FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - ARIS 5-0

VIDEO Blat ca în filmele cu mafioţi » Au apărut imaginile VIDEO cu golurile marcate de Dinamo

FOTO: Ionuț Iordache
FOTO: Ionuț Iordache

Articol de , , - Publicat vineri, 19 ianuarie 2018 22:45

Dinamo a câștigat extrem de ușor în faţa lui Aris Limassol, scor 5-0, după ce adversarii ciprioți s-au dat efectiv la o parte pe finalul partidei.

Ceea ce se dorea un prim test pentru Dinamo în cantonamentul din Cipru s-a transformat într-un scenariu rupt din filmele cu mafioți. Prima repriză s-a jucat care pe care, iar "câinii roșii" au marcat în minutul 45 un gol cu capul, prin Mihai Popescu.

În repriza a doua, lucrurile au luat o turnură ciudată. În minutul 70, un bărbat cu hanorac gri a coborât din tribune şi s-a dus în spatele porţii ciprioţilor, acolo unde mai era un alt bărbat. După ce au discutat ceva, primul, cel cu hanorac, a început să vorbească febril la telefon şi s-a întors în tribună.

VEZI AICI VIDEO CU FAZELE INCRIMINATE

L-a enervat și pe Nemec

După câteva minute, portarul lui Aris a sărit la alibi la un şut al lui Nemec, primind un gol de "Cascadorii râsului". Slovacul chiar a avut o reacţie nervoasă când a văzut cum s-a "apărat" portarul, primind galben din partea arbitrului pentru că și-a certat adversarul! Arbitru care, întâmplător, avea pe spatele tricoului imprimată o reclamă la "Royal Betting".

Au urmat apoi alte două goluri primite extrem de uşor de acelaşi goalkeeper, care a fost schimbat la 4-0. Numele său este un mister pentru că nu era trecut pe tricoul de joc. Înlocuitorul său, Angelos Kananis, avea numele inscripţionat pe spate.

"Ce fac ăștia, trântesc meciul?!"

La mijlocul primei reprize, când scorul era 0-0, Gazeta Sporturilor a primit o alertă din partea directorului FederBet, Francesco Baranca. Italianul susținea că a observat mișcări suspecte de cote pe victoria la diferență mare de scor a lui Dinamo și pe marcarea a peste trei goluri, lucru suspectat și de staff-ul FRF prezent la meci.

Secundul U21, Florin Constantinovici, i-a spus secundului echipei mari, Adrian Mihalcea: "Băi, ce fac ăștia, mă?! Trântesc meciul? Hai să plecăm de aici! Nu stau să mă uit la așa ceva".

Organizatorul neagă tot

Gazeta l-a contactat pe organizatorul turneului de pregătire de la Limassol, Antonio Antoniou, pentru a comenta jocul extrem de dubios: "Da, este adevărat, eu am organizat turneul, dar nu a fost niciun blat. Meciul trebuia jucat cu o zi în urmă, dar s-a amânat cu 24 de ore. Dinamo a fost informată că Aris va veni cu jucători tineri și cu doar patru titulari, dintre care unul dintre ei, fundașul central, s-a accidentat în prima parte, Oamenii ciudați despre care dumneavoastră spuneți că au fost în spatele porții sunt antrenorul cu portarii și portarul de rezervă".

Închid porțile!

Întrebat despre faptul că cei doi vorbeau la telefon, Antoniou a răspuns: "Nu am de unde să știu dacă și ce vorbeau, nu am văzut. Dar nu cred că se poate pune problema pentru că nu ai cum să mergi la încălzire și în timpul meciului să stai cu telefonul la ureche... Eu vreau să știu cine dă voie caselor de pariuri să transmită un meci amical fără acordul echipelor implicate și al organizatorilor de turneu! De acum înainte, toate amicalele vor fi cu porțile închise. Cine dă programul meu de meciuri agențiilor de pariuri? Aș vrea să știu și eu!".

Trei dintre partidele suspectate de FederBet în cantonamentele formațiilor românești din Cipru de iarna trecută, Astra - Ural 4-2, Astra - Pogon 1-3, CFR - UFA 2-0, au fost organizate de același Antonio Antoniou. 

"Ce legătură are Dinamo?"

Contactat de GSP, team-managerul Ionel Dănciulescu neagă orice implicare în blat: "Ce legătură avem noi? Noi ne-am făcut antrenamentul, a fost doar un amical pe care trebuia să îl jucăm cu o zi înainte și s-a amânat din cauza ploii torențiale. Dacă vi s-a părut ceva suspect, vorbiți cu oamenii de acolo. Ce legătură are Dinamo? Nu știu cum s-a prezentat adversarul, câți titulari, câți juniori și câți jucători de la echipa a doua au fost. Pe noi ne-a interesat să ne facem antrenamentul. Atât!". 

Au jucat şi acum 3 luni

Dinamo şi Aris Limassol au mai disputat recent un amical, caritabil, pe 6 octombrie 2017, la Bucureşti. Atunci dinamoviştii s-au impus cu 2-1 (1-0) cu o "dublă" a lui Bokila (21, 86), respectiv Nicoliţă (69). Încasările acelei partide au fost donate unui suporter dinamovist, Dan Cucu, bolnav de cancer. 

Cazul a mers la Poliție!

Iarna trecută, FederBet a atras atenția asupra meciurilor în care au arbitrat arbitri români deghizați în turci, ciprioți, lituanieni sau slovaci. Investigat de Gazetă, cazul este acum cercetat de Poliția din Târgoviște.

Dinamo - Aris Limassol (Cipru, I) 5-0
Marcatori: M. Popescu (45), Nemec (76, 81), Nistor (78), Corbu (87)
Dinamo (prima repriză): Brănescu - Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip - I. Gheorghe, Dudea, Mahlangu, Salomao - R. Moldoveanu, D. Popa
Dinamo (repriza secundă): Muțiu - Corbu, Nica, M. Popescu, Vl. Olteanu - Monroy, Nascimento - Hanca, Nistor, Pesici - Nemec. Antrenor: Vasile Miriuță

Program amicale Dinamo

22 ianuarie Dinamo - Austria Viena (Austria, I)
24 ianuarie Dinamo - Termalica (Polonia, I)
25 ianuarie Dinamo - Karmiotissa (Cipru, II)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
ares123
ares123  •  20 Ianuarie 2018, 14:33

Nu va mai agitati ma atata...Nu avea cum sa fie blat din moment ce astia de la rin erau complet dezorientati...Nemec parca se uita la desene animate. Cipriotii au trantit meciul, asta e clar, pentru pariuri. Nu as baga dinamo in povestea asta...doar s-au nimerit pe acolo.

bulletproof
bulletproof  •  20 Ianuarie 2018, 14:30

COMENTARIILE VOASTRE SUNT DE ... CASCADORII RÂSULUI !!! PUTEA FI UN BLAT 'DE GENU' ', DOAR DACA AVEAU O COTĂ, DIN PARIURI, SI DINAMOVISTII !!! Daca-i asa, i-a ... 'vazut' D- zeu !!!

haideusicfr
haideusicfr  •  20 Ianuarie 2018, 13:50

Miriuta isi joaca slujba. Daca Dinamo nu prinde play -offul isi pierde slujba. Iar voi veniti cu aberatii. Si platiti niste jurnalisti sa minta.Jalnic. Chiar credeti ca numai ""senzatinalul"" intereseaza pe toata lumea ?Ț

Vezi toate comentariile (62)
Comentează