FOTBAL  »  AMICALE  »  DORTUMUND - STEAUA 1-0

VIDEO+FOTO Eşecul care nu doare » Steaua a evoluat fără complexe de inferioritate în faţa Borussiei Dortmund, 0-1

Articol de , - Publicat duminica, 18 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 17 ianuarie 2015 21:38

Românii le-au ţinut piept nemţilor pînă aproape de final, deşi lui Gâlcă i-au lipsit patru titulari, iar Klopp a folosit din start toate vedetele

În ultimii ani, Steaua şi-a obişinuit suporterii cu prestaţii modeste în partidele de pregătire. În această iarnă, alegînd să meargă la Oliva Nova, pe coasta de est a Spaniei, roş-albaştrii au disputat primul amical în compania celor de la Borussia Dortmund, o formaţie care, deşi se chinuie în Bundesliga, în Liga Campionilor s-a calificat fără emoţii în primăvara europeană.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Cu toate acestea, elevii lui Gâlcă s-au descurcat foarte bine. Deşi au doar 6 zile de cantonament, iar acesta a fost primul joc din 2015, Tănase, Stanciu, Bourceanu şi ceilalţi au arătat o formă fizică bună. Asta în condiţiile în care tehnicianul român n-a avut la dispoziţie 6 fotbalişti, dintre care 4 titulari din turul campionatului: Arlauskis, Filip, Prepeliţă şi Chipciu, plus noua achiziţie, Tamaş, şi Gabi Iancu.

De partea cealaltă, Klopp, la al doilea joc din Spania, după succescul cu Sion, 1-0, a mizat pe ce a avut mai bun, trimiţînd pe gazon de la început toate vedetele: Reus, Gundogan, Immobile sau Hummels.

Rîpă, fără greşeală
Prima ocazie a aparţinut Stelei. După 5 minute, Toşca l-a deschis pe culoar pe Keşeru, însă acesta a trimis pe lîngă din poziţie de "1 la 1" cu portarul. Românii au rămas sus şi au controlat jocul, pasînd cu exactitate. Singurul care a arat nesiguranţă a fost Breeveld.

Nemţii au echilibrat apoi balanţa, iar Jojici (18) şi Kampl (22) nu l-au putut învinge pe Cojocaru. Presiunea nemţilor a crescut, defensiva roş-albastră s-a apărat perfect, Rîpă avînd două intervenţii decisive în faţa lui Immobile şi Kampl.

Popa şi ficaţii lui Sokratis
Experienţa europeană a făcut ca steliştii să nu se sperie de asaltul adversarilor. Keşeru şi-a încercat în zadar norocul din lovitură liberă, însă şutul său s-a dus alături (31), iar Adi Popa i-a scos limba de un cot lui Sokratis. Finalul de repriză le-a aparţinut tot nemţilor. Breeveld a greşit o pasă, Immobile a scăpat singur cu Cojocaru, dar tînărul goalkeeper l-a blocat excelent.

Bară Keşeru!
La pauză, Klopp a început să-şi menajeze vedetele. Reus, care în prima parte le crease ceva probleme românilor, un fotbalist pentru care Real Madrid se caută deja în buzunare, a fost lăsat la vestiar. La fel şi Hummels.

Gâlcă i-a aruncat în luptă pe Latovlevici, Neagu şi Rusescu. Românii au început din nou foarte bine şi Keşeru a trimis cu capul în bară din 8 metri (51)! La poarta cealaltă, Cojocaru l-a mai enervat o dată pe Klopp, după ce l-a blocat în două rînduri pe Immobile (52). Replica a venit de la Rusescu, al cărui şut de la 16 metri a trecut puţin pe lîngă (57).

Gafa lui Matei, bucuria lui Klopp
Apoi, cei doi antrenori au schimbat liniile, efectuînd toate înlocuirile. Roş-albaştrii au rezistat pînă aproape de final, dar cînd meciul părea că se va încheia la egalitate, Matei l-a scăpat din marcaj pe Blaszczykowski, iar acesta a ciupit mingea pe sub Cojocaru (84).

Klopp a început să aplaude cu frenezie pe margine, nici el nu mai spera într-un succes. Concluzia? Steaua a fost egala Borussiei cîtă vreme pe gazon s-au aflat titularii, iar pentru Gâlcă ăsta chiar e un semn bun.

Borussia Dortmund - Steaua 1-0 (0-0)
A marcat: Blaszczykowski (84)
Steaua: V. Cojocaru - Rîpă (G. Matei, 82), Luchin, Papp, Toşca (Latovlevici, 46) - Breeveld (I. Neagu, 46), Bourceanu (Pham, 82) - Ad. Popa, N. Stanciu (Rusescu, 46), Cr. Tănase (Enceanu, 79) - Keşeru (Vîlceanu, 74). Antrenor: Constantin Gâlcă
Borussia: Weidenfeller (Alomerovici, 46) - Groskreutz (Stankovici, 75), Subotici, Hummels (Schmelzer, 46), Sokratis - Gündogan (Burnici, 60), Kehl (Ginter, 43) - Jojici, Reus (Blaszczykowski, 46), Kampl (Pablack, 65) - Immobile (Harder, 75). Antrenor: Jurgen Klopp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  18 Ianuarie 2015, 12:57

sa speram ca pe viitor, steaua va reusi sa dispute mai multe meciuri amicale cu echipe de calibru pentru ca una este cand intalnesti borussia si alta cand te antrenezi cu unirea tarlungeni.

dodel88
dodel88  •  18 Ianuarie 2015, 12:11

13:00 Getafe vs Real Madrid Online Intra pe World Live Streaming(scrie asa in google) si vezi meciul

saviola2_8
saviola2_8  •  18 Ianuarie 2015, 11:14

hmm, mi-e toptal necyboscut enceanu, ca si cretu...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează