ESPORTS  »  GAMING  »  ESPORTS

Esports va fi introdusă ca probă la Jocurile Asiatice din 2022

Esports va fi introdusă ca probă la Jocurile Asiatice din 2022
Esports va fi introdusă ca probă la Jocurile Asiatice din 2022

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2020 14:42 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 15:06

Discuția privind includerea fenomenului esports la Jocurile Olimpice nu este una nouă. 

Chiar dacă acest lucru nu este aproape – dacă se va petrece – totuși popularitatea sporturilor viturale printre fani, în special printre cei tineri, ar putea forța organizatorii de evenimente sportive majore să ia această variantă în serios. 

Un pas important către Jocurile Olimpice?

Deja un pas important a fost făcut: din 2022 Jocurile Asiatice, vor cuprinde probe de esports. Gamerii vor avea șansa să se înfrunte pentru medalii la competiția organizată de China. Acestea vor fi incluse în categoria de „confruntări intelectuale”, unde apare și șahul. Este o recunoaștere a impactului pe care acest fenomen îl are în China, Coreea de Sud, Japonia sau Vietnam. În Asia jocurile esports au devenit aproape o religie așa că acest pas este unul normal. 

Din 2017 forurile asiatice au anunțat această participare, dar a trebuit să treacă 3 ani de incertitudini. Însă din 2022, fanii asiatici vor avea șansa să își vadă favoriții la lucru, alături de ceilalți sportivi importanți. 

Citește mai multe știri din esports:

Un jucător de CS:GO, suspendat după ce a vrut să păcălească organizatorii turneului DreamHack Masters Winter

Un star de la Bayern ia FIFA 21 cu asalt! A primit un card spectaculos

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează