat cu România și orașul București și așteptăm cu nerăbdare să reîntâlnim comunitatea internațională de Dota 2, atât în persoană cât și virtual, pentru a sărbători jucătorii de elită și fanii extraordinari în cadrul campionatului The International.

 Pregătiți-vă. După o lungă așteptare, bătălia începe”, au anunțat pe site-ul oficial al jocului.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat evenimentul

Prezent la Arena Națională, primarul general al Bucureștiului a susținut o conferință de presă prin care a anunțat evenimentul: „Unul dinte obiectivele mandatului meu este de a pune Bucureștiul pe harta principalelor evenimente culturale, sportive, de business.

 Trebuie pentru asta să folosim oportunitățile și avantajele competitive pe are le avem și Arena Națională este unul dintre avantajele pe care Bucureștiul le are.

Sunt fericit sa vă anunț că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internațional de sporturi electronice din acest an. Este o competiție care se va desfășura pe Arena Națională,  e o competiție care va fi vizionată de 80 de milioane de oameni în intreaga lume”.

Venit important pentru bugetul local

Nicușor Dan a precizat și cât va primi Primăria Capitalei pentru turneul disputat la București: „Premiile competiției sunt de 40 milioane de dolari din care 16% merg la bugetul statului român”. Asta înseamnă că bugetului local îi va reveni suma de 6,4 milioane de dolari.

VIDEO cu conferința de presă susținută de Nicușor Dan

Citește  știri despre fotbalul intern:

Țeapă pentru Șiman! » Cum scapă Dinamo de clauza „eternă” de un milion de euro + Ionuț Șerban exultă: „Sunt liber, pot să scriu o carte!”

Fotbalistul cu peste 50 de meciuri în Serie A dorit de Mutu primește recomandarea lui Rednic: „Achiziție foarte bună pentru FCU”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
adriann_
adriann_  •  14 Iulie 2021, 17:31

Ai furat-o silvica, am apucat sa fac screenshot cu mesajul sters :))) BHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH

sil.vio.
sil.vio.  •  14 Iulie 2021, 13:25
Postat de adriann_ pe 14 Iulie 2021, 12:58

Astia au moderat pentru limbaj jignitor fara sa inteleaga ca e vorba de un jucator de DOTA :)))

Ce stii tu despre DOTA, bai ninonistule? :))))

adriann_
adriann_  •  14 Iulie 2021, 12:58
Postat de telly pe 08 Iulie 2021, 16:54

Unde e w33haa ? ????????

Astia au moderat pentru limbaj jignitor fara sa inteleaga ca e vorba de un jucator de DOTA :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează