FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA

VIDEO Atac all inclusive! » Atacanţii au fost la înălţime în amicalul cu Basel, scor 4-2

Nikolici a marcat ultimul gol al Stelei în amicalul cu Basel
Nikolici a marcat ultimul gol al Stelei în amicalul cu Basel

Articol de - Publicat duminica, 24 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 24 iunie 2012 09:52

Steliştii au cîştigat clar în faţa campioanei Elveţiei, Basel, iar toate golurile au purtat semnătura atacanţilor: Rusescu, Rocha, Florin Costea şi Nikolici.

Click aici pentru a vedea rezumatul meciului!

Steliştii au cîştigat clar în faţa campioanei Elveţiei, Basel, iar toate golurile au purtat semnătura atacanţilor: Rusescu, Rocha, Florin Costea şi Nikolici.

Click aici pentru a vedea rezumatul meciului!

Steaua s-a deplasat 40 de kilometri din Austria în Germania pentru a juca un amical tare, împotriva campioanei Elveţiei, FC Basel.

Fără cei şapte internaţionali, rămaşi la Achenkirch, pentru a se antrena cu preparatorul fizic Horea Codorean, roş-albaştrii nu au arătat deloc timoraţi, chiar dacă în faţa lor aveau jucători precum Alexander Frei, Streller sau Cabral.

Cu o singură modificare faţă de amicalul precedent, cu Kutaisi, Florin Costea în locul lui Valeriu Lupu, steliştii au început concentraţi partida. Elveţienii au avut mai mult iniţiativa în start, dar oamenii lui Reghecampf au lovit scurt.

Eternul Rusescu
Mai întîi, Rusescu, căpitan contra elveţienilor, a înscris în minutul 14 cu un şut deviat, după o centrare de la Dumitraş. Veniţi după doar cinci zile de pregătiri, jucătorii lui Basel au resimţit din plin şocul, iar Rocha a făcut 2-0, după o acţiune în viteză a puştiului Năstăsie (16).

"Militarii" au continuat să stea compact în apărare şi să hărţuiască defensiva lui Basel. Totuşi, elveţienii au revenit în joc în minutul 23, cînd Ghaly a marcat din careu, după ce Filip respinsese din faţa porţii. Chiar şi aşa, trupa lui Reghe a continuat să joace, iar Florin Costea a ratat cea mai mare ocazie a meciului, după ce şi-a "tăvălit" doi adversari.

După pauză, show-ul stelist a continuat, spre mulţumirea celor 100 de fani români veniţi la Tegernsee. Florin a răzbunat ratarea din prima repriză şi a marcat pe sub Sommer, după o pasă filtrantă de 25 de metri a lui Filip.

Tehnicianul stelist a mutat ofensiv, steliştii avînd la un moment dat pe teren patru atacanţi! Rusescu a trecut extremă dreapta şi a muncit enorm, fiind cel care a oferit assist-ul pentru Nikolici, care a înscris din 8 metri.

Pe teren şi-au făcut apariţia şi tinerii Roşu şi Puşcaş, iar Basel a reuşit să mai reducă din diferenţă cu zece minute înainte de final, atunci cînd a marcat din penalty, după un henţ al lui Pîrvulescu.

"Nu trebuie să visăm după o asemenea victorie. Basel a început mai tîrziu pregătirile, iar asta s-a văzut" ( Mihai Stoica, manager Steaua)

"Începem să arătăm din nou ca o echipă cu determinare şi spirit. Asta e Steaua adevărată!" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Va fi bătălie mare pentru posturile din atac. Mai rar vezi într-un meci ca patru atacanţi să marcheze cîte un gol fiecare!" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Steaua - Basel (Elveţia, 1) 4-2
Au marcat pentru Steaua: Rusescu, Rocha, Nikolici, Fl. Costea

Steaua: Stanca (Ciuculescu, 60) - Dumitraş, Martinovici, L. Filip (Puşcaş, 71), Pîrvulescu - Bălan, Pintilii (V. Lupu, 46) - Năstăsie (M. Costea, 46), Rusescu, Fl. Costea (I. Roşu, 69) - Rocha (Nikolici, 46)

Cum au jucat noile achiziţii:

Dumitraş - a început partida tot ca fundaş dreapta. A oferit pasa din care Rusescu a deschis scorul, dar are şi partea lui de vină la golul de 2-1 al elveţienilor, cînd a fost uşor driblat de Steinhofer. Per ansamblu, o evoluţie bună, mai ales că acum a urcat şi în atac. În partea secundă a jucat stoper şi a făcut-o fără nici o ezitare, completîndu-se perfect cu Martinovici.

Lucian Filip - din nou folosit stoper, a făcut un meci fără greşeală în prima parte. În repriza secundă a urcat la închidere şi a dat pasa din care Florin Costea a dus scorul la 3-1. E puternic, are mereu capul ridicat şi nu se pierde în situaţii dificile.

Mihai Pintilii - e tare pe picioare, închide orice culoar spre poartă şi recuperează 90% dintre mingile care vin în zona sa. Nu are încă un aport ofensiv mare, dar ştie jocul din maximum două atingeri. S-a complicat într-o singură fază, însă elveţienii nu au profitat.

Adi Rocha - bun la jocul aerian, aleargă mult în faţă, fiind mereu în presing pe stoperii adverşi. Dacă împotriva georgienilor de la Kutaisi a ratat două mari ocazii de gol, acum a înscris la singura pe care a avut-o. E puternic, protejează şi nu îi e frică să-şi asume responsabilitatea, cerînd mereu mingi în profunzime.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (86)
saviola2_8
saviola2_8  •  24 Iunie 2012, 10:41
Postat de the_cezar pe 24 Iunie 2012, 10:38

asa sa faci,minunata idee

vrei sa dau si pe la pazkani? peste 2 saptamani am drumu in austria si dau si pe la buda, ii transmit lu pazkany ceva din partea ta? voua v-ar trebui vreo2 fundasi central si 1 atacant, cadu si picolo sunt mori, iar kapetanos singur nu poate!:)))

the_cezar
the_cezar  •  24 Iunie 2012, 10:38
Postat de saviola2_8 pe 24 Iunie 2012, 10:33

der imperator, maine ma duc la parhon, care e ciar la vaiatorilor la 30 de meri sau la un colt de alea alxandru unde e palatulciobanului suprem, s-ar putea sa dau o fuga sau daca nu macar un strigat din mers de pe geam : baaaaa ciobaneeeeeeee ia ba un undas central .......aaaa si un nr 10 in pzm de re tard:))) dupa care bineteels sa demarez in tromba:)))

asa sa faci,minunata idee

sundance_nr_one
sundance_nr_one  •  24 Iunie 2012, 10:35
Postat de rica1raducanu pe 24 Iunie 2012, 09:28

"Militarii" au continuat să stea compact în apărare şi să hărţuiască defensiva lui Basel. ???? Militarii ???? Poate , " Oierii " ciobanului Gigi Becali ............:D

Bă rică pe bune acuma nu o sa uit niciodata cind aparai poarta stelei la meciul cu sportul . Am crezut la faza aia ca esti la Baia Grivita si ti-a scapat sapunul pe jos !!

Vezi toate comentariile (86)
Comentează