FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - FC NURNBERG 1-5

VIDEO Greu cu burta plină! » Fiasco total la primul amical al Stelei după Sărbătorile de iarnă: 1-5 cu Nurnberg

Bourceanu a asistat neputincios la măcelul din prima repriză // Foto: sportfoto-zink.de
Bourceanu a asistat neputincios la măcelul din prima repriză // Foto: sportfoto-zink.de

Articol de - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2014 22:08

La doar 5 zile după reluarea pregătirilor, trupa lui Reghecampf, cu Keşeru titular, a fost executată de FC Nurnberg, echipă care într-un tur întreg în Bundesliga n-a bătut pe nimeni.

Steaua a riscat, programîndu-şi primul amical după reunire cu o echipă de prima ligă din Germania, şi a pierdut. Chiar urît. FC Nurnberg, chiar dacă n-a bătut pe nimeni timp de jumătate de campionat în Bundesliga, a făcut instrucţie cu Tănase şi compania.

Trupa lui Reghe a arătat rău, rău de tot în prima repriză. Şi a avut pe teren, cu excepţia liniei defensive, cam 99 la sută dintre titulari. Printre ei, Keşeru, Bourceanu, Piovaccari, Tănase, plus Tătăruşanu.

Varela, bufonul primei reprize
Din păcate pentru ea l-a avut însă şi pe Varela, care probabil s-a crezut încă în vacanţă, în Insulele Capului Verde, şi a văzut stele verzi, fiind coautor la două dintre cele 3 goluri ale nemţilor din prima repriză.

La primul a greşit grav şi l-a lăsat pe Kiyotake singur cu portarul, iar la al doilea a sărit pe sub minge. La cel de 3-0 s-a "remarcat" şi Tătăruşanu, care n-a fost în stare să respingă, deşi şutul lui Drmici a fost la nivelul braţelor sale.

Neagu, gol fabulos!
La pauză, Reghe a schimbat toată echipa. Neagu fundaş dreapta, puştiul Aldea la mijloc, Pintilii fundaş, iar Chipciu pe stînga. Plus Kapetanos în atac, numai că grecul şi-a continuat forma execrabilă din finalul turului de campionat şi a făcut figuraţie şi aseară.

S-a făcut repede 4-0, iar Niţă a evitat o ruşine şi mai mare, să ia gol de la 75 de metri, însă a scos in extremis şutul fabulos al lui Robert Mak. Steaua aproape că n-a contat, a făcut-o doar cu un sfert de oră înainte de final, cînd Ionuţ Neagu i-a dat peste nas lui MM Stoica, managerul care afirmase după ce Keşeru a semnat că "în sfîrşit rezolvăm o problemă care durează de 3 ani, acum avem executant de lovituri libere".

Neagu a marcat un eurogol, dintr-o lovitură de la aproape 25 de metri, în stil Pirlo. Bonus? Reghecampf l-a schimbat imediat!

Finalul a fost horror. Nemţii au marcat al 5-lea gol, după o fază în care Latovlevici a judecat greşit o minge pe care o avea în picior, Chipciu a fost eliminat, iar scorul final trebuie să-i fi trezit un pic pe oficialii Stelei, care doar cu 4 ore înainte de startul amicalului se pozau cu tricourile lui Piovaccari şi Pîrvulescu, anunţînd "titlul 25 şi Cupa 22".

Steaua - Nurnberg 1-5 (0-3)
I. Neagu (74) / Kiyotake (17), Ginczek (18), Drmici (39), Mak (57), Angha (84)

Steaua, prima repriză: Tătăruşanu - G. Matei, Rîpă, Varela, Pîrvulescu - Prepeliţă, Bourceanu - Ad. Popa, Keşeru, Cr. Tănase - Piovaccari

Steaua, repriza a doua: Niţă - I. Neagu (Grădinaru, 75), Szukala, Pintilii, Latovlevici - Aldea (Tîrnovan, 78), Răduţ (Vîlceanu, 78) - G. Iancu, N. Stanciu, Chipciu - Kapetanos

"Steaua s-a făcut efectiv de rîs. Tu eşti campioana României şi la nivel de atitudine n-ai voie să joci aşa cum ai făcut-o în faţa lui Nurnberg! Mental, sigur jucătorii n-au fost pregătiţi pentru acest meci" (Gabi Balint, fost jucător Steaua)

"Începutul de pregătire e criminal şi n-a fost deloc uşor, mai ales că am luat cinci goluri, dar de la meci la meci sper eu să fie mai bine, chiar şi din punct de vedere fizic. Nu ştiu cum s-a văzut de la televizor, dar pe teren nu a fost chiar aşa rău" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"S-a simţit o diferenţă între noi şi cei de la Nurnberg pentru că noi ne-am strîns de mai puţin de o săptămînă şi am făcut doar antrenamente, iar ei sînt pe final de cantonament. Deci putem să tragem şi de aici concluzii" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

Ce a spus Laurenţiu Reghecampf după meci
- Mă deranjează faptul că am primit foarte multe goluri, am pierdut mingea prea uşor, mai ales Tănase. Nu am ţinut de minge aşa cum ne-am propus şi asta m-a deranjat.
- Avem doar patru zile de antrenamente dure, iar asta s-a văzut în meci. Trebuie să ne urmăm programul, trebuie să improvizăm foarte mult, din cauza problemelor.
- Mă interesează să ne pregătim foarte bine, unii jucători să joace cîte 45 de minute, cred eu că nu o să fie un efort foarte mare şi la meciurile următoare vom arăta altfel.

ALTE ŞTIRI DE LA AMICAL:

Ruşine după 7 ani şi jumătate
Steaua a mai pierdut meciuri amicale la scor, dar în ultimii ani nu chiar într-o asemenea manieră şi la un asemenea scor. În 2013 a fost un 1-4 cu Şahtior, iar în 2012 s-a bifat acelaşi scor în faţa Concordiei Chiajna. Precedentul insucces la 4 goluri diferenţă datează însă din vara lui 2006, cînd roş-albaştrii erau în cantonament în Austria şi au pierdut, 1-5, cu Tavria Simferopol. Antrenor era Cosmin Olăroiu, iar printre jucători se aflau Rădoi, Petre Marin, Neşu, Paraschiv, Dică, Boştină, Cristocea.

Pe Chipciu l-au lăsat nervii
Şeptarul Stelei a fost introdus la pauză. A început ca mijlocaş stînga, după care a fost trecut pe dreapta, însă nu prea i-a ieşit nimic. Spre final a început să protesteze la fiecare decizie a arbitrilor, a intrat în cîteva dueluri mai tari şi cu adversarii, iar în minutul 87 a fost eliminat după ce şi-a împins un adversar. Reghecampf a luat foc pe bancă şi i-a reproşat lui Chipciu, pe un ton dur, atitudinea pe care a avut-o pe teren.

Tătăruşanu deturnat de Fiorentina?
După ce Ciprian Tătăruşanu a mers pe finalul anului trecut în Grecia pentru a discuta cu elenii de la Olympiakos, ieri presa din Italia a anunţat că portarul titular din poarta "naţionalei" ar putea ajunge din vară la Fiorentina. "Tătăruşanu poate semna de acum cu orice club doreşte, fiind în ultimele şase luni de contract. Poate fi şi Fiorentina. El îşi va termina contractul la noi, ne vom folosi de serviciile lui pînă vom considera că avem nevoie şi cu asta, basta! Nu mă interesează ce face, nu e problema noastră", a precizat ieri Mihai Stoica.

"Nu ştiam de Mutu la Petrolul" :)
Iasmin Latovlevici a surprins pe toată lumea la finalul meciului de ieri cu Nurnberg cînd a fost întrebat ce părere are despre transferul lui Adrian Mutu la Petrolul. "Acum aud şi eu că a venit Mutu la Petrolul, chiar nu ştiam! Oricum nu mă interesează ce transferuri s-au făcut, nu-mi stă mie capul la aşa ceva. Eu am altele, mă gîndesc la refacere, la cantonament. Chiar nu ştiu ce să răspund la întrebările legate de ce transferuri au făcut Astra şi Petrolul...", a spus Lato la DigiSport.

INBOX:
- Din cauza unor probleme medicale, Florin Gardoş nu a putut fi folosit în meciul de ieri seară, iar şansele ca el să joace în meciul cu Werder, de pe 16 ianuarie, sînt foarte mici.
- Laurenţiu Reghecampf: "Pentru noi cel mai important este să ne cîştigăm meciurile din campionat, nu trebuie să stau să vorbesc despre transferurile pe care le fac restul echipelor în această perioadă de mercato".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
lucianfocus
lucianfocus  •  15 Ianuarie 2014, 17:57

ehe...e greu fara blaturi, arbitrii si vitamine ! :))

inexistentus
inexistentus  •  15 Ianuarie 2014, 13:43

Steaua lasat pe Nurnberg sa se bucure si ei o data. Ca n-au mai batut pe nimeni de anul trecut.

lopi92
lopi92  •  15 Ianuarie 2014, 12:19
Postat de lopi92 pe 15 Ianuarie 2014, 12:17

Reghe manelistul l-a scos pe Neagu in purul stil balcanic, si anume deoarece stie ca nu e unul dintre oamenii pe care se va baza in viitor pt ca nu are de luat comisioane dupa el. Asta e nivelul manelistic care exista la campioana Romaniei, de-asta ne batem de la egal la egal doar cu echipe din Ungaria, Slovenia, Elvetia s.a.m.d, restul de rezultate fiind doar exceptii. Apoi, bufonul de Latovlevici, jucator care mi-a placut mai demult face o alta "aroganta" demna de idolul lui Reghe(sau Florin Salam-nu stiu inca sigur care dintre ei) si spune ca nu stia de transferul lui Mutu, la fel cum a facut arogante si inainte de meciul in care a dat 2 pase de gol adversarilor. Suntem o tara b

Sunt convins ca Neagu nu va mai prea aparea in pregatire, baiatul asta trebuie sa isi gaseasca o alta echipa. Oricat de bine ar juca, Reghe nu il va baga. De-asta la si scos imediat ce a inceput sa joace bine, ca nu cumva sa il ceara presa mai des in echipa pe Neagu.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează