ESPORTS  »  LEAGUE OF LEGENDS  »  LOL

Jucătorii asiatici de League of Legends, decizie comună în lupta împotriva COVID-19

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2020 12:43

Cu peste 100.000 de cazuri de coronavirus confirmate şi cu peste 6.000 de decese înregistrate în China, Coreea de Sud și Taiwan, ligile profesioniste de League of Legends au decis să suspende meciurile ce se desfăşurau pentru a determina campioana Spring Split-ului.

LCK ( League of Legends Champions Korea) a amânat meciurile începând cu data de 6 martie, pentru a preveni răspândirea virusului. Totodată,  LPL ( League of Legends Proffessional League) din China a ales să amâne toate competiţiile în desfăşurare şi nu numai, începând cu luna ianuarie.  Ca o consecinţă a acestor amânări, cel mai probabil următorul eveniment major de League of Legends şi primul de talie internaţională ce ar fi trebuit să aibă loc în acest an, Mid-Season Invitational, o să sufere modificări semnificative, mai ales datorită faptului că numeroase echipe au pierdut mai mult de o lună de joc. 

Totuşi, jucătorii de top ai League of Legends nu au rămas indiferenţi la lupta pe care umanitatea o duce în prezent cu noul virus şi au ales să se alăture numeroaselor campanii de ajutorare a celor care duc lupta împotriva acestui virus.

Faker, cel mai bun jucător de LoL, a donat 25.000 de dolari

Lee Sang-hyeok, mai bine cunoscut prin numele său de joc  ,,Faker” este middlaner-ul echipei sud coreene SK Telecom T1 încă din anul 2013, fiind considerat în mai mulţi ani drept cel mai bun jucător de League of Legends, tocmai datorită mecanicilor de care dă dovadă şi a reacţiilor rapide pe care acesta le are. Faker nu a rămas indiferent la necazul care a lovit întreaga lume şi a ales să doneze 25.000 de dolari, echivalentul a 30 de milioane de woni sud coreeni, către persoanele afectate de noul virus.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Twitter, Faker a declarat că este alături de toți cei care luptă împotriva combaterii coronavirusului și că singura modalitate de a trece peste această etapă este de a ne ajuta reciproc și de a nu ramâne indiferenți. 

Reacţiile celorlalţi jucători din echipa sa nu au întârziat, astfel încât toţi ceilalţi membri ai SK Telekom T1 au anunţat că toate donaţiile pe care le vor primi pe platformele de streaming vor fi redirecţionate către fundaţiile care se ocupă cu ajutorarea celor aflaţi în suferinţă datorită COVID-19.

Faker este unul dintre puţinii jucători de League of Legends care au ales să se implice în lupta împotriva răspândirii COVID-19, lui alăturându-se  şi Kim Tae-cânt, cunoscut sub numele de ,, Doinb”, midlaner-ul celor de la FunPlus Phoenix și Jeong "Chovy" Ji-hoon, midlaner-ul celor de la DragonX.

Citește și alte știri din ESports:

League of Legends și Dota luptă dusă împreună împotriva un inamic comun: COVID-19

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează