FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - DINAMO KIEV 1-3

VIDEO Corigenţă » "Cîinii" au fost băgaţi în şedinţă de Flavius Stoican după amicalul cu Dinamo Kiev, 1-3

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 februarie 2014 22:41

Dinamoviştii au fost trădaţi, ieri după-amiază, de lecţiile neînvăţate în precedentele amicale şi în toamnă, capotînd în faţa experimentaţilor jucători ai lui Dinamo Kiev (1-3).

Fotbalul le-a dat o palmă peste ambii obraji roş-albilor după al doilea amical din Spania, ieri după-amiază, contra celor de la Dinamo Kiev (1-3).

A fost un test de maturitate pe care elevii lui Stoican nu l-au trecut, deşi au părăsit gazonul cu frustrarea că rezultatul a fost nedrept în raport cu ocaziile de gol avute de fiecare echipă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Luna cadourilor
Minusuri. Multe, se repetă, obsesiv, nu se mai învaţă din erori. Fără a mai ţine cont că starurile ucrainenilor au înscris în trei din cele patru oportunităţi mari de a înscrie, toate golurile încasate de "cîini" au însemnat tot atîtea cadouri.

Grecu n-a sărit cum trebuie la cap, iar Harmash (50) a zis "mulţumesc" pe limba lui, apoi era să-şi dea autogol, însă Lens (78) l-a scutit de ruşine şi-a trimis el mingea în poarta goală. Iar Mbokani (60) a înscris după o fază copiată de la deschiderea scorului, beneficiind de ieşirea tîrzie a lui Bălgrădean.

Situaţia din toamnă se prelungeşte: bucureştenii îşi creează ocazii, sînt lăudaţi permanent de Stoican pentru asta, dar şi ratează de mama focului. Pentru ca, apoi, să fie taxaţi de adversari.

Ratări şi frustrare
Şerban (13), lansat de Rus, a căutat colţul lung, însă mingea s-a dus puţin pe lîngă. Matei (35) l-a remarcat pe veteranul Şovkovski. Thicot (56) a scăpat de un "tontogol", în propria poartă, a luat la ţintă bara adversarilor în minutul 63. Thomas (62) a tras prea slab din superpoziţie centrală.

Ţucudean (81), înainte de a scoate penalty, a avut o ocazie uriaşă, a scăpat din marcaj şi a reluat cu capul din 8 metri, pe lîngă. La minus trebuie pusă şi frustrarea intervenită în echipă şi transpusă prin pase greşite imediat după 0-2. Şi, mai ales, faptul că, din nou, golgeterul echipei, Rotariu, a fost aproape invizibil pe gazon!

Mingile trimise în capul ucrainenilor, nu în careu, au fost trecute în contul oboselii cantonamentului.

Cu ce au plecat la hotel
Plusuri. "Ne creăm ocazii, e de bine", spune Stoican, pe jumătate mulţumit. Dinamo a ţinut piept, chiar a controlat meciul în prima repriză în faţa unor jucători "cărora le iese pieptul prin tricou", cum comentau clasicii echipei, Bărboianu, Filip, Thicot şi Grigore au cîştigat dueluri cu titraţii Mbokani, Iarmolenko şi Veloso, dar orice eroare a fost taxată de adversar.

Cruzii Şerban, Cioinac, Buia şi Krausz s-au implicat, nu le-au tremurat şorturile, însă au avut şi momente în care n-au ştiut ce să facă avînd mingea la picior.

Dinamo - Dinamo Kiev 1-3 (0-0)
Au marcat: Dr. Grigore (82-pen) / Harmash (50), Mbokani (60), Lens (78)

Dinamo - prima repriză: Bălgrădean - Rus, Thicot, Dr. Grigore, Bărboianu - Matei, Boubacar, I. Şerban, St. Filip - Rotariu, Bilinski.

Dinamo - repriza secundă: Bălgrădean (Samoilă 75) - Bărboianu (Nedelcearu 83), Thicot (Buia 83), Dr. Grigore, Grecu (An. Radu 79) - Rus (V. Lazăr 64, Cherchez 88), Boubacar (Krausz 79), I. Şerban (Cioinac 57), St. Filip (Velici 64, Asanovici 85) - Thomas, Ţucudean.
Antrenor: Flavius Stoican

"Dacă eram puţini mai atenţi , scorul n-ar fi fost atît de drastic. Fotbalul premiază doar învingătorii. Nu ne pică bine această înfrîngere, chiar dacă sîntem într-o perioadă de pregătire" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"În prima repriză, am avut momente de control ale partidei, ar fi trebuit să fim mai atenţi în partea a doua. Să învăţăm din greşeli" (Laurenţiu Rus, fundaş Dinamo)

"S-a văzut că Dinamo Kiev a investit 70 de milioane de euro vara trecută. Dar jucătorii noştri au fost în cîteva rînduri mai buni decît starurile ucrainenilor" (Cristi Bobar, director sportiv Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Ţucu, săgeată către Steaua
George Ţucudean a scos penalty-ul din care roş-albii au marcat unica lor reuşită, iar după meci a fost acid cu rivalii din Ghencea, cu care se va confrunta de trei ori la începutul primăverii: "Sînt alte echipe ce s-au descurcat mult mai prost decît noi şi cei de acolo sînt optimişti, noi de ce n-am fi?! Sîntem pe drumul cel bun, Mister e mulţumit de cum ne pregătim. Diferenţa de pe tabelă a fost prea mare, să fim mai atenţi în "oficiale"!", a comentat atacantul.

Iubiţi de fani
Aproape o sută de români au venit să vadă meciul "cîinilor", suporterii stînd după partidă să facă fotografii cu dinamoviştii. Jucătorii şi Stoican au aşteptat o jumătate de oră după meci să satisfacă dorinţele fanilor, împărţind autografe şi pozîndu-se cu toţi suporterii.

Inbox
- "Cîinii" s-au plîns de arbitrajul spaniolilor şi la pauză, şi la final, acuzînd că adversarii lovesc în duelurile la cap şi neacordarea unui penalty, fault asupra lui Grecu, la scorul de 0-2, în minutul 67.
- Bărboianu a avut dispute dure pe teren şi verbale cu Iarmolenko, în prima repriză, mai ales că ultimul lovea la aproape fiecare duel aerian.
- Blohin, legendarul fost jucător al sovieticilor, acum tehnicianul kievenilor, le-a cerut bucureştenilor să intre mai uşor la vedetele sale.
- Partida a început cu un sfert de oră mai devreme decît ora programată iniţial întrucît ucrainenii au părăsit Spania după-amiază.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
bamse1901
bamse1901  •  03 Februarie 2014, 11:49

joel oare cand da si el un gol?

cainerau1953
cainerau1953  •  02 Februarie 2014, 19:04

pai bai coaielor lesinate, pai bai nenica, Dinamo Kiev are jucatori de meleoane, numai pe atacantul Mbokani sau platit 20 de meleoane catre Standardul Liege, asa ca cioku mik !!!

cainerau1953
cainerau1953  •  02 Februarie 2014, 18:55

Blohin, legendarul fost jucător al sovieticilor, acum tehnicianul kievenilor, le-a cerut bucureştenilor să intre mai uşor la vedetele sale. -' apoi Stoican a zis: Ok legendo, intra tu la ai mei :)))))))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează