FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - SLOVAN BRATISLAVA 3-1

VIDEO Revanşa lui "Nilă" » Costea a făcut cel mai bun meci din ultimele luni în amicalul cu Slovan, scor 3-1

Mihai Costea a marcat din nou pentru Steaua după 77 de zile de pauză. Ultima reuşită fusese în Steaua - Stuttgart 1-5.
Mihai Costea a marcat din nou pentru Steaua după 77 de zile de pauză. Ultima reuşită fusese în Steaua - Stuttgart 1-5.

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 18:42

Intrat în dizgraţia lui Becali, Mihai Costea a adus Stelei a doua victorie din pauza de iarnă, reuşind un assist şi un gol.

Cu 5 eşecuri în 8 partide, steliştii doreau să schimbe imaginea lăsată în precedentele amicale în ultimele două dueluri din Turcia. Greu, avînd în vedere că aseară lui Reghecampf i-au lipsit 7 jucători importanţi, Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii şi Tănase, plecaţi la echipa naţională, plus accidentaţii Rusescu şi Szukala. În aceste condiţii, aseară, cu Slovan Bratislava, a fost doar un antrenament, pregătirea pentru dubla manşă cu Ajax fiind imposibilă.

VIDEO Steaua - Slovan

Singurul lucru care a amintit de meciul cu olandezii a fost titularizarea lui Tatu, asta după ce Gigi Becali l-a anunţat în primul "11" joia viitoare, la Amsterdam. Brazilianul a luat prim-planul încă din primele minute, a încercat multe, dar nu prea i-au ieşit. A impresionat prin presing, noutatea lui "Tatu 2013". Ba chiar a deschis şi scorul, fructificînd centrarea lui Prepeliţă, după ce mai întîi s-a împiedicat (14). După doar 5 minute, slovacii au egalat la prima fază periculoasă la poarta lui Cojocaru. Peltier, scăpat din marcajul lui Bratu, a pus latul la o centrare de pe partea dreaptă.

Costea e viu, Rocha nu mişcă
La pauză, Reghe l-a trimis pe gazon şi pe Iancu şi i-a mai acordat o şansă lui Mihai Costea. "Nilă" n-a mai trecut neobservat. I-a pasat în faţa porţii lui Popa, care a readus-o în avantaj pe Steaua (57). Rocha a avut şansa desprinderii, dar a trimis pe lîngă dintr-o poziţie de unde îi era mai greu să rateze, decît să marcheze.

Nikolici, stoper
Pentru a-l menaja pe Gardoş, posibil titular la Amsterdam, şi neavînd alte soluţii, Reghecampf l-a trimis pe Nikolici în centrul apărării, lîngă Bratu. Chiar şi aşa, Cojocaru n-a fost întrebuinţat prea mult, iar Costea a reuşit şi el să înscrie, după o acţiune frumoasă, dribling şi şut la colţul lung (75). Suficient ca Steaua să-şi mai refacă moralul şi să mai schimbe din impresia proastă lăsată în precedentele întîlniri din Turcia.

"Cînd există atitudine, poţi să cîştigi în faţa unui adversar de valoare, adică viitoarea campioană a Slovaciei, cu care poate vom juca în Champions League" (Mihai Stoica, manager general)

"În retur Gabi Iancu va fi titular clar la Steaua! O să fie un mare, mare jucător. Are clauză de reziliere de 25 de milioane de euro" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Cornel Rîpă arată de la meci la meci din ce în ce mai bine şi cred că ne vom prezenta aăa cum trebuie la partida cu Ajax" (Mihai Stoica, manager general)

Steaua - Slovan Bratislava 3-1
Au marcat: Tatu (14), Ad. Popa (57), M. Costea (75) / Peltier (19)

Steaua: Cojocaru - Rîpă (Latovlevici, 46), D. Bratu, Gardoş (Nikolici, 67), Pîrvulescu (Lupu, 78) - Filip, Prepeliţă (Roşu, 82) - Adi Popa (Năstăsie, 78), Tatu (G. Iancu, 46), Chipciu (M. Costea, 46) - Rocha (Puşcaş, 78). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  08 Februarie 2013, 12:48

A jucat si praful asta un meci ceva mai bine si acum vad ca toti au votat sa ramana la Steaua. Desi eu cred ca au votat numai anti-stelistii....

danieliorga2000
danieliorga2000  •  08 Februarie 2013, 12:45

Costea e ok ca atacant dar nu prea paseaza si nu intra in combinatii.Asta e problema lui!

plesan
plesan  •  08 Februarie 2013, 12:32

Rocha mai lipseste sa dea gol si toti atacantii stelei au gol marcat iin amicale :))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează