FOTBAL  »  AMICALE  »  GERMANIA

Fotbal anulat! Amicalul Germaniei cu Olanda a fost contramandat cu 90 de minute înaintea startului

La stadionul din Hanovra mai rămăseseră aseară doar polițiștii
La stadionul din Hanovra mai rămăseseră aseară doar polițiștii

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Polițiștii au găsit în preajma arenei o ambulanță plină cu explozibil, apoi au depistat cîteva persoane suspecte, iar la un moment dat a apărut o amenințare concretă cu bombă în stadion.

Mai erau 90 de minute, aseară, pînă la startul amicalului Germania - Olanda. Unii dintre spectatori erau deja în tribuna stadionului HDI din Hanovra, la fel cancelarul Angela Merkel, iar echipele se aflau pe drum. Degeaba. Poliția a decis să anuleze meciul. Din rațiuni de securitate!

Într-un sfert de oră, arena a fost complet evacuată, iar în tribune și-au făcut apariția geniștii cu detectoare de explozibili. Apăruse o amenințare cu bombă. Ulterior s-a dat alarma în tot orașul, poliția întărind că există un pericol concret și în alte zone.

De aceea a fost anulat inclusiv concertul trupei Sohne Mannheims, prevăzut să aibă loc pe "Arena", undeva în centrul urbei. Iar autocarele cu cele două echipe au fost duse imediat într-un loc protejat.

Dar acestea erau ultimele evenimente ale unei zile extrem de agitate. În cursul dimineții fuseseră arestate 7 persoane suspecte, ce ulterior aveau să fie eliberate.

Apoi, în apropierea stadionului, s-a găsit o ambulanță plină cu explozibil, iar zona a trebuit evacuată pînă la îndepărtarea pericolului. Cînd în sfîrșit părea că totul e doar o alarmă falsă a fost detectată "cel puțin o persoană dubioasă" în fața HDI Arena.

Nu s-a jucat nici Belgia - Spania

Tot aseară trebuia să se dispute, la Bruxelles, amicalul Belgia - Spania. Însă luni noapte s-a decis anularea lui, după ce autoritățile au ridicat nivelul de alertă teroristă de la 2 la 3 (grav).

Molenbeek, o suburbie a Bruxelles-ului considerată cartierul general al militanților islamiști radicali din Belgia, fusese ținta unei razii a poliției în cursul zilei.

Acolo se crede că au și fost pregătite cele 6 atentate de vineri, de la Paris. "Viața unui om e mai prețioasă decît un meci", a admis selecționerul gazdelor, Marc Wilmots.

”Siguranța oamenilor primează. Am încredere în poliție că a luat cea mai bună decizie"
Stefan Schostok, primarul Hanovrei

800de polițiști au fost mobilizați aseară la Hanovra, de 4 ori mai mult decît la un meci obișnuit din Bundesliga

49.000 de spectatori erau așteptați aseară pe HDI Arena la amicalul Germania - Olanda

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  18 Noiembrie 2015, 11:55

Inca o dovada ca musulmanii n-au nici un Dumnezeu (Allah). Mama lor, Merkel i-a primit cu bratele deschise, le-a pus tara (Germania) la picioare, iar ei, musulmanii tot sa faca rau. Orice ajutor care le dai n-are nici o valoare pentru ei, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează