FOTBAL  »  AMICALE  »  ASA TG. MUREȘ - POGON 0-0

Corespondență din Belek » Mutu a prins glas » "Briliantul" a jucat în premieră pentru mureşeni, 60 de minute. Cum s-a descurcat

Mutu mai are cîteva kilograme de dat jos, însă compensează cu tehnica deosebită și dorința de a reveni în prim-plan
Mutu mai are cîteva kilograme de dat jos, însă compensează cu tehnica deosebită și dorința de a reveni în prim-plan

Articol de , - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 00:00

Adrian a putut vorbi în sfîrșit pe gazon, după caznele de la antrenamente.

Da, Adi Mutu joacă fotbal! După două amicale în care a stat doar pe bancă, atacantul de 37 de ani a bifat aseară primele sale minute pentru ardeleni, în remiza albă cu Pogon Szczecin, locul 4 în prima divizie poloneză.

A intrat din primul minut. Dacă la antrenamentele fizice a fost un chin, pe iarba verde de la Gloria Sports Arena " Briliantul" a fost activ. I-a inspirat pe coechipieri.

Iată 10 concluzii după prima apariție a lui Mutu în tricoul roș-albastru al mureșenilor:

  1. Ştiinţa de joc nu i-o ia nimeni, indiferent de vîrstă. A cerut mingi, dorind să se implice, nu s-a ascuns după adversari, chiar dacă l-au avut nişte vlăjgani în marcaj. A creat o mare ocazie în minutul 57: a centrat tare în faţa porţii, dar Ţucudean n-a mai ajuns la minge.
  2. A băgat alunecări, nefiindu-i teamă nici de adversari, nici că s-ar putea accidenta.
  3.  A încercat să-şi creeze spaţii de manevră, căutînd libertate de mişcare în stînga şi în centru.
  4. Voiculeţ şi Brandan s-au molipsit de la el, au vrut şi ei să arate că pot crea momente de magie cu mingea.
  5. Dacă şuturile spre poartă, atunci cînd n-a fost surprins în ofsaid, i-au fost blocate, Mutu a reuşit să obţină mai multe faulturi pentru echipă.
  6. Nu s-a sfiit să-l dojenească pe Ţucudean la o fază cînd el se demarcase, doar că George a întîrziat o pasă şi a fost blocat în poziţie periculoasă.
  7. A dat permanent indicaţii pe teren.
  8. A încercat un "călcîi" nonşalant, însă fără adresant, doar ideea a rămas.
  9. S-a enervat pe el însuşi atunci cînd nu i-au ieşit pasele şi un-doi-urile.
  10. A alergat atît cît a putut, timp de 60 de minute.

A jucat cu 22

Mutu a folosit tricoul cu numărul 22. Motivul? Mureşenii evoluează în amicale cu tricourile de cantonament! Adi va intra cu 10 abia din prima etapă, cu Pandurii, pe 12 februarie.

Dramă pentru Gorobsov

Veste teribilă primită de Nicolas Gorobsov, ieri dimineaţă, după ce-a încheiat antrenamentul: fost anunţat că i-a murit sora! Mijlocaşul trebuia să fie aseară titular, însă nici n-a mai făcut deplasarea la meci.

Oficialii mureşeni spuneau că sora fotbalistului, în vîrstă de 30 de ani, avea probleme medicale de mai multă vreme, însă anunţul l-a bulversat pe jucător. A plecat de urgenţă în Spania, fiind învoit pînă duminică.

Ce-a declarat Grigoraș după meci:

  • "Mutu ştie fotbalul, n-are cum să-l uite! Trebuie să avem răbdare cu el. Va veni şi timpul cînd va juca 90 de minute"
  • "Mai trebuie să dea cîteva kilograme jos. Stă la mîna lui, e clar. Dacă vrea la Euro trebuie să muncească enorm. Face tot ce i se spune la antrenamente"
  • "Îl aşteptăm cu mare drag cu goluri şi cu pase de gol. Ţine şi dietă, nu trebuie să-i spun eu sau doctorul ce să mănînce"
  • "De ce să mă sperie Steaua? E bine că o echipă românească face transferuri pentru Champions League. Doar noi şi ei facem transferuri? Daaa, sîntem cele mai bogate cluburi din România"

ASA - Pogon Szczecin (Polonia, I)    0-0

ASA: Stăncioiu - G. Matei (Kortzorg 55), M. Constantin, Balici, Velayos - G. Mureşan (Candrea 84), Brandan - Jazvici (Axente 71), Cl. Voiculeţ (Dedov 71), Ad. Mutu (L. Buş 60) - Ţucudean (R. Costa 71). Antrenor Petre Grigoraş

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
854605894625108
Silviu Apostol  •  28 Ianuarie 2016, 15:17

"Dacă şuturile spre poartă, atunci cînd n-a fost surprins în ofsaid, i-au fost blocate" ....!!!!!!etc., etc.... Prietene , las-o mai moale cu periuta ! Cui ii folosesc comentariile elogioase la adresa unui FOST care incearca sa para altfel decat este ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează