ESPORTS  »  LEAGUE OF LEGENDS  »  LOL

League of Legends și fenomenul eSports » Organizarea competiţională internaţională

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 15:32

Ca în orice sistem competiţional, echipele sunt împărţite în ligi valorice, pe regiuni. Cea mai importantă ligă, cu cel mai înalt nivel din punct de vedere competiţional, este LCS (League Championship Series), denumire întâlnită America de Nord, LEC (Legends European Championship) în Europa, LCK (LoL Champions Korea)  în Coreea, LPL (LoL Pro League ) în China. 

Al doilea eșalon este mai slab din punct de vedere valoric, Challenger Series, dar din nou, această ligă poate purta diferite nume, în funcție de regiuni. Este important de precizat că fiecare regiune are aceste două ligi.

Jucătorii au antrenamente zilnice, care pot ține și 10-15 ore

Ca în fotbal, au loc meciuri între echipele din aceste ligi, de obicei în fiecare primăvară, iar echipele cu cele mai multe victorii vor ajunge să reprezinte regiunea la Campionatul Mondial de League of Legends.

Jucătorii de League of Legends sunt adevărați profesioniști, au antrenamente care în mod normal țin între 10-15 ore pe zi, au salarii plătite de cei de la Riot Games, salarii care fluctuează în funcție de valoarea fiecăruia, sponsori și beneficiază chiar și de psihologi sportivi, care îi ajută să își gestioneze emoțiile în timpul meciurilor. 

Echipele au un întreg staff tehnic în spate

Echipele sunt formate din antrenori, principali sau secunzi, analiști, preparatori fizici, personal tehnic  și alte persoane care au grijă ca jucătorii să beneficieze de cele mai bune condiții. Totodată, echipele mai au și locuri de antrenament, cunoscute sub denumirea de ,,gaming house”, locul în care echipele își petrec majoritatea orelor de antrenament (ex: Team Liquid’s gaming house).

Toate aceste condiții s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, asta datorită ascensiunii pe care aceste competiții internaționale le-au înregistrat. Spre exemplu, Campionatul Mondial din anul 2019 a înregistrat aproximativ 127 de milioane de vizualizări online, aflându-se la același nivel cu numărul de vizionări al Super Bowl-ului din același an. 

Pe secțiunea dedicată de pe GSP.ro ai mai multe informații din eSports

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează