FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - JABLONEC 1-1

VIDEO Un briliant şi un gropar! » Apărarea Stelei a clacat şi în ultimul amical al iernii, 1-1 cu Jablonec

Golul lui Iancu, unul dintre puţinele aspecte pozitive din amicalul cu Jablonec // Captură Digisport
Golul lui Iancu, unul dintre puţinele aspecte pozitive din amicalul cu Jablonec // Captură Digisport

Articol de - Publicat duminica, 10 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 februarie 2013 10:17

În prima repriză, cu formaţia de bază, Steaua n-a jucat mare lucru şi a fost dominată, apoi a intrat Iancu şi a făcut o fază fabuloasă la gol, însă victoria a fost anulată de o eroare de gîgă a lui Chiricheş.

Reghecampf şi-a dorit aseară o simulare a turului cu Ajax. A făcut-o în faţa unui adversar bun, ocupanta locului 2 în Cehia, dar pe un teren execrabil, bun mai degrabă pentru a cultiva roşiile turceşti decît pentru a juca fotbal.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cu echipa-tip, Steaua a fost dominată
Primul "11" a fost cel pe care îl vom revedea şi joia viitoare, la Amsterdam. Cu Rîpă fundaş dreapta, dar fără Nikolici în atac, acolo unde Rusescu a făcut cuplu cu Tatu. Ce a rezultat? Reghe a ţinut echipa-tip pe teren timp de 45 de minute, perioadă în care Steaua a fost dominată aproape la toate capitolele: forţă, posesie, ocazii, atitudine.

Singura şansă de gol a Stelei s-a iscat dintr-o eroare a defensivei cehe, care n-a urmărit un balon trimis în careu de Tatu şi la care, dacă ar fi ajuns primul, Rusescu ar fi reuşit să marcheze, însă a fost blocat de portar.

Iancu i-a dat clasă lui Chipciu
În rest, puţin fotbal ofensiv, cu un Chipciu şters şi neinspirat, cu Popa cam bezmetic şi nesusţinut deloc de Rîpă şi cu un Rusescu refăcut medical o mie la sută, dar extrem de iritat şi mereu în contratimp.

La pauză însă, Reghecampf a fost inspirat: l-a scos pe anemicul Chipciu şi l-a băgat pe Iancu. Puştiul de 18 ani a dat refresh jocului ofensiv al Stelei şi, în minutul 69, a realizat o fază entuziasmantă, din care a marcat pentru 1-0: stop "a la Romario", pe vîrful ghetei, dribling scurt spre interior, "a la Ilie Dumitrescu", şi finalizare elegantă, la colţul lung, "a la Adrian Ilie".

Chiricheş, pasă de gol pentru Jablonec
Ceea ce părea să fie o victorie reconfortantă pentru bătălia cu "lăncierii" s-a transformat într-un coşmar negru pentru un fotbalist pe care Steaua îl credea mină de aur. Cu un sfert de oră înainte de final, Chiricheş şi-a pierdut definitiv noţiunea de stoper de clasă şi le-a pus pe tavă cehilor golul egalizator la o fază pe care dacă trimişii lui Milan şi Inter o vor vedea se vor gîndi să taie două zerouri din cele şase pregătite în oferta pentru fundaşul de 23 de ani.


"Chiricheş a făcut o greşeală copilărească, dar a jucat şi la echipa naţională, şi aici şi cred că nu e corect să sărim pe el după această gafă" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Cred că acum trebuie să încep să lucrez la psihicul jucătorilor după acest cantonament lung. Cu Ajax vom avea o altă atitudine" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Marea problemă a Stelei e că nu mai arată la fel de bine ca în tur! Cu siguranţă nu vor merge liniştiţi la Amsterdam" (Ilie Balaci)

Steaua - Jablonec 1-1
Au marcat: G. Iancu (69) / Pazler (74)

Steaua: Tătăruşanu (71 Stanca) - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici (75 Pîrvulescu) - Pintilii (71 Prepeliţă), Bourceanu (71 Filip) - Ad. Popa (78 M. Costea), Rusescu (81 Rocha), Chipciu (46 G. Iancu) - Tatu (46 Nikolici)

Cum au jucat steliştii aseară

Tătăruşanu: 6
N-a avut mingi foarte grele, două şuturi pe spaţiul porţii, prinse în doi timpi. În rest, a jucat simplu, fără să se complice, în special în jocul de picior

Rîpă: 4

Fricos, firav. A avut o singură urcare în atac într-o repriză întreagă. Toate şarjele ofensive ale cehilor au venit pe partea lui. În partea a doua, din poziţie bună, şi-a bătut joc de o fază promiţătoare

Gardoş: 5
Ar fi avut o primă repriză perfectă dacă n-ar fi fost driblat ca în curtea şcolii în minutul 37, fază din care s-a iscat cea mai mare ocazie a celor de la Jablonec. În minutul 47 a fost depăşit uşor într-un duel aerian, iar Novak a irosit o ocazie imensă de a marca.

Chiricheş: 3
Un jucător despre care se spune că are ofertă de 7 milioane de euro a comis aseară, la scorul de 1-0, o eroare pe care orice stoper învaţă să o evite la prima lecţie defensivă: să nu rişte pasă în centru sub presingul adversarului. El a pasat, a greşit, cehii au interceptat şi au marcat, provocîndu-i lui Chiricheş o reacţie nervoasă.

Latovlevici: 5
Mult mai activ ofensiv decît Rîpă, l-a susţinut mult pe Chipciu, însă şi-a pierdut luciditatea în finalul reprizei, cînd a avut o intervenţie riscantă, în urma căreia arbitrul ar fi putut să acorde penalty.

Pintilii: 6
Şi-a făcut treaba, a recuperat multe baloane şi a oprit cîteva atacuri periculoase ale adversarei. Va fi o piesă de bază la Amsterdam.

Bourceanu: 6
Acelaşi jucător care pare că aleargă şi cînd mingea stă. A oferit şi cîteva pase excelente, una dintre ele fiind pentru un contraatac extrem de periculos al Stelei.

Adi Popa: 5
Nesusţinut de Rîpă, Popa a părut stingher în banda dreaptă. A abuzat de driblinguri, nu i-au ieşit nici centrările, nu i-a reuşit aproape nimic.

Rusescu: 5
Unul dintre cei mai slabi stelişti ai primei reprize şi cu siguranţă cel mai nervos dintre ei. A protestat la fiecare decizie a arbitrului, a fost mai mereu în contratimp şi a avut un singur şut spre poartă.

Chipciu: 4
Şi ultimul amical a arătat de ce Piţurcă l-a ocolit la selecţie. Chipciu e mult sub Chipciu din prima parte a sezonului. Aseară a avut multe mingi, dar a pierdut la fel de multe baloane.

Tatu: 5
Steaua se păcăleşte singură dacă îşi imaginează că brazilianul e o soluţie mai bună la Nikolici. Aproape că Tatu n-a cîştigat nici un duel fizic timp de 45 de minute, cît a jucat

G. Iancu: 8
A jucat pe poziţia lui Chipciu şi a fost incomparabil mai bun decît ex-braşoveanul. În afara golului, adevărată operă de artă pentru un jucător ofensiv, a apărut şi la alte faze la finalizare, dar a făcut bine şi faza defensivă.

Nikolici: 5
L-a înlocuit pe Tatu, dar a păstrat nota mediocră a brazilianului. A avut o singură şansă de a şuta, dar a făcut-o departe de poartă.

Stanca: 4
A jucat 19 minute şi a primit gol la singurul şut al cehilor.

Pîrvulescu: 6
L-a înlocuit pe Latovlevici şi s-a achitat bine de sarcinile defensive, în primul rînd.

Prepeliţă: 6
A intrat bine, n-a greşit nici o pasă, pare oricînd o soluţie pentru înlocuirea unuia din cuplul Bourceanu-Pintilii.

Filip: 5
Nu s-a văzut în joc, a jucat puţine baloane în cele aproape 20 de minute bifate.

Mihai Costea: 5
A evoluat 12 minute, dar a avut timp să-şi treacă în cont două oportunităţi de a marca.

Rocha: 4
Dacă ar fi fost inspirat aseară, ar fi trebuit să refuze să intre pe teren pentru că, deşi a intrat, n-a fost, practic, pe gazon.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (101)
enduras
enduras  •  10 Februarie 2013, 19:38

Gropar este cel care a scris acest articol......

roadster1988
roadster1988  •  10 Februarie 2013, 13:57
Postat de vmdaniel pe 10 Februarie 2013, 13:46

daca nu scapa steaua de chiriches acum s-ar putea sa nu-l mai vanda!numai greseli face in aparare!

se bat multe echipe mari pt e.el dar gigi nu este de acord.vrea sa il dea lui dragomir sa-l puna portar la hotelul lui

vmdaniel
vmdaniel  •  10 Februarie 2013, 13:46

daca nu scapa steaua de chiriches acum s-ar putea sa nu-l mai vanda!numai greseli face in aparare!

Vezi toate comentariile (101)
Comentează