FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  STEAUA

Au răsărit trei, după 16 ani! » Steaua merge din nou pe mîna juniorilor: cine sînt puştii pe care mizează Costel Gâlcă

Aldea, Grădinaru și Vîlceanu au prins prima echipă a ”militarilor” la victoria cu 2-1 din Giulești
Aldea, Grădinaru și Vîlceanu au prins prima echipă a ”militarilor” la victoria cu 2-1 din Giulești

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 23:01

Prezenţa pe teren a puştilor consemnează o revoluţie pentru un club obişnuit multă vreme doar să cumpere jucători: de la Ogăraru, în 1998, nici un junior din Ghencea nu s-a mai impus în echipa mare.

Alexandru Aldea, fundaş central. Răzvan Grădinaru, mijlocaş dreapta. Robert Vîlceanu, mijlocaş central ofensiv. Toţi trei au crescut în Ghencea, de la cele mai mici grupe de copii, şi au contribuit sîmbătă seară la succesul din Giuleşti, 2-1 cu Rapid în Cupa Ligii. Primii doi au 19 ani, Vîlceanu e mai mic decît ei cu doi ani.

Cu ei în formula de start, Costel Gâlcă a avut, practic, un sfert din echipă asigurată din fotbalişti crescuţi de Steaua. O situaţie inedită pentru campioana en-titre, care a evitat în ultimii ani să mizeze pe juniorii proprii. A preferat să achiziţioneze fotbalişti, români sau străini, formaţi în alte părţi.

Aldea, Grădinaru şi Vîlceanu au fost des în lotul echipei mari în ultimul an, iar titularizarea de sîmbătă le confirmă statutul de seniori, un fapt care îi apropie de modelul lui George Ogăraru, ultimul fotbalist bun pe care l-a creat centrul de tineret din Ghencea.

Fundaşul dreapta a debutat pentru prima echipă a roş-albaştrilor în 1998. Anterior, existaseră Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu, spre finalul anilor '80, probabil cei mai buni jucători crescuţi vreodată de Steaua.

De la Petrescu la Ogăraru a trecut un deceniu, iar de la George la grupul Aldea-Grădinaru-Vîlceanu, alţi 16 ani!

6 meciuri au jucat, adunat, Grădinaru şi Vîlceanu în sezonul trecut din Liga 1. Robert a înscris un gol, contra lui Gaz Metan, iar Grădinaru a fost golgeterul Stelei în UEFA Youth League

24 de ani are Lucian Filip, un alt fotbalist trecut pe la juniorii Stelei. Dar roş-albaştrii l-au achiziţionat pe mijlocaşul defensiv de la un liceu cu profil sportiv din Craiova, cînd jucătorul avea deja 15 ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
aius
aius  •  21 Iulie 2014, 16:58

mizeaza sulea spataru!

antimilitienisecuristi
antimilitienisecuristi  •  21 Iulie 2014, 13:51
Postat de simohayha pe 21 Iulie 2014, 11:11

Cel mai bun jucator crescut de Steaua a fost Marcel Raducanu. Nu exista niciun dubiu.

A fost crescut la Progresul Bucuresti. Cel mai bun produs 100% au fost Anghel Iordanescu si Costica Stefanescu.

botizann
botizann  •  21 Iulie 2014, 12:20
Postat de steaua1986forever pe 21 Iulie 2014, 12:11

Pai eu citisem in ziarele astea antisteliste ca Steaua nu mai are grupe de juniori, ca nu a scos nici un jucator de pe vremea lui Dan Petrescu, ca nu mai exista echipa doua deci automat suntem praf de praf, ca dinamo are "pepiniera" (asta m-a distrat teribil cand ei nu au bani nici de autocar) ca altii au "echipe tinere", "gradinita rapid", "gradinita dinamo" in conditiile in care in ultimii 5 ani Steaua a avut cea mai mica medie de varsta (per total) din campionatul asta basit romanesc. Acum eu ce sa mai cred? Sigur, eu am incredere 110% in ce scrieti voi aici...:)

Pai are ca l-a obligat LPF si UEFA :)) Vreo 2 ani parca nu au avut cand Valceanu era pe la Sportul parca , dupa ce nea Gigi le-a desfiintat Gradinaru parca si-a facut junioratul la Dinamo

Vezi toate comentariile (26)
Comentează