FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALA CUPEI ROMÂNIEI / STEAUA - DINAMO, AZI, 21:15, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

7 legende ale Stelei trimit mesaje de încurajare: "Vreau să dau Cupa steliştilor mei!"

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 24 mai 2011 21:18

Emeric Ienei va înmîna diseară trofeul cîştigătoarei Cupei României şi spune că îşi doreşte să facă acest gest în faţa lui Tătăruşanu, nu a lui Dănciulescu

Steaua joacă din nou cu trofeul pe masă după o pauză de 4 ani şi 10 luni, mai precis de la finalul lunii iulie 2006, cînd echipa de atunci a lui Olăroiu învingea Rapid cu 1-0 şi cîştiga Supercupa României. Înaintea acestui meci cu miză, GSP a ales 7 nume mari din istoria Stelei, Ienei, Hagi, Ilie Dumitrescu, Belodedici, Balint, Vasile Iordache şi Ilie Stan, toţi cîştigători a minimum un trofeu în Cupa României, care să le transmită cîte un mesaj actualilor jucători din lotul Stelei, care, în echipamentul roş-albastru, n-au cucerit niciodată acest trofeu.


"Jucătorii să se gîndească la faptul că Steaua n-a mai cucerit de prea multă vreme un trofeu. Chiar dacă e un meci cu Cupa pe masă, să intre relaxaţi, să aibă mintea limpede. Dacă vor juca la 95 la sută din valoarea lor, sigur vor învinge. La final eu voi decerna trofeul şi vreau să-l înmînez steliştilor mei, să fiu mîndru de actuala trupă a Stelei"
Emeric Ienei, fost jucător, antrenor şi preşedinte la Steaua

"E cazul să mai batem şi noi pe cineva şi să ridicăm din nou steagul stelist, că în ultima vreme am luat numai bobîrnace. Cel mai mare club din România, Steaua, trebuie să meargă înainte cu încredere şi nu are voie să stea prea mult timp în mediocritate. Am un gînd special şi pentru Tătăruşanu. Să ţină poarta închisă pentru că are cele mai mari calităţi dintre toţi portarii care evoluează acum în România"
Vasile Iordache, portar la Steaua între 1971 şi 1984

"Ultima Cupă a României am adus-o eu şi Lăcătuş în 1999, cînd aveam fiecare cîte 35 de ani. Eram două babe atunci şi tot am reuşit să cîştigăm Cupa. Acum, s-a ajuns la prea mulţi ani în care nu s-a luat nimic, iar cei care vor intra miercuri pe teren şi nu au 35 de ani, ci sînt mult mai tineri, au datoria să cîştige şi ei un trofeu"
Miodrag Belodedici, fost libero la Steaua între 1982-1988 şi 1998-2001

"E o finală, e un derby, e un meci cu Dinamo, deci e cel mai important joc din România. Astfel de meciuri sînt făcute pentru ca jucătorii să dea maximum din ce pot, nu există jumătăţi de măsură. În astfel de jocuri nu mai contează nimic, contează doar trofeul pus în joc pentru că Steaua face parte din categoria cluburilor care s-au născut doar pentru a învinge, doar pentru a fi pe primul loc şi doar pentru a lua trofee. Astfel de meciuri se cîştigă cu calitate maximă pentru că atunci cînd îţi întîlneşti rivalul de-o viaţă, trebuie să-ţi dovedeşti valoarea, să fii inspirat, să ai calitate în tot ce faci. Pe scurt, le urez steliştilor: să fiţi buni şi inspiraţi şi să luaţi Cupa!"
Gică Hagi, fost jucător la Steaua între 1987 şi 1990 şi fost antrenor în 2007

"Vreau să văd 90 de minute de luptă, de atitudine, de sacrificiu şi de concentrare pentru jucătorii Stelei. Să nu uite actualii jucători că aceste 90 sau 120 de minute le pot schimba viitorul pentru că te simţi, eşti şi te vede lumea ca fotbalist mai ales atunci cînd te vede cu un trofeu în braţe. În vestiar, înainte de meci, să realizeze, atunci cînd vor îmbrăca tricoul Stelei, că pun pe ei un tricou sacru, cu o istorie de peste 60 de ani, purtat de legende, şi un tricou care a adus 50 de trofee, dar şi, mai important, simpatia a milioane de oameni"
Ilie Dumitrescu, fost mijlocaş la Steaua între 1986-1994 şi 1997-1998

"Actuala echipă trebuie să uite ultimii ani, fără nimic cîştigat. Actualii jucători trebuie să uite acest sezon, unul complet ratat, şi trebuie să realizeze că e un meci care se joacă cu un trofeu pe masă şi care nu trebuie pierdut. În plus, să conştientizeze că nu e numai orgoliul lor în joc şi că de ei depind investiţiile oamenilor care conduc acum clubul, dar şi sentimentele fanilor, pentru care un trofeu după 5 ani de pauză ar însemna să poată să ridice din nou capul din pămînt"
Ilie Stan, mijlocaş la Steaua între 1987 şi 1995

"Pe vremea mea, nu se întîmpla să pierdem atît de des cu Dinamo. Era lucrul care ne durea cel mai tare. Asta vreau să simtă şi actualii jucători din Ghencea, care au pierdut ambele meciuri din campionat. Steliştii să demonstreze miercuri seară că sub echipamentul pe care îl au sînt nişte jucători demni să poarte culorile roşu şi albastru, culori sfinte pentru oricine trece pragul stadionului din Ghencea"
Gabi Balint, fost atacant la Steaua între 1980 şi 1990

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
ady_my_star
ady_my_star  •  25 Mai 2011, 13:58

Forza STEAUA!!!Hai baietii,e seara noastra azi!!!

wollt_rider
wollt_rider  •  25 Mai 2011, 10:47

Nu sunt nici Stelist Nici Dinamovist dar sper sa o fure bine de tot Dinamo pentru ca sunteti prea spur"kati de gura pe aici ..... sper sa va bata bine de tot ca doar gura e de voi .... sunteti sub Steaua si in clasament si in general..... a postat cineva o statistica >> palmares dinamo dupa 89 - 5 CAMPIONATE - 5 CUPE -1 SUPERCUPA iN EUROPA ZERO BARAT DOAR PARTCPARI IN GRUPE SI O SINGURA DATA PRIMAVARA EUROPEANA IN 21 DE ANI O (ZERO) PARTICIPARI IN CHAMPIONS LEAGUE(GRUPE) steaua palmares dupa revolutie - 9(NOUA) CAMPONATE 4 CUPE(+1 de azi 5) 5 SUPERCUPE 6 PARTICIPARI IN GRUPELE CHAMPIONS LEAGUE 1 SEMIFINALA CUPA UEFA nu mai latrati a

alpin
alpin  •  25 Mai 2011, 06:19

Nea Imi, stelistii matale nu mai joaca de ani buni!!! Acum sunt alti asa-zisi steliati: alde Dodel, Banel. Bibiskovi si Habibuci rataciti prin fotbal!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează