FOTBAL CU CAPUL  »  FOTBAL CU CAPUL  »  

Prima femeie nu se uita niciodata, dar se lasa mai mereu

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 februarie 2009 00:00

E ca o femeie care le arata holteilor ce inseamna o tavaleala spectaculoasa, adevarata si pe bani multi. O femeie care te invata cum si ce sa faci cu piciorul, cum si cand sa-l bagi, cum sa-l indoi, dar mai ales iti arata cum trebuie sa te porti cu femeile pe care le vedeai doar la televizor. Din pacate, de-a lungul timpului, pentru multi barbati s-a dovedit a fi doar o aventura, rareori o relatie, doar o etapa frumoasa dar nu indeajuns de ofertanta.

Aceasta pare a fi Barca daca stam sa ne uitam pe istoricul transferurilor dintre reprezentanta de seaman a Cataloniei si regalii din Madrid, Real. 10-3, asta este raportul migrarii jucatorilor notabili dinspre Barcelona catre Real. Suporterii blau-grana au fost supusi supliciului de a-si vedea idolii in gradina rivalei, de zece ori, in decursul a 70 de ani.

Primul soc l-au resimtit in 1932 cand cel care a deschis lista tradatorilor, Jose Samitier a ales tricoul alb-real. Mult timp dupa nefericitul eveniment, intre ’61 si ‘65 plecarile au devenit o traditie nedorita de catalani - Justo Tejada, Evaristo de Macedo si Ferdinand Goyvaerts au lasat Barca din mana pentru Realul de pe gard.

Drumul care parea cu sens unic a devenit unul cu doua benzi in 1966 cand Lucien Muller a lasat capitala pentru scena lui Gaudi. Lista catalanilor deveniti la cerere si oferta madrileni a continuat apoi cu Bernd Schuster, Luis Milla, Brian Laudrup si altii, culminand cu cea mai celebra dezertare, cea a lui Figo.

Sa ne mandrim sau nu dar printre cei putini pe care  albul nu i-a marcat pe viata, iar combinatia ros-albastru li s-a parut nimerita, s-a numarat si Hagi. Nenimerita pentru el a fost demisia sau demiterea lui Radomir Antic de la carma echipei dar asta e o alta poveste.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  22 Februarie 2009, 01:22

Michael Laudrup,nu fratele sau Brian(dat afara de Cruyff pentru relatia cu fata acestuia,maritata cu portarul de rezerva al Barcelonei)

 •  20 Februarie 2009, 14:13

ce sa zic...pierdut vreme, caut responsabil!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează