ESPORTS  »  LEAGUE OF LEGENDS  »  LOL

League of Legends » Scurt istoric şi eSports: jucătorii de LoL sunt încadrați ca atleți

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 15:27

League of Legends este un joc online creat de Riot Games, încadrat în categoria jocurilor de tip MOBA (multiplayer online battle arena)  şi care a fost lansat în octombrie 2009.

Este un joc de echipă, principalul scop fiind acela de a distruge Nexusul (baza) echipei inamice. O echipă este formată din 5 jucători, fiecăruia fiindui atribuit câte un rol: toplaner, jongler, midlaner, AD carry şi support. Pe lângă distrugerea Nexusului inamic, fiecare echipă are şi o serie de obiective ce îi poate aduce avantaje pe parcursul jocului.

Premiu de 7000 de dolari la primul eveniment de League of Legends

Printr-un gameplay interesant, ce îţi oferea posiblitatea de a-ţi personaliza stilul de joc, League of Legends a reuşit să atragă jucători de pe fiecare continent. La doar un an de la lansare, cele mai bune echipe din America, Europa şi China şi-au măsurat forţele la competiţia internaţională World Cyber Games din Los Angeles, unde echipa americană Counter Logic Gaming (CLG) a reuşit să se impună şi să îşi asigure un premiu de 7000 de dolari.

În anii următori, jocul a devenit din ce în ce mai popular, fiind unul dintre cele mai jucate jocuri pe calculator în Europa şi America de Nord, urmând ca mai apoi să devină principalul joc şi în Coreea de Sud, China sau Taiwan.

Jucătorii de LoL sunt încadrați ca atleți

Ascensiunea rapidă a jocului, mai ales prin numărul de jucători dar şi prin competiţiile naţionale şi internaţionale, au determinat Serviciul de Imigrări al Statelor Unite ale Americii să recunoască jucătorii de League of Legends drept atleţi, gaming-ul fiind astfel considerat un sport.

Comunitatea foarte activă i-a determinat pe cei de la Riot Games să organizeze competiţia League of Legends Championship Series, atât în Europa, America de Nord sau China, cât şi în Coreea, Taiwan sau Asia de Sud Est. În cadrul acestei competiţii sunt înscrise câte 8 echipe, iar cele mai bune vor reprezenta continentul la Campionatul Mondial de League of Legends. În ultimii ani, jocul a fost dominat de echipele venite de pe continentul asiatic, singurele care au reuşit să le ţină piept au fost echipele europene.

Pe secțiunea dedicată de pe GSP.ro ai mai multe informații din eSports

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează