FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - ELFSBORG 0-0

VIDEO Greusson » Roş-albaştrii au remizat a patra oară fără gol marcat. Urmează meciul cu Chiajna

Adi Popa s-a agitat mult în banda dreaptă, însă fără mare productivitate
Adi Popa s-a agitat mult în banda dreaptă, însă fără mare productivitate

Articol de , - Publicat joi, 06 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 06 februarie 2014 11:28

Steaua a încheiat seria amicalelor din iarna 2014. Atacul nu a reuşit decît 6 goluri în 10 partide, dintre care jumătate cu modesta Korona Kielce.

Steaua a bifat aseară ultimul amical înaintea stagiunii oficiale, scoţînd o remiză chinuită cu Elfsborg (0-0). Roş-albaştrii au afişat un display heirupist contra echipei pe care Dinamo "a aşezat-o" pe harta Europei în toamna lui 2007.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Militarii" nu şi-au creat oportunităţi mari la finalizare, au fost prinşi de multe ori pe picior greşit de către scandinavi, iuţi şi răi în dueluri, însă au avut şansă. Apărarea a arătat multe găuri, atacul n-a produs pericol real pentru a-i ţine pe suedezi la cutie.

Mai multe imagini

Plusuri:
- Tănase şi-arată personalitatea în joc, reuşeşte să se dispenseze de adversari, însă păcătuieşte ţinînd prea mult de minge şi încercînd să le facă pe toate. A fost schimbat întrucît risca eliminarea.
- Varela a devenit tot mai sigur în banda dreaptă, n-a mai fost depăşit de mingile lungi.
- Stanciu a continuat să aibă personalitate în joc, dar n-a mai putut fi decisiv. E nimerit în zona centrală.
- Gardoş şi-a revenit la timp, în partea secundă, fiind factorul de echilibru într-o apărare debusolată la cîteva raiduri ale nordicilor.
- Steliştii au ştiut să se apere atunci cînd Popa a fost lovit şi au făcut front comun pentru a le arăta suedezilor că sînt uniţi şi la o fază complementară meciului.

Minusuri:
- Multe erori individuale în defensivă, precum cele ale lui Latovlevici, Gardoş şi Rîpă, în prima repriză, însă suedezii n-au ştiut să profite. În partea secundă, în minutul 61, Rîpă a făcut
henţ în careu, dar arbitrul n-a văzut faza. Cornel a făcut schimb de locuri cu Varela întrucît nu făcea faţă în duelurile directe cu adversarii.
- Steliştii au multe minute în care se lasă dominaţi de adversari, n-au mai fost ei cei ce-au dictat tempoul partidei. În partea secundă, n-au avut nici o ocazie evidentă!
- Răduţ o fi el tehnic, dar nu e nici Pintilii, nici Bourceanu, nici Prepeliţă, e prea static, îi dispare personalitatea ofensivă, iar în defensivă nu e scutul căutat de către staff-ul tehnic.
- Piovaccari a fost, iar, atacantul-invizibil. Nu apare la finalizare, însă are scuza că este jucat puţin de coechipieri.
- Keşeru a alergat neproductiv, nu a intrat încă în mecanismul echipei.

Concluziile lui Reghecampf
- "În acest cantonament am încercat că fim mai agresivi, să lucrăm mai mult, au fost două stagii de pregătire grele, dar vom intra bine în primul meci oficial"
- "Stanciu trebuie să prindă mai multă încredere şi să aibă siguranţă cînd decidem să-l folosim"
- "Am încercat cu Varela pe dreapta, dar cu Chiajna îl vom alege pe cel care va fi în forma cea mai bună. Acolo mai pot intrat Georgievski, Rîpă sau Gabi Matei"
- "Jucătorii sînt foarte bine pregătiţi în acest moment, vom demonstra asta în primul meci, pe 14 februarie, în partida cu Chiajna. Nu vreau să ne spunem punctele forte acum, le vom demonstra"
- "Avem o problemă cu Szukala, care are nasul puţin fracturat. Sper totuşi că va juca în primul meci cu ajutorul unei măşti. Pintilii e apt sută la sută, Prepeliţă a avut ceva probleme la spate, iar Georgievski a simţit şi el ceva dureri"

"Ne-am fi dorit mai multe victorii în amicale, sper să le obţinem odată cu reluarea campionatului, în partidele oficiale" (Cristi Tănase, mijlocaş Steaua)

Steaua - Elfsborg (Suedia, I) 0-0

Steaua: Tătăruşanu - Varela (G. Matei, 65), Rîpă, Gardoş, Latovlevici - Pintilii (Răduţ, 36) - Ad. Popa (Grădinaru, 80), N. Stanciu (Keşeru, 65), Chipciu, Tănase (I. Neagu, 75) - Piovaccari (Kapetanos, 65). Antrenor Laurenţiu Reghecampf

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Pintilii, fără frică
După două săptămîni în care n-a jucat în nici un amical, Mihai Pintilii s-a întors aseară în prima garnitură a Stelei şi a jucat vreme de 36 de minute, aşa cum convenise, iniţial, cu Reghecampf.

Moldoveanul a preluat banderola de căpitan, pe care i-a pasat-o după aceea lui Tănase, al doilea lider din teren al campionilor. Pintilii a jucat fără frică după problemele musculare ce nu i-au dat pace, a făcut şi două deposedări fără fault, nu s-a văzut că a absentat.

Chipciu, al doilea vîrf
Pe durata primei părţi, Alex Chipciu a jucat în imediata vecinătate a lui Piovaccari, mijlocaşul trecînd ca al doilea vîrf. S-a dorit, astfel, să se pună presiune pe apărătorii adverşi. Chipciu va mai juca în spatele atacantului şi-n campionat, urmînd ca în aceste situaţii Tănase să-i preia locul în bandă.

"N-au lider în atac"
Gică Hagi îi ia apărarea lui Gabi Iancu şi trage un semnal de alarmă pentru roş-albaştri: "Iancu are 19 ani şi a calificat Steaua în Champions League. De aici trebuie să plecaţi cînd îl judecaţi! Este foarte tînăr, extrem de talentat, eu cred că a confirmat. Steaua are nevoie de un lider la mijlocul terenului, dar şi de un lider acolo, în faţă. Trebuie să-şi găsească neapărat un jucător valoros care să facă diferenţa în atac!".

"Gladiatorul" vs Pirlo
Alex Bourceanu a fost inclus de Trabzonspor pe lista UEFA şi va putea juca împotriva celor de la Juventus, în "16"-imile Europa League. Fostul căpitan al Stelei, cumpărat de turci cu 1,3 milioane de euro, va purta tricoul cu numărul 55, acelaşi pe care l-a purtat şi-n Ghencea. "Dubla" Trabzon - Juve se va disputa pe 20 şi 27 februarie. Ambele meciuri vor fi televizate pe Digi şi Dolce.

Inbox
- Trosniţi de polonezii de la Korona Kielce, în penultimul amical al stagiului, Szukala şi Prepeliţă au fost menajaţi aseară. Dar cei doi au venit alături de echipă la stadion, ca să nu piardă şedinţa de pregătire.
- Arbitrii spanioli au fost bezmetici. Începutul reprizei secunde a fost întîrziat întrucît brigada se dusese la meciul de lîngă, dintre Rubin Kazan şi Liubimeţ!
- Meciul s-a jucat doar cu baloanele steliştilor, suedezii fiind de acord cu acest amendament.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (14)
jony1973
jony1973  •  06 Februarie 2014, 17:21

"Jucătorii sînt foarte bine pregătiţi în acest moment, vom demonstra asta în primul meci, pe 14 februarie, în partida cu Chiajna. Nu vreau să ne spunem punctele forte acum, le vom demonstra" spune Reghe pentru fraierii din Liga I. El stie ca in campionat le va administra "energizantele" fotbalistilor stelisti si altfel vor sta lucrurile. Daca s-ar cere control antidoping la toate meciurile Stelei, insa proba de sange, campionatul nostru ar fi mai curat. Bine aici mai intervine si sotia care impresariaza atatia jucatori din Liga I, presedintele Comisiei Centrale de Arbitrii care este 100% stelist si echipele vasale din LIGA I, gen U cluj, Concordia, Sageata, etc.

samy_forever
samy_forever  •  06 Februarie 2014, 15:43
Postat de drack009 pe 06 Februarie 2014, 12:45

Voua va dadeau 7.... :))

Sa mori tu ? Hai fugi cu cercul : )))))

drack009
drack009  •  06 Februarie 2014, 12:45
Postat de samy_forever pe 06 Februarie 2014, 09:17

Ce Fu Ra - Dnepr 0-2 ! In rest esti papagal !!!

Voua va dadeau 7.... :))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează