FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - LECH POZNAN 3-1 // CORESPONDENŢĂ DIN SAN PEDRO DE ALCANTARA

VIDEO Dinamo? Sună bine! » "Cîinii" au arătat ca o echipă solidă şi au impresionat în primul test adevărat din 2013

Dinamoviştii se felicită după reuşita de zile mari a lui Curtean
Dinamoviştii se felicită după reuşita de zile mari a lui Curtean

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 09:50

Băieţii lui Ţălnar au răzbunat înfrîngerea României cu Polonia şi au învins clar ocupanta locului secund din prima ligă a leşilor, cu două goluri impresionante ale lui Axente şi Curtean. Doar defensiva e încă în şantier.

Ca un roi de viespi arată "cîinii" lui Ţălnar pe teren, eliberaţi din "carcera" montană pentru prima confruntare serioasă a anului. Dinamo zburdă, energia explodează prin coapsele lui Andrei Cristea, Curtean aleargă cum nu prea îl ştiam. Iar Lech nu e nici pe departe Rîşnov!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Spatele" zdruncină echipa
Se transformă forţa în performanţă? După un fault al lui Scutaru şi o lovitură liberă ratată de polonezi din 16 metri, tocmai nou-venitul Dandea deschide scorul cu capul, din centrarea de vis a lui Curtean (14). Dinamo nu se închide, pompează cu precădere pe axul central al terenului, dar apar şi cioburile de amărăciune: Scutaru greşeşte iar, Lovrancici ratează singur cu Bălgrădean (22).

Mai multe imagini!

Toată verva se clatină: Muşat le comite repetat, Axente ratează un "cap" din cîţiva metri. Bucureştenii mişcă, însă jocul lor e un fluviu pe cît de tumultuos, pe atît de tulbure încă. Fizic OK, acceptabil tactic, dar vlăguit de erorile individuale din defensivă, grupul de vitezişti al lui Ţălnar intră cu 1-0 la pauză.

Semne bune şi două "piese rare"
După ce Boubacar primeşte "roşu" pentru cot şi e înlocuit cu Ba, potrivit regulilor de amical, Dinamo se mută, echilibrat şi total, în jumătatea polonezilor. Axente găseşte un şut-giuvaer, scos din dorul de fotbal trăit prin munţii patriei: 2-0 şi încep să iasă pasele din prima, Strătilă e înfipt şi inspirat în flanc.

Polonezii reduc dintr-o lovitură liberă, degeaba! Dinamo de azi se strînge ferm şi loveşte printr-o altă execuţie sclipitoare: voleu curat al lui Curtean (77). Zece români strigă "Dinamo! Dinamo!", finalul de meci îi prinde pe "cîini" în aceeaşi alertă şi cu un scor promiţător pe tabela din San Pedro. "Formula Ţălnar" creşte interesant.

"Mă bucur că am cîştigat, am avut multe ocazii de a marca şi am practicat un joc bun. În partea a doua am evoluat mult mai bine, Mircea şi Curti au marcat două goluri splendide" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

"Sînt mulţumit că echipa tînără a jucat bine, a marcat trei goluri. Dinamo are un rezervor de tineri foarte bun, iar ei vor face o figură foarte frumoasă în campionat. Aş mai avea nevoie de un mijlocaş central" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

Dinamo - Lech Poznan (Polonia, I) 3-1
Au marcat: Dandea (14), Axente (55), Curtean (77) / Reiss (70)

Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Scutaru, Dandea, Muşat - Curtean, Boubacar, C. Munteanu, St. Filip - Axente, A. Cristea. Antrenor: Cornel Ţălnar. Au mai jucat: Naumovski, Strătilă, Issa Ba, R. Stănescu, A. Roman, Rotariu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
sub_acoperire
sub_acoperire  •  05 Februarie 2013, 13:24
Postat de xhthu pe 05 Februarie 2013, 11:21

lech poznan nu doar ca nu e obscura ,dar e probabil cea mai tare din univers .dupa vorskla poltava bineinteles

apropo,esti semi-analfabet!

sub_acoperire
sub_acoperire  •  05 Februarie 2013, 13:23
Postat de xhthu pe 05 Februarie 2013, 11:44

nu m-am suparat .chiar sunt fericit si ma simt bine .ti-e ciuda?imi pare rau ca ti-am ranit sentimentele

tipic romanesc ,te simti cum esti, nu cred ca este nevoie sa-ti mai spun!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  05 Februarie 2013, 13:01

Acest comentariu...mistocaresc facut de pitipoance gazetaresti denota inca o data nivelul de rigola a ziaristicii sportive, populate cu tinerei cu costume de le plesnesc nasturii si pantaloni "pana", incaltati modern cu "tenesi de Dragasani" ! Baieti , ironiile "le ies " celor inteligenti, voua nu ! Mergeti sa va luati cecul de la "Taj Mahal" !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează