ESPORTS  »  GAMING  »  GAMING

EA este în centrul unui nou proces din cauza monetizării din FIFA și Madden

Articol de GSP - Publicat joi, 20 august 2020 16:06 / Actualizat joi, 20 august 2020 16:19

Dacă va pierde, EA va fi obligată să plătească 5 milioane de dolari. 

De data aceasta EA este dată în judecată de un avocat reprezentând peste 100 de persoane din California. Așa cum era de așteptat, subiectul procesului îl reprezintă tehnicile de monetizare folosite de EA Sports în jocurile FIFA și Madden. Chiar dacă producătorul american spune că aceste metode nu reprezintă jocuri de noroc, deși există foarte multe argumente care îi contrazic.

Inițiatorii procesului pretind că pack-urile din Ultimate Team creează dependență

Exact asta susține și Kevin Ramirez, inițiatorul procesului, care pretinde că metoda prin care sunt achiziționate pack-urile de carduri în Ultimate Team creează dependență. Faptul că niciodată un gamer nu știe ce fotbalist va primi, că rar se va nimeri ceva ce urmărește, asta îl poate stimula să cheltuie tot mai mulți bani. Ramirez spune că și el a cheltuit peste 600 de dolari numai în ultimele versiuni. 

Rămâne de văzut dacă această acțiune va avea succes, dar este de remarcat că tot mai multe procese vizează tehnicile de monetizare ale celor de la EA. 

Citește și alte știri din categoria ESports:

FIFA 21 va avea o doză de realism mărită

Surpriză în FIFA 20: o echipă mică din Anglia a devenit una dintre preferatele fanilor! Are doi dintre cei mai puternici jucători

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează