FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - LEGIA 2-4

Atac OK, apărare vraişte! » Dinamo a pierdut şi cu Legia Varşovia din cauza unei defensive de coşmar, scor 2-4

Fostul
Fostul "astral" Cristescu a jucat 74 de minute aseară, însă n-a părut în apele sale

Articol de - Publicat vineri, 06 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 05 februarie 2015 21:43

"Cîinii" au luat 4 goluri în numai 21 de minute în prima repriză, cînd au arătat precum o echipă de duzină.

La umbra The Rock, stînca Gibraltarului, ale cărei contururi domină orizontul arenei din Algeciras, "cîinii" au falsat din nou. Primul eşec în turneul andaluz, 0-1 cu Lokomotiv Moscova, a fost urmat aseară de o nouă înfrîngere în faţa unui adversar de forţă, liderul din Polonia, Legia Varşovia.

Mai multe imagini de la meci!

Un 2-4 care creează şi mai multă confuzie în tabăra alb-roşie cu mai puţin de două săptămîni înainte de startul sezonului de primăvară. Asta chiar dacă pasul strîmb făcut în faţa leşilor s-a produs în absenţa tripletei Lazăr - Nedelcearu - Filip, aflată la "naţională".

Ce n-a mers
- A devenit un refren amar: apărarea suferă parcă de o boală fără leac. Ezitări în lanţ şi intervenţii nesigure pe flancuri, lipsă de coordonare şi de agresivitate pe zonă centrală, ieşiri din apărare la limita infarctului. Defensiva e ruptă parcă dintr-un film horror!

- Construcţia funcţionează greoi şi pe trasee accidentale. Roş-albii n-au legat două variante de atac din care să se înţeleagă existenţa unor automatisme, măcar în stare primară. Sînt multe momente în care parcă fiecare joacă pentru el.

- Ieşirile la ofsaid arată deseori ca o sinusoidă care-i leagă pe apărători, nu o linie dreaptă, care să ajute la scoaterea adversarului din joc. Arată şi a lipsă de comunicare.

- Deşi a înscris primul gol al dinamoviştilor, Grozav a dispărut literalmente din joc. E vechea lui meteahnă a tentaţiei de a se ascunde în bandă şi de a nu fi un estet al jocului colectiv.

- Distanţele între linii capătă uneori dimensiuni comice. Echipa e pur şi simplu fracturată pe 25-30 m din cîmpul de joc, unde adversarul poate dansa pe orice melodie îşi propune.

Ce a mers
- Rotariu şi Bilinski au fost cei mai vii oameni ai "cîinilor" în ofensivă. Dorin a încercat cîteva finalizări personale de efect, iar Kamil s-a aflat de fiecare dată la punctul potrivit de întîlnire cu mingea la puţinele centrări venite pe numele său.

- Cînd a intrat, Marius Niculae a venit cu un plus de determinare şi de inspiraţie. A căutat mai degrabă pasa decisivă decît lovitura de graţie, nu mai poate alerga precum în tinereţe, dar se simte în exprimarea lui rasa unui jucător de calitate. I-a şi ieşit pînă la urmă golul doi al "cîinilor", cu o finalizare spectaculoasă.

Dinamo - Legia (Polonia, I)    2-4
Au marcat: Grozav (9), M. Niculae (79) / Ryczkowski (24, 32), Jodlowiec (29), Radovici (45)

Dinamo: Marc - Fai, L. Goian, Durimel, Bărboianu - M. Cristescu, El Hamed - Matei, Alexe, Grozav - Bilinski. Au mai intrat: Rotariu, Cordoş, M. Niculae, Boubacar, I. Şerban, Henrique

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Fane! Jucăm şi noi?"
Teja s-a agitat permanent pe mrginea terenului. Iar unul dintre golurile polonezilor, la care defensiva s-a oprit inexplicabil, l-a scos din pepeni pe tehnician, care a început să-i ia la întrebări pe oamenii din apărare: "Fane! Duri! Jucăm şi noi? De ce vă opriţi?!". Enervat apoi de brizbrizurile exagerate, le-a amintit în repetate rînduri elevilor săi ordinul jocului dintr-o bucată: "Touch and go! Da? Touch and go!".

Machado liber, Marc mai aşteaptă
Comisia de Recurs l-a declarat ieri liber de contract pe fundaşul portughez Ricardo Machado, 26 de ani. În cazul lui Andrei Marc decizia s-a amînat pentru săptămîna viitoare. Machado a confirmat informaţia exclusiv pentru GSP.ro: "Sînt liber, urmează să văd cu cine semnez. Dinamo e o variantă, dar am şi o ofertă din străinătate. Vreau să vorbesc cu agentul meu şi cu familia pentru a vedea ce este mai bine pentru mine".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (46)
suffarstar
suffarstar  •  07 Februarie 2015, 01:12
Postat de daculliber pe 06 Februarie 2015, 20:15

Aha, am inteles acum de ce echipa nu joaca nimic! Baietii nu inteleg ce spune antrenorul...Nu stiu ce-i in capul lui Teja de le spune lui Barboianu si Goian "touch and go!"Ca doar n-o fi nevoie sa se vorbeasca in engleza de balta la antrenamente, doar pt Fai,Durimel si Boubacar...Baietii astia sint de atitia ani in Romania, deci macar comenzile antrenorilor ar trebui sa le inteleaga: "inainte, inapoi, paseaza, tine la om, fa pressing, centreaza ma, nu te mai holba la fetite, lasa I-fonu', lasa feisbucu', da-i la gioale, mooie stoaia", samd...Ne-am dat draq, vorbim in engleza la antrenamente, ca romaneste nu mai e "cool"...Vai de noi...

Defapt Teja striga la Elhamed .

daculliber
daculliber  •  06 Februarie 2015, 20:15

Aha, am inteles acum de ce echipa nu joaca nimic! Baietii nu inteleg ce spune antrenorul...Nu stiu ce-i in capul lui Teja de le spune lui Barboianu si Goian "touch and go!"Ca doar n-o fi nevoie sa se vorbeasca in engleza de balta la antrenamente, doar pt Fai,Durimel si Boubacar...Baietii astia sint de atitia ani in Romania, deci macar comenzile antrenorilor ar trebui sa le inteleaga: "inainte, inapoi, paseaza, tine la om, fa pressing, centreaza ma, nu te mai holba la fetite, lasa I-fonu', lasa feisbucu', da-i la gioale, mooie stoaia", samd...Ne-am dat draq, vorbim in engleza la antrenamente, ca romaneste nu mai e "cool"...Vai de noi...

zecs93
zecs93  •  06 Februarie 2015, 16:15
Postat de bodyoflies pe 06 Februarie 2015, 11:17

În cazul lui Andrei Marc decizia s-a amânat pentru săptămâna viitoare. ______ Marc o să vină de Crăciun anul viitor, așteptați-l impreună cu Mimi Doi....

O sa treaca: pastele,craciunu,revelionu pana va veni marc la noi daca aia tot amana, da ce draq caz e mah nene zici ca e dala de patologie, zici ca ar opera pe creier asa de greu e, nu putea sa-l declare liber exact ca machado,fata de portughez, marc ar fi venit suta la suta la noi pt ca a spus ca cum devine liber semneaza cu cainii rosii si ca abia asteapta sa ajunga la bucuresti, niste nesimtiti aia sunt !!!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează