FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO - CHIAJNA, JOI, ORA 19:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Alții au putut! Staff-ul dinamovist își motivează jucătorii cu remontade celebre

Articol de , - Publicat miercuri, 13 aprilie 2016 00:00

Echipele românești au reușit în cupele europene remontade celebre, iar staff-ul tehnic le-a povestit jucătorilor de aceste episoade.

Dinamoviștii pregătesc remontada sezonului. Joi seară, în Ștefan cel Mare, pornesc de la 0-3 manșa secundă a semifinalei Cupei Ligii cu Concordia Chiajna.

Mircea Rednic a pregătit confruntarea și psihic, ținând o ședință cu jucătorii în care le-a explicat: "Dacă a putut Dinamo în 2009, la Liberec, să întoarcă scorul și să se califice pe un teren ostil, atunci puteți și voi!".

Iar în ultima convorbire cu echipa dinainte de meci, jucătorii vor viziona și un film al "Minunii" de acum 7 ani, când roș-albii au obținut la penalty-uri calificarea în grupele Europa League, ultima performanță notabilă pe plan continental.

Culmea, "Eroul de la Liberec", portarul Florin Matache, este acum legitimat la Concordia, dar a pierdut titularizarea în fața unui alt ex-dinamovist, Cristi Bălgrădean!

Care sunt meciurile în care echipele românești au recuperat în retur o diferență de cel puțin 3 goluri:

  • În ediția 1966/'67, în Cupa UEFA, FC Toulouse - Dacia Pitești 3-0 / 1-5.
  • În ediția 1987/'88, Brondby - Sportul Studențesc 3-0 / 0-3, bucureștenii calificându-se la penalty-uri.
  • În ediția 2009/'10, Dinamo - Slovan Liberec 0-3 / 3-0, "câinii" calificându-se la penalty-uri.

"În 2009, noi am învins după ce lumea ne înjurase că am pierdut acasă cu 3-0, într-un moment greu pentru club, după ce pierduserăm și campionatul. Eu zic că acum, cu mai multă liniște, merită încercat și chiar se poate!"
Marius Niculae, ex-atacant Dinamo, 2 goluri la Liberec

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  13 Aprilie 2016, 14:08

suta la suta chiajna in mod normal nu are cum sa nu dea un gol si sa rezolve calificarea,doar intamplari ciudate pot duce la calificarea rusinii dinamo

mickey13
mickey13  •  13 Aprilie 2016, 11:49

Meciul de la Liberec a fost singurul in care m-am bucurat cu adevarat de succesul lui Dinamo. DAR... sa nu uitam ca ei au fost nevoiti sa revina de la -3, din cauza suporterilor care au navalit pe teren la 0-2. Si, in felul asta s-a pierdut meciul, la masa verde, cu 0-3. Acum, dupa atatia ani, nu pot sa nu observ ca Dinamo avea fotbalisti, acum are niste mercenari, ce-i drept, platiti cu bani putini (nu stiu cum se s-a-ntamplat asa ceva :D), mercenari care, imediat ce vor simti miros de euroi, vor pleca fara sa se uite-napoi! Atunci Dinamo a folosit cel mai bun 11, acum vor juca rezervele. Singurul plus, pe care-l vad este Rednic, care, pe langa ca stie ceva meserie, este si un bun psiholog (ma rog... cu Astra nu-i iese de nicio culoare :D), chiar daca are si el lipsurile lui...

reddogsv
reddogsv  •  13 Aprilie 2016, 09:37

Trebuie jucat cat mai vertical, atacat in permanenta dar cu prudenta pt ca orice gol primit la acest scor poate fi fatal. Chiajna va baga cel mai probabil autobaza si va incerca pe contraatac sa dea lovitura de gratie pt a-si asigura linistea! Trofeul cade pe plan secund in fata banilor care in aceasta perioada nu sunt de neglijat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează