FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DOCUMENT

VIDEO+FOTO Document EXCLUSIV! Culisele unei desființări neașteptate! Dezvăluirile unui actor-cheie din Cupa Ligii: "Au îngropat competiția din dezinteres!"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 mai 2017 11:32

Adunarea Generală a LPF a votat joi în unanimitate pentru renunțarea la Cupa Ligii după doar trei ediții ale competiției, iar GSP a descoperit un document care dezvăluie conflictul care a influențat această decizie.

Anul trecut, sponsorul principal al competiției, compania Adeplast, a trimis o notificare către LPF prin care cerea încheierea colaborării, acuzând "profundul dezinteres" arătat de suporteri și de forurile competente (FRF și LPF).

Mai mult decât atât, sponsorul cerea rezilierea contractului încă de la acea dată. Conform informațiilor Gazetei, înțelegerea a expirat anul acesta și nu a mai fost prelungită, la cererea firmei Adeplast.

La finalul votului de ieri, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, l-a acuzat pe președintele FRF, Răzvan Burleanu, că este principalul vinovat pentru faptul că s-a renunțat la Cupa Ligii.

Cupa Ligii a avut până acum trei ediții, două fiind câștigate de FCSB și una de Dinamo. Câștigătoarea din acest sezon, Dinamo, primește 400.000 de euro.

1.500.000 €a încasat în total LPF din partea sponsorului, în cele trei sezoane în care a organizat Cupa Ligii 

"Domnul Burleanu a spus că Liga a încurcat calendarul prin Cupa Ligii. S-a decis prin unanimitate de voturi ca această competiție să nu mai existe. Cu alte cuvinte, domnul Răzvan Burleanu a reușit să obțină ceea ce și-a dorit. Înlăturarea unui concurent.

Cupa României era într-o concurență cu Cupa Ligii pentru că Cupa Ligii avea premii mai mari. Competiția nu mai avea o miză sportivă. FRF nu a dorit o finală a finalelor, între câștigătoarea Cupei Ligii și a Cupei României, care să ducă o echipă în cupele europene"
Justin Ștefan

Save

Save

Save

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
werder_fan
werder_fan  •  26 Mai 2017, 13:01

Asta nu-i cupa care a avut finala in iulie 2016, timp in care Chiajna a schimbat 3/4 din echipa?

danut1971
danut1971  •  26 Mai 2017, 12:34
Postat de gannicus2014 pe 26 Mai 2017, 12:18

scrieti , mah , adevarul , sponsorul a spus clar : vazand cine a ajuns sa castige editia 2017 , am decis ca nu dorim sa ne asociem imagina cu magnatul cercetat pentru bancruta frauduloasa

mori de ciuda ca dinamo v-a umilit cu 7-2 fcsb-istule! ha ha ha bancruta a umilit puscariasii

carol_k
carol_k  •  26 Mai 2017, 12:24

Hai sa fim seriosi...Noi abia daca merita sa avem un campionat de 14 echipe,audienta e dezastru pana in Play Off...Poate Cupa sa mai aduca niste publicitate si spectatori pt ca are totusi o traditie.Cupa Ligii era un fel de incurca lume pe acolo,mai bine ca au scos-o.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează