FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - DINAMO ZAGREB 0-0

Două achiziții sunt din film deja » Cum au jucat steliștii pe posturi contra lui Dinamo Zagreb

Hamroun a fost printre cei mai activi steliști aseară // Foto: Raed Krishan
Hamroun a fost printre cei mai activi steliști aseară // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 29 iunie 2016 00:00

În cel mai tare amical al veri, elevii lui Reghe au controlat aseară meciul cu campioana Croaţiei, însă finalizarea i-a trădat.

  • Corespondență din Murska Sobota (Slovenia)

Steaua a disputat aseară, pe finalul primului cantonament, cel mai important meci de pregătire al verii, împotriva campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb.

Elevii lui Reghecampf, în cea mai bună formulă existentă în Slovenia - cu menţiunea că îşi vor reintra în drepturi cei patru de la "naţională" -, au controlat meciul, în ultimele 30 de minute chiar autoritar, însă n-au avut clarviziune la finalizare.

Hamroun a trimis în bară, Mihalcea s-a speriat şi s-a încurcat în minge când a rămas singur cu portarul advers, Enache a fost și el aproape.

Pregăteşte 4-3-3 pentru L1

Tehnicianul a început în 4-3-3, dar a trecut în revistă toate modulele din manual, 4-2-3-1, 4-1-4-1 şi 4-5-1. Steaua a fost elastică, s-a metamorfozat în funcţie de fază şi de cei pe care i-a avut în faţă.

Prima repriză a fost ca la şah, adversarii studiindu-se de parcă s-ar putea întâlni luna viitoare în preliminariile Champions League, ceea ce nu e cazul. Roş-albaştrii au încercat să surprindă cu şuturi din afara careului şi să ţină adversarul sus, în condiţiile în care au preferat să dea mingea croaţilor.

Jocul a devenit mai deschis în partea secundă, cu ocazia numeroaselor schimbări. Steaua şi Dinamo au fost mai darnice în privinţa ocaziilor de poartă.

Aganovici şi Golubovici sunt din film deja

Cojocaru. Ajutat de vârstă şi de legea FRF privind obligativitatea prezenței pe teren a unui jucător sub 21 de ani, portarul va fi forţat pentru titularizare. N-a avut mari încercări, nici Niţă n-a fost speriat de croaţi, asta fiindcă Muniru a blocat cea mai periculoasă fază a lor.

Tamaş. Tuns, ras şi frezat, Gabi a jucat fundaş dreapta ieri. Nu mai are viteza tinereţii, având de furcă atunci când dă peste altul mai tânăr şi mai fâşneţ, gen Junior Fernandes, însă compensează prin plasament, execuţii precise şi simple.

Varela. Oricum ar da-o, Steaua va avea de pierdut prin plecarea lui, dacă se va materializa, la PAOK Salonic. Africanul e stâncă, intră la blocaj fără frică, n-a avut adversari care să încerce să-l facă pe viteză.

Toşca. Util, ca de obicei, a avut ocazia de a marca în prima repriză. E o soluţie viabilă pentru a-l schimba pe Varela dacă pleacă la greci. Tot mai matur şi cu intrări de taie respiraţia adversarului.

Momcilovici. E mult mai coerent decât Dan Popescu în banda stângă, cu toate că jucătorul venit de la Poli urcă mai mult. Totuşi, Marko e mai dur în defensivă.

Ovidiu Popescu. A reuşit câteva pase "printre", una bună pentru Hamroun, însă se resimte după problemele medicale.

Vlad Achim. Doar o repriză, fără să forţeze, dreapta-stânga-dreapta-stânga, fără complicaţii, pase scurte.

Aganovici. A avut ceva prin care a impresionat la fiecare pasă şi la fiecare angajare. Şi din mişcări se vede că e fotbalist, e prima opţiune, acum, la titularizare dintre cei nou-veniţi.

Enache. Vivace, ca de obicei, cu sosiri la finalizare, poate juca oriunde în banda dreaptă.

Golubovici. Bătăios în prima jumătate de oră, deşi n-a avut nicio tentativă de şut, însă a muncit pentru echipă. A avut cerberi care l-au controlat la glezne din plin.

Hamroun. Cel mai prezent fotbalist în faţa porţii adverse, cu o bară, în repriza secundă, după alte trei mari oportunităţi. Când a apăsat acceleraţia a făcut ce-a vrut cu croaţii. Totuși, a pătimit la finalizare.

Dragoste din afara stadionului

Accesul suporterilor a fost restricţionat la meci, organizatori fiind croaţii. Conform unui protocol între ei şi sloveni, la amicale nu au voie fanii celor trei formaţii mari, Dinamo Zagreb, Hajduk Split şi Rijeka, pentru a se evita incidentele. Dar au suferit şi românii.

Fanii veniţi din Austria, din Ungaria şi din Slovenia, chiar şi de la 400 de kilometri depărtare, au cântat încontinuu, din afara micuţei arene, întrucât cei 30 de bodyguarzi nu au permis accesul decât celor acreditaţi de către Dinamo Zagreb.

"Tamaş, vorbeşte cu arbitrul să ne lase la meci!", au strigat suporterii în timpul primei reprize. Roş-albaştrii au avut galeria pe care nu o mai au în ţară, la final, elevii lui Reghe întreţinându-se cu fanii.

Şumi, absent

Deşi anunţase că va asista la meci, întrucât se poate duela şi cu Dinamo Zagreb în preliminariile Champions League, Marius Şumudică a preferat să se ţină departe de partida Stelei.

Tehnicianul a evitat, astfel, noi contre cu roş-albaştrii, după o săptămână plină de declaraţii ironice, la capătul căreia Steaua e remis un comunicat ameninţând cu silenzio stampa.

Duel cu Măţel

De-abia sosit cu o seară înainte în cantonamentul croaţilor, internaţionalul român Alex Măţel a intrat în echipa lui Dinamo în minutul 60. Ex-astralul a jucat fundaş stânga, precum la meciul de tristă amintire cu Albania (0-1). Şi s-a confruntat cu fostul său coleg de la Giurgiu, Gabi Enache, acum la Steaua. Nu s-au menajat, dar nici nu au intrat la rupere unul la celălalt.

Steaua - Dinamo Zagreb (Croația, I)    0-0

Steaua: V. Cojocaru (Fl. Niţă 46) - Tamaş (G. Simion 81), Varela, Toşca, Momcilovici (D. Popescu 68) - Ov. Popescu (Vâlceanu 55), Vl. Achim (Bourceanu 46), Aganovici (Muniru 46) - G. Enache (Vl. Mihalcea 77), Golubovici, Hamroun (M. Mihai 75). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

INBOX:

  • Croaţii au făcut recuperare chiar pe teren, lângă tunelul ce ducea la vestiare, în timpul jocului! Cei din prima repriză, în frunte cu vedetele Soudani şi Machado, s-au dezbrăcat în chiloţi şi s-au băgat în bazinele pregătite de preparator.
  • Steaua va părăsi mâine Slovenia, după antrenamentul de dimineaţă, urmând a reveni în România. Vicecampionii vor pleca pe 3 iulie în Olanda, pentru al doilea cantonament, unde vor sta până pe 16 iulie, în preziua finalei Cupei Ligii, cu Chiajna.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
andrei.33
andrei.33  •  29 Iunie 2016, 13:35

Din care film, Stan si Bran?

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  29 Iunie 2016, 11:58
Postat de ottobraun pe 29 Iunie 2016, 09:45

dupa ce o definteaza Mititelu pe fcsb se desfinteaza si gsp si Digi!

Pana o ”definteaza” Mititelu, ai timp sa mai treci pe la scoala...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  29 Iunie 2016, 11:42
Postat de crotalie pe 29 Iunie 2016, 10:08

E bine ca am revenit la tricourile cu emblema becalifera si ne-am dat seama imediat. Am avut si avem cea mai principala galerie. Hei, hei!

E rau ca ai revenit cu aceleasi platitudini stupide si ne-am dat seama imediat. Ai avut si ai cea mai principala dileala. Hei, hei!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează