FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - RED BULL SALZBURG 2-3

Apărarea e praf! » Steaua a scăpat uşor după amicalul cu Red Bull Salzburg, scor 2-3

Tătărușanu a gafat nepermis la primul gol al austriecilor, atunci cînd a ieșit eronat pe sub o minge în careul mic +1   FOTO
Tătărușanu a gafat nepermis la primul gol al austriecilor, atunci cînd a ieșit eronat pe sub o minge în careul mic

Articol de GSP - Publicat joi, 05 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iulie 2012 22:29

Steaua a scăpat uşor din faţa campioanei Austriei, care a dominat şi a ratat ocazii incredibile.

Reghecampf a testat echipa-standard contra lui Red Bull Salzburg şi Steaua a arătat rău în apărare. Punctul tare în sezonul trecut, defensiva e dezorientată complet acum. O explicaţie posibilă ar fi plecarea lui Geraldo şi a lui Iliev. Cuplul titular pentru campionatul următor, Gardoş-Chiricheş, a destabilizat echipa.

Trei au greşit la un gol!
Gardoş şi-a scăpat des adversarii din marcaj, Chiricheş a pierdut şi el din siguranţă. Cînd a avansat cu mingea la picior, a pierdut-o şi i-a pus pe austrieci într-o situaţie bună. Gardoş a greşit la primul gol: a respins în sus, cu capul, şi Mayerhofer a marcat sărind mai mult decît Rocha şi mai mult decît a sărit Tătăruşanu cu mîinile! Red Bull a continuat să atace, a avut o bară dintr-o lovitură liberă plus alte oportunităţi.

Steaua a egalat însă cu un gol inventat de Filip, şut de la 25 de metri la colţ. Rocha a avut cea mai bună acţiune a roş-albaştrilor, o cursă de 40 de metri cu mingea la picior, oprită în faţa porţii cu un tackling la care steliştii de pe bancă au cerut penalty.

Doar Lupu bun
Salzburg a marcat iar, gol Svento. Extrema stîngă a roş-albilor a sprintat în spatele lui Dumitraş, cum a reuşit des pe parcursul meciului, şi a şutat în colţul lung. Tănase a egalat în partea a doua dintr-un penalty scos tot de el, pe care l-a bătut de două ori, fiindcă arbitrul a dictat repetarea, şi a transformat de fiecare dată.

Pînă la gol, Dumitraş, Gardoş şi Chiricheş au continuat să greşească şi să producă ocazii pentru adversari. Al patrulea fundaş, Lupu, a arătat bine, ca şi în amicalul trecut, cu Lokomotiv. El e o soluţie-surpriză pe un post pe care mai există Latovlevici şi Pîrvulescu.

Ghinion pentru Tătăruşanu
Golul lui Tănase a ţinut scorul egal numai patru minute, fiindcă Red Bull a mai finalizat o dată din seria deasă de ocazii. Savici a fost singur în careu şi a încercat o "scăriţă", Tătăruşanu a parat mingea, pe care a scăpat-o apoi, şi Steaua a fost condusă iar. Şi a continuat să se apere la fel de greu şi de lipsită de sincronizare.

A mai avut şi ghinion cînd Chipciu a trimis pe lîngă, halucinant, chiar din faţa porţii. Dar a urmat încă o "transversală" a austriecilor, a doua a lor! Sîmbătă e amical iar, cu Neftci Baku. Cu totul, Reghecampf are ceva mai mult de două săptămîni să repare o defensivă stricată de renunţarea la Geraldo şi la Iliev.

Steaua - Red Bull Salzburg 2-3
Au marcat: Filip (23), Cr. Tănase (69) / Mayerhofer (4), Svento (27), Savici (73)

Steaua: Tătăruşanu - Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Lupu - Bourceanu (84 Puskas), Filip (80 I. Roşu) - Chipciu, Rusescu (61 T. Bălan), Cr. Tănase - Rocha. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

8 euro şi stema lui Dinamo
Meciul s-a jucat la Strasswalchen, un sat aflat aproape de Salzburg. Cam o mie de persoane au asistat la joc, fie români din Austria, fie suporteri ai lui Red Bull. Oamenii au stat în singura tribună a stadionului şi pe marginea terenului, aproape de gazon. Un bilet a costat 8 euro şi pe tichete a fost imprimată, în dreptul Stelei, emblema cu doi cîini a lui Dinamo. (foto 2)

Urmăriţi de secundul "naţionalei"
La amicalul Stelei a asistat Eugen Neagoe, antrenorul secund al "naţionalei". Trimisul lui Piţurcă a fost să-i vadă pe "selecţionabili" şi într-un meci, după ce Florin Marin şi Gabi Boldici, ceilalţi asistenţi ai lui Piţi, văzuseră un antrenament al roş-albaştrilor.

Rusescu a ieşit cu probleme
Amicalul cu Red Bull a lăsat urme în echipa lui Laurenţiu Reghecampf. Atacantul Raul Rusescu nu a terminat meciul, iar la plecarea spre Kaprun, acesta a apărut cu o pungă uriaşă cu gheaţă pe glezna dreaptă, el resimţind dureri după un duel mai tare cu un adversar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
adra
adra  •  06 Iulie 2012, 22:14

stati linistiti .....tarusanu( 5 mil. euro) de la napoli, gardos(20 mil euro) de la mancester united , cheriches (30 mil euro)de la barcelona, tanase (20 mil euro) de la lyon.....hagi la 20 de ani era capitan la nationala , astia la 23,24,25 de ani inca ii asteptam sa confirme ...

biancorossi
biancorossi  •  05 Iulie 2012, 11:39
Postat de starchild pe 05 Iulie 2012, 10:58

Pana sa-l accidenteze pe Bacila (!) toti ziceau la unison ca e cel mai bun fuundas central din Romania ...:))

nici vorba.

blanko26
blanko26  •  05 Iulie 2012, 11:15

pffff. apararea este praf ! echipa toata este praf..sa vedeti ce bataii o sa ia in campionat .. echipa lui gigi .. de extraterestri ..:)))))) sau mai nou echipa Nationala a Romaniei ...

Vezi toate comentariile (49)
Comentează