FOTBAL  »  AMICALE  »  CF BRĂILA - STEAUA 1-0

Echipa brăilenilor e tot Steaua! » Amicalul Brăila-Steaua a fost marcat de pasiunea localnicilor pentru roş-albaştri

La final, autocarul roș-albaștrilor a fost înconjurat de sute de oameni dornici de autografe sau măcar să-i vadă îndeaproape pe elevii lui Reghe // Foto: Cristi Preda (Brăila)
La final, autocarul roș-albaștrilor a fost înconjurat de sute de oameni dornici de autografe sau măcar să-i vadă îndeaproape pe elevii lui Reghe // Foto: Cristi Preda (Brăila)

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 19:03

Roş-albaştrii au strîns în tribune 15.000 de oameni la Brăila, suporteri care-i ştiu mai bine pe jucătorii din Ghencea decît pe localnici.

15.000 de oameni au acceptat frigul şi vîntul rece ca s-o vadă pe Steaua. Brăilenii, majoritatea îmbrăcaţi în roşu şi albastru sau măcar cu fulare cu însemnele "militarilor", îi privesc pe Filip şi pe Pîrvulescu precum nişte idoli, dar nu prea au habar cum îi cheamă pe fotbaliştii lor, de la FC Brăila, lideri în prima serie din Liga a doua şi teoretic cu şanse mari de promovare în prima divizie.

Cînd Alex Bălţoi înscrie frumos şi arbitrul anulează reuşita pentru ofsaid, spectatorii se amuză miraţi că aproape se făcuse 2-0, apoi se întreabă între ei: "Cine dăduse? Cum îl cheamă pe numărul 19?". :)

Marele regret, absenţa lui Gigi
Ei se pricep mai bine în momentele în care Reghecampf operează schimbări care implică juniori. Brăilenii îi cunosc mai bine pe Lupu, pe Roşu şi pe Puşkaş decît pe jucătorii din oraşul lor! "Păcat că n-a venit şi nea Gigi. O fi tot la Muntele Athos?".

Tribunele roş-albastre, din care fularele flutură fără să le mai mişte mîinile oamenilor, din pricina vîntului puternic, îşi amintesc "stai, că şi ăştia-s tot ai noştri!" în clipa în care Brăila ajunge să conducă: "Dar îşi revine Steaua şi le dă 10, de n-o să mai fie loc pe tabelă să treacă golurile!".

Vîntul aduce pe gazon şi gunoaie, pungi goale, pagini de ziare, şi le flutură printre fotbalişti şi pe deasupra capetelor. La o degajare, rafalele îi întorc mingea goalkeeperului gazdelor!

S-a terminat 1-0 pînă la urmă şi, surprinşi şi ei c-au bătut-o pe Steaua la o săptămînă după ce pierduseră cu 2-3 la Slobozia, jucătorii Brăilei s-au strîns să salute tribunele mîndri ca după un megasucces. Doar că pe scaune se mai aflau cîteva sute de oameni, restul ieşiseră deja din stadion.

S-au grăbit să prindă locuri bune lîngă autocarul Stelei şi miile de oameni se strîngeau uimiţi în jurul maşinii care ajunsese să arate precum un schelet de dinozaur expus la Antipa, studiat cu ochii mari şi fotografiat. Un dinozaur înconjurat cu garduri şi păzit de zeci de jandarmi. Mai interesant decît meciul în sine şi mai important decît echipa de fotbal ce poartă numele oraşului în care ei trăiesc.

"Steaua rămîne cea mai bună echipă din România, chiar dacă a pierdut contra noastră. Probabil că nu s-a concentrat suficient, nemaivorbind şi de nenumăratele absenţe" ( Sorin Frunză, mijlocaş CF Brăila)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
mateuts37
mateuts37  •  25 Martie 2013, 21:16
Postat de marius10094 pe 24 Martie 2013, 10:22

La meciul urmator al Brailei..nu o sa fie mai mult de 100 spect... ;(

or sa vina la Galati sa le sufle oilor in c.w.r pe 1 aprilie.

saviola2_8
saviola2_8  •  24 Martie 2013, 12:04
Postat de viorelradu2005 pe 24 Martie 2013, 11:44

Asta am vrut sa zic si eu .Multumesc ca mi-ai dat dreptate.

era ironic, mbai, un om normal la cap ar decide singur, desi la fotbal e altceva, cestia cu `microbu` se mosteneste de mic, de obicei de la apropiati, rude, prieteni etc daca taica-tu e stelist ai toate sansele sa fii si tu, gen si asa mai departe, toti microbistii se formeaza inca de copii, de la varsta fragede, 6-7 ani poate, sau chiar mai putin uneori:) cand incepi si auzi pe ai tai sau pe la tv si incepi sa dai si tu cu picirou in basica, daca nu pe maidan in fifa2013 pe net:)) rezultatele aduc fani, e valabila in orice sport la orice echipa,in RO steaua ca rezultate e no1 all time, deductie logica? te las pe tine:))

viorelradu2005
viorelradu2005  •  24 Martie 2013, 11:44
Postat de spectatorul pe 24 Martie 2013, 11:26

Daca ai un pic de creier si esti in stare sa gandesti singur, alegi sa tii cu cine vrei tu. Daca te iei numai dupa ce scrie la tv, atunci da, trebuie sa tii cu Steaua.

Asta am vrut sa zic si eu .Multumesc ca mi-ai dat dreptate.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează