FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - NEC NIJMEGEN 1-0

Corespondență din Olanda » Salvaţi de cel pe care voiau să-l reprofileze fundaș central! Analiza, jucător cu jucător, după victoria chinuită Steaua-Nijmegen 1-0

Tudorie a marcat cu un ”cap” la colțul scurt // Foto Raed Krishan
Tudorie a marcat cu un ”cap” la colțul scurt // Foto Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 07 iulie 2016 00:00

Vicecampioana s-a chinuit serios în faţa ocupantei locului 10 din Olanda. S-a impus doar pe final, grație reușitei ex-gălățeanului.

  • Corespondență din Groesbeek (Olanda)

Laurenţiu Reghecampf face experimente în cantonamentul din Olanda, începând amicalul de aseară cu NEC în modulul 3-5-2. După doar 10 minute a decis să schimbe într-un 4-1-4-1. Nici sistemul ăsta nu l-a convins, iar după pauză a revenit la 4-3-3, sistemul pe care e decis să-l folosească odată cu începerea noului sezon.

Şi aşa au venit cele mai mari ocazii pentru Steaua. Reghe nu şi-a menajat deloc jucătorii, a stat mereu cu gura pe ei, s-a ridicat de mai multe ori de pe bancă, a gesticulat şi le-a dat informaţii pe toată durata partidei.

Chiar dacă în primul stagiu de pregătire roş-albaştrii l-au folosit pe Tudorie pe post de fundaş central încercând să-l reprofileze, ieri Reghe l-a trimis în avanposturi, iar cele mai mari ocazii au venit de la el, inclusiv golul din final.

Dirijorul Tamaș

V. Cojocaru - A făcut o primă repriză perfectă, a avut intervenţii sigure, a fost de fiecare dată la post şi şi-a salvat echipa de mai multe ori din faze dificile. A avut nu mai puţin de 5 intervenţii perfecte în decurs de câteva minute!

Tamaş - Stâlpul apărării! A urlat, a gesticulat, și-a dirijat colegii pe teren. N-a trecut nimic de el.

Toşca - A fost depăşit în două momente importante ale jocului, când olandezii au avut ocazii mari. A fost mai puţin vocal decât Tamaş și n-a scăpat de gura lui Reghe atunci când a greşit.

Momcilovici - Lipsit total din joc, a avut unele momente în care i-a blocat pe adversari, însă nimic notabil.

G. Enache - N-a avut nicio ocazie notabilă, s-a zbătut zadarnic.

N. Stanciu - Continuă evoluţiile excelente pe care le-a avut în sezonul trecut. A fost cel mai bun jucător în prima repriză şi a creat cele mai mari ocazii. A arătat inclusiv calități de lider.

Pintilii - Experienţa lui şi-a spus cuvântul şi ieri. A vorbit mult cu colegii pe teren, i-a îndrumat şi le-a spus unde să stea. A alergat non-stop, atât în apărare, cât şi în atac.

Aganovici - A adus siguranţă la mijlocul terenului, a blocat mai multe ocazii importante ale adversarilor. S-a luptat pentru fiecare minge, a reuşit să iasă în evidenţă la capitolul dăruire şi implicare. Pare adaptat la stilul de joc şi la pretenţiile lui Reghe.

Chipciu - A avut cele mai mari ocazii ale vicecampioanei, dar din păcate pentru el nu a reuşit să marcheze. A irosit inclusiv o șansă din poziție singur cu portarul, în minutul 6.

Hamroun - Nu s-a remarcat cu nimic! Atunci când a plecat singur spre poartă, s-a încurcat în minge şi a fost ajuns de olandezi. A gesticulat nervos în momentul în care Reghe l-a schimbat la pauză.

Golubovici - A alergat mult, a vorbit mult cu colegii, le-a făcut semne să îi trimită mai multe mingi, dar cam atât.

Ofensivul Dan Popescu

Fl. Niţă - A cam şomat. S-a întrebuințat serios abia în minutul 89, când a respins un şut din lovitură liberă.

Ov. Popescu - A fost folosit pe post de extremă stângă şi a dat centrări bune pentru atacanţi.

Vl. Achim - Steaua a dominat clar odată cu intrarea fostului jucător de la FC Voluntari. A încercat să-şi creeze ocazii, a fost implicat în schemele făcute la antrenament.

Bourceanu - Omul cu centrările lungi spre atac, a oferit siguranţă la mijlocul terenului.

Muniru - A ratat singur cu portarul, în minutul 50, după centrarea excelentă venită de la Dan Popescu. A fost singura fază notabilă în contul său.

Ad. Popa - "Motoreta" are gaz, a alergat ca la maraton. A făcut banda perfect, a ajuns în careu de fiecare dată când a avut ocazia, însă fără realizări.

Tudorie - A marcat și în minutul 47, după un contraatac pornit de Ovidiu Popescu, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. După o perioadă în care a dispărut din joc, a reuşit să înscrie un gol valabil, cu 11 minute înainte de final.

D. Popescu - A jucat foarte bine în cele 45 de minute pe care le-a prins pe teren, a fost superofensiv.

G. Simion - I-a luat locul lui Enache, dar a fost puţin implicat în joc.

Ce a declarat Tudorie după meci:

  • "E important pentru moralul meu că am reuşit să marchez. A fost un antrenament bun pentru noi. Nu mă gândesc acum la titularizare, trebuie să rămân modest"
  • "Nu ştiu dacă iese experimentul cu mine fundaş central. Eu joc unde mă bagă antrenorul. E clar că vreau să fiu atacant pentru că mă avantajează şi talia"
  • "Nu s-a schimbat nimic odată cu plecarea lui Neubert. Avem aceleaşi metode de pregătire, suntem într-o perioadă de acumulare. Lucrăm mai mult cu mingea, lucrăm tactic, trebuie să fim la cel mai înalt nivel la primul meci"
  • "Am învăţat multe din împrumutul la Voluntari. M-a motivat mai mult, cred că m-am maturizat în ultima perioadă"

Steaua - NEC Nijmegen (Olanda, I)    1-0

A marcat: Tudorie (79)

Steaua (în prima repriză): V. Cojocaru - Tamaş, Toşca, Momcilovici - G. Enache, N. Stanciu, Pintilii, Aganovici, Chipciu - Hamroun, Golubovici

Steaua (repriza a doua): Fl. Niţă - G. Enache (G. Simion 70), Tamaş, Toşca, D. Popescu - Vl. Achim, Bourceanu, Muniru - Ad. Popa, Tudorie, Ov. Popescu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
vasglo
vasglo  •  07 Iulie 2016, 14:46

Pe Steaua a salvat-o Tudorie! Pe Craitoiu nu-l mai salveaza nimeni. Tot frustrat antistelist ramane!...-:)

blacksun_14
blacksun_14  •  07 Iulie 2016, 14:37

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

887888274661367
Pompiliu Bota  •  07 Iulie 2016, 13:19

Salvati ? Adica daca era 0 - 0 eram morti ?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează