FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SC BACĂU - CSU CRAIOVA 1-1, 5-3 LA PENALTY-URI

Blestemul de la 11 metri » Craiova a fost eliminată pentru a doua oară în 13 zile la penalty-uri

Golul lui Mazarache (dreapta) n-a fost suficient pentru olteni // Foto: Costin Alexandrescu
Golul lui Mazarache (dreapta) n-a fost suficient pentru olteni // Foto: Costin Alexandrescu

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2015 00:00

Portarul Miron și-a sărutat copilul și a parat decisiv, Ivan a executat fără casca albastră și a ratat.

Meciul de ieri de pe stadionul Letea a început, practic, de la 1-0 pentru băcăuanii lui Popovici. Mare dezavantaj în dreptul somnoroșilor olteni, în speță cei din defensivă. Andrei Pavel a fost singur-singurel în fața buturilor lui Straton, iar atacantul gazdelor n-a iertat.

Treziți la realitate și supuși, din cînd în cînd, unor raiduri ale moldovenilor, oaspeții s-au pus pe muncă. După cîteva ocazii irosite, Mazarache (43) a înscris în premieră în tricoul alb-albastru.

O reluare cu capul splendidă, sub bară, după ce mingea a mers brici de la Băluță la Ferfelea. A urmat, după, un meci presărat cu multe faze spectaculoase, însă nici una dintre cele două echipe n-a reușit să puncteze decisiv.

Și s-a ajuns la penalty-urile de departajare. Un adevărat blestem pentru olteni. În urmă cu două săptămîni, juveții au fost eliminați de către Viitorul din Cupa Ligii. Acum, băcăuanii i-au dus pe elevii lui Săndoi în infern. Moldovenii au bătut cum scrie la manual loviturile de la 11 metri.

Iar Bogdan Miron a blocat o singură dată și decisiv. Portarul de 33 de ani, trecut și prin Liga 1 pe la Astra, Voința Sibiu, Ceahlăul și CSMS Iași, și-a sărutat fiul, pe Denis Ionuț, înainte de meci și înainte de penalty-uri. O superstiție, un moment de tandrețe cu propriul copil. Și succesul de după.

În fața unui alt copil, Andrei Ivan, 18 ani, decisiv pentru olteni în ultimele două victorii, cu Iașiul și cu Petrolul. Fără casca albastră, atacantul n-a mai avut nici clarviziune, nici șansă. Iar Craiova ratează al doilea obiectiv din trei în fața locului 4 din Seria B1.

"Băieții mei au avut tărie de caracter la penalty-uri, au executat ca la carte. Sper să adunăm mai multe lume în jurul echipei, Bacăul o merită"
Cristian Popovici, antrenor Bacău

SC Bacău - CSU Craiova  1-1 (5-3 la penalty-uri)

Au marcat: A. Pavel (3) / Mazarache (43)

SC Bacău: B. Miron - Mihălăchioaie, Lozneanu, I. Ursu, Drugă – Dumitriu, Adăscăliței - Pungă (Hurdubei 63), Tuțu (C. Neagu 70), Vraciu - A. Pavel (Grumezescu 57). Antrenor: Cristian Popovici

CSU: C. Straton - S. Achim, Popov, Bancu (A. Ivan 77), Vătăjelu - Băluță, Mateiu, Ferfelea (Nuno Rocha 89) - Mazarache (Acka 68), Curelea, Herghelegiu. Antrenor: Emil Săndoi

Au marcat la penalty-uri: Vraciu, C. Neagu, Adăscăliței, Drugă, Hurdubei / Vătăjelu, Popov, Băluță. A ratat: A. Ivan

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
valu4ever
valu4ever  •  25 Septembrie 2015, 08:35

cind echipa e condusa de ***,la ce sa te astepti?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kaloogarele
kaloogarele  •  24 Septembrie 2015, 17:50

pai da, pentru ca 1. sondoi ***. echipa lui e periculoasa in actiuni rapide, driblinguri perpendiculare pe poarta, suturi prin surprindere. minge pe jos. este exact ce a incercat (de unu' singur) rocha. ce tactica a aplicat sondoi? centrari lungi; asta in conditiile in care adversarii erau cu un cap mai inalti. 2. ivan e un copil. a facut o jmekerie in meciu' trecut, i-a mers, si si-a inchipuit ca o sa-i mearga exact aceeasi faza, pina la pensie. pacat ca nu i-a spus nimeni ca si adversaru' se adapteaza. el e un pustiulica talentat, da' nu poti pune baza pe un copil intr-un meci cu miza. dovada ca a ratat la penaltiuri asta cu executia penaltiurilor a fost alta perla sondoiana. nuj daca atz vazut, cind s-a fluierat de final, straton a muscat din minge. din momentu' ala era clar ca n-o sa apere nimic totusi, ce a vrut sondoi de la meciu' asta? voia sa odihneasca echipa, si nu-i pasa de rezultat? atunci la dracu, du-te cu rezervele. voiai sa ai rezultat si sa tragi de el? incepe cu titularii, ia-ti un 2-0 avantaj dupa care odihneste tata pe cine vrei tu. asa, n-a fost nici cal nici magar. a si pierdut meciu' si a extenuat echipa. nu va faceti nici o iluzie, cu pandurii o luam cu fro 2-0. echipa e cazuta si fizic si moral. daca sondoi nu dispare uichendu' asta, jucam playout

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

de.talie.mondiala
de.talie.mondiala  •  24 Septembrie 2015, 12:03

Ivan si-a uitat Turbinca (sacul ala pus pe cap) acasa si nu a mai dat randament. Sa nu fie fraier sa pastreze Turbinca pe cap daca vrea sa fie fotbalist, altfel se va duce naiba fotbalul sau. Unde mai pui ca Turbinca de pe Cap ii poarta si noroc precum lui Halagian.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează