FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CHINDIA - CRAIOVA

Universitatea Craiova, fără cel mai valoros jucător la meciul cu Chindia » Care este motivul

Alexandru Cicâldău (al doilea din stânga) nu va juca în Chindia - Universitatea Craiova // foto: Facebook @ Universitatea Craiova
Alexandru Cicâldău (al doilea din stânga) nu va juca în Chindia - Universitatea Craiova // foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 14:21 / Actualizat luni, 01 martie 2021 15:42

Alexandru Cicâldău (23 de ani) nu va evolua în meciul dintre Chindia Târgoviște și Universitatea Craiova, de mâine, din sferturile de finală ale Cupei României.

Decarul „juveților” este suspendat pentru partida de la Buzău, după ce a primit cartonașul galben în precedentele două partide ale Craiovei din Cupă, victoria cu Progresul Spartac (5-0, în „16-imi”) și cea cu FC Botoșani (1-0, în optimile de finală). Regulamentul spune că începând cu faza „16-imilor”, un jucător care acumulează două „galbene” în două meciuri diferite va fi suspendat în următorul joc din Cupă. Pentru „Cic” și Craiova, acesta este duelul cu Chindia de marți, programat la ora 20:30.

Alexandru Cicâldău este, de departe, cel mai valoros jucător al Craiovei. Decarul oltenilor este cotat la 5,5 milioane de euro pe Transfermarkt.com, următorii jucători din punct de vedere al cotei de piață din lotul Craiovei fiind Nicușor Bancu și Elvir Koljic, ambii apreciați la 2 milioane de euro. În acest sezon, Alexandru Cicâldău a înscris 9 goluri și a oferit 2 pase decisive, în 26 de meciuri.

Avertismentele din Cupa României se anulează în „16-imi” și apoi și în „sferturi”

  • Cartonașele galbene încasate de un jucător în prima parte a competiției (până în faza „16-imilor”, când intră și formațiile din Liga 1) nu vor fi luate în calcul în fazele superioare;
  • Începând cu faza „16-imilor", un jucător care acumulează două „galbene” în două meciuri diferite va fi suspendat în următorul joc din Cupă; 
  • În cazul în care un jucător va avea doar un cartonaș galben încasat fie în „16-imi”, fie în „optimi”, acesta va fi anulat pentru „sferturi”, fază din care se va ține o nouă evidență a avertismentelor.

Astfel, din „sferturi”, toată lumea pornește de la zero cu „galbenele”. Dacă un jucător încasează câte un avertisment în „sferturi” și în semifinale, el va fi automat suspendat pentru ultimul act al Cupei.

Sferturile Cupei României

  • Petrolul - Astra 
  • Chindia - CS Universitatea Craiova 
  • Dunărea Călărași - Dinamo 
  • Viitorul Pandurii Tg. Jiu - U Cluj 
  • Partidele se joacă într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab cotate 
  • Jocurile vor avea loc în zilele 2,3 și 4 martie

VIDEO. Răzvan Burleanu a anunțat când s-ar putea disputa Supercupa României

Citește și:

FRF, planuri mari înainte de EURO U21: „Vom juca semifinala”

VIDEO Răzvan Oaidă a cedat nervos în FC Botoșani - FCSB! Ce a putut să strige

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
dansy
dansy  •  02 Martie 2021, 13:10
Postat de Costi Corabu pe 01 Martie 2021, 19:56

Cu Cicaldau, fără, trebuie să învingem dacă avem pretenție de echipa mare. Ce echipă mare, o să zică rivalii ? Păi asta ziceam și eu. Sincer, eu mi-am pierdut răbdarea.

Toti ne-am pierdut rabdarea dar tine conr de faptul ca cu echipe gen Chindia care refuza fotbalul si baga autobaza este dificil sa joci.Asa ca daca ai unul sau doua penaltiuri si arbitru(pro CFR) nu ti le da ce mai poti face?Acel Florea este o lulea de fotbalist .A simulat si in meciul tur si in ultimul meci si de fiecare data a primit penalti.

dansy
dansy  •  02 Martie 2021, 13:07

Anul trecut,pentru FCSB sa aplicat alta regula favorabila lor.Vlad care trebuia suspendat a jucat cu acordul FRF.Ce sa mai zicem de asa "corectitudine"din partea FRF.O sleahta de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

875360749272795
Costi Corabu  •  01 Martie 2021, 19:56

Cu Cicaldau, fără, trebuie să învingem dacă avem pretenție de echipa mare. Ce echipă mare, o să zică rivalii ? Păi asta ziceam și eu. Sincer, eu mi-am pierdut răbdarea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează