FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  TRAGERE LA SORŢI

1,2,3, Cupa şi campionatul! » Steaua - Dinamo se joacă de 3 ori într-o lună şi jumătate

La scurt timp după tragerea la sorţi, Reghe şi MM au pozat cu tricourile lui Piovaccari şi Pîrvulescu, mesajul fiind
La scurt timp după tragerea la sorţi, Reghe şi MM au pozat cu tricourile lui Piovaccari şi Pîrvulescu, mesajul fiind "Vrem eventul, adică titlul 25 şi Cupa 22"

Articol de - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2014 20:53

Cele mai titrate echipe din România se vor întîlni în semifinalele Cupei, pe 26 martie şi 16 aprilie, însă "dubla" va fi prefaţată de confruntarea directă din campionat, de pe 2 martie.

Vom fi răsfăţaţi în această primă jumătate de an. Vom avea parte de 3 ori de cel mai important şi mai atractiv meci pe care fotbalul românesc l-a produs începînd din 1948.

Tragerea la sorţi de ieri, pentru semifinalele Cupei României, a decis că Steaua şi Dinamo se vor confrunta în dublă manşă pe 26 martie şi pe 16 aprilie. Nu vor fi însă singurele dispute dintre cei doi granzi. Pe 2 martie, în etapa a doua a minireturului, Steaua şi Dinamo se vor înfrunta şi, practic, vor prefaţa şi penultimul act al Cupei.

Aproape sigur toate cele 3 jocuri se vor disputa pe Arena Naţională. Meciul de campionat va fi considerat acasă la Steaua, la fel ca şi prima manşă din Cupă, din 26 martie, returul urmînd să fie considerat pe terenul lui Dinamo.

De cînd a fost inaugurat noul stadion din Bucureşti, de fiecare dată cînd acolo s-a jucat un Derby de România, au asistat peste 45.000 de spectatori.

Cîştigătoarea din această semifinală va întîlni cîştigătoarea din cealaltă "dublă", Petrolul - Astra, primul joc urmînd să se joace la Ploieşti, pe "Ilie Oană".

Patru dueluri în semifinale: 3-1 pentru Steaua
Steaua şi Dinamo s-au întîlnit de 4 ori în penultimul act al Cupei, aşa cum se va întîmpla şi acum. De două ori s-a jucat într-o singură manşă, de două ori tur-retur.

Steaua a avut cîştig de cauză de 3 ori: 3-2 în decembrie 1952, 5-0 în iunie 1985, 2-1 şi 3-1 în 1999. În schimb, Dinamo a cîştigat o singură semifinală împotriva rivalei de-o viaţă: 1-0 şi 3-1 în 2002.

601923-caseta-steaua-dinamo.jpg

12 finale de Cupă s-au disputat între Steaua şi Dinamo în toată istoria competiţiei, raportul fiind 6-5 pentru Steaua, a 12-a fiind cea rămasă sub semnul întrebării, cea din 1988, cînd Steaua s-a retras de pe teren

22 de meciuri s-au disputat între Steaua şi Dinamo în Cupa României, palmaresul fiind 13 victorii Steaua, 8 Dinamo, finala din 1988 fiind întreruptă în prelungirile timpului regulamentar, după ce Steaua s-a retras de pe teren

"Vreau să batem Dinamo de 3 ori într-o lună şi jumătate, în semifinalele Cupei, dar şi în meciul de campionat. Vreau Naţional Arena plină, vreau o atmosferă pe stadion cum nu a existat vreodată. De restul ne vom ocupa noi" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Vor fi două meciuri tari de tot, superspectaculoase, mai ales pentru fani. Ne pregătim intens pentru că obiectivul nostru, pe lîngă locul 4 în campionat, rămîne şi cîştigarea Cupei. Meciurile cu Steaua ne motivează mereu" (Flavius Stoican)

"Indiferent care ar fi fost adversarul, meciul ar fi fost unul cu mare încărcătură. Totuşi, un joc cu Dinamo e întotdeauna special datorită rivalităţii. Se va juca pe 26 martie şi 16 aprilie, deci vremea va fi bună, vom avea stadioane pline" (Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua)

"Probabil că Steaua e mulţumită cu această tragere. Nu cred că şi-ar fi dorit să joace cu Astra sau Petrolul. La cum au arătat în tur, e mai la îndemînă să joci cu Dinamo. Eu zic că e o tragere foarte bună pentru Steaua, nu e la fel şi pentru Dinamo" (Basarab Panduru, fost jucător Steaua)

Gluma zilei pe facebook
"Norocul proverbial al Stelei a lovit din nou, a primit şi în semifinalele Cupei cel mai uşor adversar"

601924-comparatie-cupa.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
atrickshot
atrickshot  •  15 Ianuarie 2014, 18:31
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Avand in vedere jocul vostru (care lasa de dorit) din ultimele etape e si normal sa avem sperante mari. La ultimele 2 partide aveam sanse mici de victorie ,insa , treptat incep sa se egaleze . La voi in curand e sfarsit de perioada buna iar la noi inceputul:) Oricum momentan degeaba ne dam cu parerea, trebuie sa vedem echipele la lucru dupa cantonamente si abia atunci putem anticipa niste rezultate .

reddogsv
reddogsv  •  15 Ianuarie 2014, 14:59
Postat de inexistentus pe 15 Ianuarie 2014, 13:55

dinamo, cea mai accesibila echipa din cate se putea.

Si comentariile stelemistilor sunt de departe cele mai ,,acecesibile''! Fara subiect, fara ironie, fara constintenta, fara cap si coada! Adica ,,inexistente''-us!

cainerrosu
cainerrosu  •  15 Ianuarie 2014, 14:27

oile ghenciste si-au trcut in palmares si cupa ceausescu, cea din 88 !???????? bine, la mintea celor de acolo ce sa zici....... pentru cei nascuti mai recent : steaua pretinde ca are un trofeu cistigat in urma unei partide unde echipa a plecat in timpul desfasurarii meciului ( la indicatia fiului cel mare al dictatorului ceausescu !)

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close