FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - DINAMO KIEV 2-0

VIDEO Cavalerii golului » Reuşitele lui Rusescu şi Tănase i-au adus Stelei primul succes pe teren spaniol

Articol de , - Publicat marti, 22 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 ianuarie 2013 23:17

Laurenţiu Reghecampf rămîne fidel primului "11" pe care l-a gîndit pentru meciul cu Ajax şi foloseşte mereu aceeaşi garnitură, schimbînd doar în banda dreaptă sau cînd e forţat pe împrejurări.

Spre deosebire de întîlnirea cu Basel (1-1), aseară a mizat în banda dreaptă pe Prepeliţă în locul lui Cruz, în centrul defensivei Gardoş i-a luat locul indisponibilului Chiricheş, iar între buturi, acolo de unde lipseşte accidentatul Tătăruşanu, a fost trimis tînărul Cojocaru (17 ani).

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Mecanismul Stelei a funcţionat bine şi în această formulă, chiar dacă roş-albaştrii au început timid partida. Numai bine pentru Cojocaru, care a reţinut şutul lui Kranjcar şi a prins curaj (12). Imediat, roş-albaştrii au împins jocul spre poarta adversă, dar Popa a trimis peste de la 16 metri, după o acţiune a lui Chipciu. Apoi, ambele echipe au preferat să nu rişte şi s-a jucat mult la centrul terenului, unde Bourceanu şi Pintilii s-au evidenţiat. Asta pînă în minutul 33, cînd Rusescu a înscris cu un şut superb de la 18 metri, lăsîndu-l fără replică pe căpitanul stelist, care tocmai îl certa în momentul acela că nu-i pasează.

La pauză, conform tradiţiei, pe teren a intrat Tănase, care nu prinde echipa întrucît va fi suspendat la Amsterdam, iar ofensiva a început iarăşi să se ridice la nivelul apărării. După ce Szukala a rezolvat bine o ocazie bună a ucrainenilor, "decarul" a colaborat foarte bine cu Rusescu şi a dublat avantajul românilor (66). Costea n-a avut noroc (82), iar Rocha a trimis puţin pe lîngă (84) dintr-o poziţie din care e mai greu să ratezi decît să marchezi. Pe contraatac, Iarmolenko a lovit bara, dar nu s-a mai înscris şi roş-albaştrii vor cîştiga trofeul Footbal Impact dacă nu pierd mîine cu Ferencvaros. Dar, cel mai important, echipa arată din ce în ce mai promiţător în perspectiva dublei cu Ajax de peste 3 săptămîni.


Steaua - Dinamo Kiev 2-0
Au marcat: Rusescu (33), Cr. Tănase (66)
Steaua: Cojocaru (R. Stanca, 61) - Prepeliţă (M. Costea, 65), Szukala (D. Bratu, 72), Gardoş, Latovlevici (V. Lupu, 75) - Bourceanu (Puşcaş, 86), Pintilii (Filip, 61) - Ad. Popa (Cr. Tănase, 46), Rusescu, Chipciu (Pîrvulescu, 75) - Nikolici (Rocha, 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Dinamo Kiev: Şovkovski (Koval, 46) - Liulka (D. Silva, 46), Haceridi, Vida, Taiwo - Garmaş (Haruna, 46), Veloso (Vukojevici, 46) - Gusev (Aliev, 46), Kranjcar (Mehmedi, 46), Gemega (Ţurikov, 46) - Kraveţ (Iarmolenko, 46). Antrenor: Oleg Blohin.

S-a accidentat Chiricheş
Infirmeria Stelei se măreşte de la zi la zi. După Georgievski, Iancu, Tătăruşanu şi Roşu, ieri s-a accidentat şi Vlad Chiricheş. La antrenamentul de dimineaţă, fundaşul central a căzut urît după un duel aerian şi şi-a luxat degetul mare de la mîna stîngă. Medicul Radu Paligora l-a examinat imediat şi i-a mobilizat mîna în ghips pentru o refacere cît mai rapidă. Nu se pune problema ca el să rateze întîlnirea de pe Amsterdam ArenA, ba chiar se va pregăti normal în continuare. Singurul meci de la care ar mai putea absenta e cel de miercuri, cu Ferencvaros, transmis în direct de Look TV de la ora 20:30.

Produce şi-n Spania
Organizatorii turneului Football Impact, după ce au văzut că Steaua e susţinută în meciurile de la Marbella de un număr consistent de fani, au decis aseară să pună în vînzare bilete! Astfel, fanii roş-albaştri care au venit să-şi vadă favoriţii au fost nevoiţi să plătească 5 euro. În tribune s-au aflat aproximativ 200 de stelişti, dar şi un grup de aproximativ 20 de susţinători ai lui Dinamo Kiev. Ceea ce înseamnă că organizatorii s-au ales cu peste 1.000 de euro din încasări.

Urmăriţi de Petrescu
Aflat şi el în Spania, antrenorul lui Dinamo Moscova, Dan Petrescu, a asistat aseară la meciul Stelei. Tehnicianul a venit la meci însoţit de secundul său, Cristi Pojar. Distanţa parcursă pentru a-i urmări pe stelişti a fost de 70 de kilometri, adică de la Sotogrande la Marbella. În pauza meciului, managerul Stelei, Mihai Stoica, a urcat în tribună pentru a dialoga cu ei.

Liţă nu crede-n Rîpă
Steaua l-a luat pe Cornel Rîpă de la Oţelul pentru 100.000 de euro şi roş-albaştrii speră să fi rezolvat problema fundaşului dreapta pentru "dubla" cu Ajax. "Mie nu-mi place, dar dacă cei de la Steaua îl vor, e treaba lor. Am mai spus-o, la Steaua nu este o problemă fundaşul dreapta, că tot Szukala sau Chipciu va juca, problema e că sînt prea încrezători. Dacă era atît de bun fotbalist, acest Rîpă ar fi jucat la naţională, nu?", a declarat Liţă Dumitru la Sport Total.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (47)
andystar
andystar  •  22 Ianuarie 2013, 15:15
Postat de the_cezar pe 22 Ianuarie 2013, 04:50

si daca nu mananca porc tiggane? sa faca ma-ta?

Esti facut tot din diaree !

andystar
andystar  •  22 Ianuarie 2013, 15:03
Postat de tigruzzu pe 22 Ianuarie 2013, 02:36

Trebuie să ALUPIGUS și facă-se voia ta! Deci, frumușel, la treabă! Simplu!

Scuza-ma, ma confuzi cu cineva caruia ii pasa de ce spui tu. Acum e un moment potrivit pentru a deveni o persoana disparuta.

dnbstep
dnbstep  •  22 Ianuarie 2013, 10:59
Postat de agb87 pe 22 Ianuarie 2013, 09:28

E Revelionul, e REVELIONUL la tarani!!!

taran din provincie esti tu amice...cu echipa ta din orasul fabrica...jet

Vezi toate comentariile (47)
Comentează