FOTBAL  »  AMICALE  »  POLONIA - SLOVENIA 1-1

VIDEO Mevlja a înscris acolo unde i-a tremurat piciorul lui Chiricheș » Fostul dinamovist a fost erou în meciul cu Polonia, 1-1

Slovenul Miha Mevlja, ex-Dinamo, acum la Rostov
Slovenul Miha Mevlja, ex-Dinamo, acum la Rostov

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2016 00:00

Fostul stoper dinamovist, primul său gol la "naționala" Sloveniei chiar împotriva Poloniei. Cu o deviere pe care Chiricheș nu o reușise la 0-3 cu leșii.

11 noiembrie, minutul 32 al meciului de pe Național Arena. La 0-1, "tricolorii" au avut o lovitură liberă periculoasă, lateral stânga, nu departe de careu. A centrat Stanciu, cu interiorul piciorului drept, mingea a depășit linia defensivă poloneză, iar Chiricheș a fost o clipă în fața golului.

VIDEO: Vezi AICI golul!

Se demarcase perfect, era singur cu portarul. A încercat o deviere aeriană, însă a ținut piciorul moale și n-a putut direcționa balonul acolo unde dorea. Doar l-a deviat exact pe traseul prevăzut de Fabianski. Goalkeeperul leșilor deja plonjase. A respins cu ușurință, iar Pazdan a degajat, îndepărtând primejdia.

14 noiembrie, minutul 24 la amicalul Polonia - Slovenia (1-1), de la Wroclaw. O fază fixă a oaspeților dintr-o poziție similară cu cea a lui Stanciu. Numai că Ilicici a executat cu stângul, tot cu efect interior.

Și Mevlja, evadat din marcajul "bodyguarzilor" adverși, a deviat excelent. Dropgol la colțul scurt, învingându-l pe Boruc.
Slovenul a fost mai inspirat decât Chiricheș. Prima reușită a fostului dinamovist cu 4 selecții la "naționala" antrenată de Srecko Katanec.

"Meciurile cu Irlanda de Nord și România au fost cele mai bune"

Într-un interviu oferit ziarului local Sport, Zbigniew Boniek, președintele federației poloneze, a ales jocurile sale preferate ale "naționalei" roș-albe în 2016. Un an în care Lewandowski și colegii lui au disputat cinci partide la Euro, fiind eliminați în "sferturi" de campionii portughezi. "Meciurile cu Irlanda de Nord, 1-0 pentru noi la turneul final, și România au fost cele mai bune. Am văzut în aceste întâlniri valoarea echipei noastre".

A păstrat doar 3 titulari cu slovenii

Față de meciul de la București, selecționerul polonez Nawalka a făcut numeroase modificări. În primul rând, îi lăsase să plece înaintea amicalului pe Lewandowski, Piszczek și Glik. Apoi, a folosit cu Slovenia doar 3 titulari obișnuiți: Krychowiak (a fost căpitan luni), Pazdan și Jedrzejczyk. Iar Zielinski, Blaszczykowski și Grosicki au intrat pe parcursul reprizei secunde. Fabiaski și Linetty au rămas pe bancă. Golul lor a fost înscris de Teodorczyk, atacantul lui Anderlecht.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează