FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO - PANDURII 1-3

VIDEO Fai şi-amar » Dinamo a ratat şansa unei finale de vis cu Steaua: a pierdut şi returul cu Pandurii, 1-3

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 martie 2015 21:56

Fără idei, cu un atac şters şi o apărare cu multe găuri, "cîinii" au fost surclasaţi şi pe propriul teren de gorjeni, care rămîn în cursa pentru primul trofeu din istorie.

În insolvenţă, Dinamo mai aleargă în Cupa Ligii doar de dragul trofeului, singurul la îndemînă în acest an, după o secetă de aproape trei sezoane. Are de recuperat doar un gol, un 1-0 i-ar fi de ajuns după înfrîngerea mică de la Tg. Jiu, 1-2. Dar Pandurii sînt o nucă tare, mai ales că s-a refăcut tripleta de coşmar din vremurile mai bune, Pintilii- Nistor-Răduţ.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nu e doar o constatare de pe foaia de joc, oaspeţii încep tare, cu cîteva raiduri ale lui Nicoară, care profită că Fai, ameţit, e în război cu mingea. Se joacă dur! Talpă pe gleznă Grigore (10), talpă şi Roman (11), amîndoi văd galben.

Pandurii, chiar şi sufocată de grijile retrogradării, trage cu dinţii de avantajul de acasă, dar Dinamo urcă liniile şi pune stăpînire pe joc. Se greşeşte mult la mijloc, Matei profită de excesul de tehnică din tabăra adversă, îl lansează pe Niculae (29), preluare fină, Cordoş pluteşte ca un şrapnel dintr-o grenadă explodată din fentă, dar bara se opune golului dinamovistului.

Parcă lipseşte Lazăr. Nu, e în teren, dar nu se simte deloc, Marius Niculae strigă de cîteva ori la el, dar nu îl trezeşte. Şi nici Blilinski nu e mai răsărit. Dincolo, Mihai Roman, şi el parcă pierdut pe teren, se ciocneşte cu Naumovski. E pericol de eliminare, iar Edi Iordănescu sesizează şi preferă să-l schimbe cu Matulevicius. Şi rămîne 0-0 la pauză. Avantaj Pandurii!

Fai rupe echilibrul
După pauză, totul începe ca în prima parte. Cu un pressing ucigător din jumătatea dinamovistă, gorjenii deschid şi acum balul. "Cîinii" se chinuie să iasă spre careul lui Gliwa. Lasă spaţii, pe partea lui Fai e iar bulevard, Nicoară profită, se invită care să tragă cu Matulevicius, iar primul (53) finalizează ca la judeţ.

E clar, Lazăr nu e din filmul ăsta şi Teja îl schimbă cu Grozav, revenit după două etape de absenţă. Nu e timp să-ţi dai seama ce ar putea să aducă în plus, fiindcă Fai îl faultează stupid pe Răduţ, în careu, iar Matulevicius (65), un Roman la puterea 99, transformă sigur penaltyul. E gata, Dinamo "sîngerează" pe tot terenul.

Un gol Grozav, dar degeaba
Forţaţi se se arunce spre olteni, în atacuri sinucigaşe, dinamoviştii îl uită iar pe Matulevicius. Care e acolo, ca un pumnal în şubreda coastă stîngă, chiar şi fără Fai, "alungat" la vestiare de Teja. Lituanianul combină perfect cu Nistor, iar Pleaşcă (70), servit ideal, loveşte letal.

Lumea începe să plece, înjurînd tot amînata reînviere din "Groapă", şi pierde golul de onoare, Grozav, din lovitură liberă. O realizare într-o mare de bulibăşeală, taxată pe final şi de Răduţ, care îi fură, ce-i drept cu mîna, mingea lui Grigore şi face 3-1 pentru Pandurii. Care aşteaptă finala Cupei Ligii, una pe care Teja şi ai lui o vor vedea la televizor.

Steliştii au spionat
Aglomeraţie de VIP-uri în Ştefan cel Mare. La meci au fost prezenţi steliştii Valeriu Argăseală şi Nicolae Dică, mai ales că Pandurii vor întîlni formaţia din Ghencea, în weekend, la Tîrgu Jiu. Şi selecţionerul Anghel Iordănescu i-a ţinut pumnii fiului său, antrenor la echipa gorjeană. Viorel Moldovan, Ionuţ Badea şi Dragoş Săvulescu au văzut şi ei partida.

Grozav: "Locul 2". Şi-a rîs!
Gicu Grozav a înscris, în premieră, în 2015, primul său gol pentru Dinamo. Întrebat la DigiSport după meci care rămîne obiectivul formaţiei pentru campionat, atacantul a spus: "Locul 2". Şi-a pufnit în rîs! Cum mai este atmosfera în vestiar? "Nici în vestiar nu mai este atît de bine, după atîtea rezultate nefaste. Ne pare rău că am pierdut un obiectiv. Dinamo este un brand, e normal ca lumea să nu aibă răbdare cu noi", a comentat Gicu.

Ce-a spus Edward Iordănescu după meci:
- "Sperăm ca şi-n finală să avem un joc frumos şi să luăm trofeul. Ne bucură succesul cu Dinamo, dar obiectivul rămîne cîştigarea Cupei Ligii. Avem încredere în echipă, avem calitate la jucători. Este o seară specială pentru oraşul Tîrgu Jiu"
- "Trebuie şi-n campionat să avem aceeaşi atitudine, ca să ne ridicăm mult deasupra liniei retrogradării. Ne vom bate pentru fiecare partidă, vom trata fiecare meci ca pe o finală. Nu cred că se pune problema să ajungem în liga secundă, dar trebuie să risipim emoţiile"
- "Nu-mi cade bine că întîlnim imediat Steaua, în campionat, după această victorie"
- "Dinamo are calitate, îşi va reveni în campionat. Echipa este bună"

"E dureros, dar din nefericire am pierdut. Era un meci în care să arăţi caracter, sînt dezamăgit de atitudine. N-am avut... Era să zic eu ce n-am avut. Dureros e că fanii ne-au părăsit. Golul lui Grozav e bun doar pentru moralul lui" (Marius Niculae, atacant Dinamo)

"Nu e normal ce face conducerea lui Dinamo cu jucătorii care au dus greul în tur. Bărboianu, Marc, Alexe nu merită trataţi urît. Ne era mai greu cu Fane pe banda dreaptă a "cîinilor". Nu ştiu dacă am dat o palmă şefilor de la Dinamo, dar sînt foarte fericit că am învins" (Andrei Cordoş, fundaş Pandurii)

654641-dinamo-pandurii-1-3.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
luc11
luc11  •  11 Martie 2015, 17:48
Postat de ochi_ager pe 11 Martie 2015, 12:05

Finală de vis? Poate de vis urât. Dinamo a fost umilită în propria groapă, dar fanii ei scormonesc după scuze penibile. Mult mai frumos va fi un meci Steaua-Pandurii, două echipe care mai joacă și fotbal uneori.

ochiul tau ager nu a observat ca echipa ta a inscris 1 gol in trei meciuri in care a jucat cu 2 nou promovate si o candidata la retrogradare, cam slabut pentru o echipa care "poate domina orice echipa din Liga I"

tandd
tandd  •  11 Martie 2015, 14:56
Postat de unico_biancorossi pe 11 Martie 2015, 10:49

consider ca arbitrajul a fost putin ingaduitor cu oaspetii, cam multe faulturi, dar le-a dat vreo 5 galbene. bilinski pierduse contactul cu balonul, era deja la 10 m de el si mult mai aproape de celalalt fundas. nu cred ca era de rosu, masura era exagerata. la tg mures ala scapase frontal spre poarta si avea controlul balonului, eliminare corecta a lui machado (dupa gafa monumentala a lui fane barboianu). intrarea lui roman, imprudenta se putea solda cu o accidentare, insa la fel, isi retrage picioarul in ultima fractiune, deci e intre galben si rosu, un fel de roz, arbitrul a judecat bine, cred eu. galben meritat. dinamo pierdea oricum, si in 11/10, atat de prost au jucat.

n-a zis nimeni ca de aia a pierdut dinamo,putea pierde si in 9 la 11,ideea e ca fazele de la mures si cu pandurii sunt absolut identice si ambele nu meritau rosu,dar la tg mures s-a dat aseara nu,iar la roman e cartonas galben cu naumovsky si am mai zis ca e o greseala sa pui un oltean sa arbitreze pe pandurii,nu ca ar fura,dar il expui inutil,s-ar fi interpretat oricum si mai ales dupa declaratiile celor de la pandurii ca vezi doamne in tur i-ar fi furat

bazileon
bazileon  •  11 Martie 2015, 12:19

De cand scrie GSP articole "juste" despre Dinamo? Iti sta mintea in loc! De'aia sunt atatea rase de caini!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează