FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - GAZ METAN SEVERIN 5-0

Butoanele roş-albe » Dinamo s-a calificat la pas în "sferturile" Cupei, ajutaţi şi de asistent

LIviu Ganea (stînga) a reușit aseară o “dublă” plus o pasă de gol. FOTO Raed Krishan
LIviu Ganea (stînga) a reușit aseară o “dublă” plus o pasă de gol. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 23:45

Dinamoviştii, cu echipa a doua, s-au propulsat aseară spre "sferturile" Cupei cu un ajutor de la asistent, dar şi cu goluri multe, din toate poziţiile


De dragul amintirilor, meciul a semănat, aşa, cu-n pui de Dinamo - Ştiinţa, prin prisma faptului că severinenii sînt pe jumătate olteni, dacă nu şi mai mult, iar tricourile de joc erau identice cu cele purtate în sezonul trecut de Dorel Stoica sau fraţii Costea. Puţine momente frumoase într-o partidă cu garnituri secunde şi cu arbitraj în dorul lelii.

Hai-hui spre finală
Cum la omul sărac nici boii nu trag, după ce-au ratat un moment istoric pe "Dinamo", pe ochii asistentului, severinenii se blocară şi-l făcură pe Naumovski mare. Macedoneanul a salvat seara prin intervenţia din minutul 29 în poziţie de unu la unu cu ghinionistul nopţii, Vancea. S-a rupt căruţa de tot cînd devierea nefericită a lui Irimescu, la golul lui Ganea, şi ieşirea hai-hui a lui Iordan, la reuşita lui Luchin, au simplificat misiunea "cîinilor" pînă în pauză.

Răzbunarea lui Ganea
După o primă repriză mai tristă decît atmosfera dezolantă din tribune, roş-albii au activat butoanele, fotbalistice, din teren, şi-au arătat şi fotbal. Păun (57 şi 59), cu două mari oportunităţi, au anunţat o nouă reuşită a renegatului Ganea (60). Împins spre alte zări, atacantul a reintrat în cursa pentru a fi măcar rezerva reală a clasicilor Dănciulescu şi Niculae. Apoi Ganea a arătat că e şi milodtiv, oferindu-i lui Ţucudean şansa unui gol cu poarta goală în faţă (74).

Dinamo
Aşezare: 4-4-2
23. Naumovski    6   
15. Scarlatache    6   
24. Luchin        7
21. D. Grigore (cpt)    5       
2. Diabate    5
# 32. Muşat, 76
26. L. Rus    6
# 20. Bakaj, 64    5   
8. Pătraşcu    6   
6. D. Stoica    6   
10. Alexe    6
# 14. Păun, 55    6
29. Ţucudean    7   
19. L. Ganea    8   
Antrenor Liviu Ciobotariu
Rezerve: Curcă, C. Munteanu, M. Niculae, Dănciulescu

Gaz Metan
Aşezare: 4-4-2
1. Iordan    4   
18. Vigariu (cpt)    5
8. Irimescu    5
14. Cruşoveanu    5
30. L. Rusu    5
9. Mitroi    5
6. Rioşanu    5
13. H. Moutinho    5
3. Coţan    5
# 15. Neacşa, 52    5
20. Trifu    6
29. Vancea    6
# 26. Vîrtic, 79
Antrenor Cosmin Bodea
Rezerve: M. Neagoe, D. Oprea, Cosici, Mirescu, Boroiban

Cartonaşe galbene: Rioşanu (24)

Arbitru P. Unimatan (Zalău) 7. Asistenţi I. Popa (Paşcani) 7, N. Megheşan (Tîrnăveni)  4
Spectatori: 250

N-a fost ofsaid la golul Severinului!
După ce a acuzat arbitrajele la meciurile de la Vaslui (1-3) şi cu Braşov (0-0), Dinamo a fost avantajată aseară de decizia asistentului Nicolae Megheşan, care a semnalizat ofsaid la Vancea (11), chiar cînd acesta introducea mingea în poartă şi deschidea scorul. Reluările TV au indicat faptul că hotărîrea a fost total eronată (foto jos).

Inbox
- Puhoi de lume aseară pe stadionul Dinamo! Cu chiu, cu vai, s-au strîns 250 de oameni în tribune, majoritatea olteni. Galeria oaspeţilor a fost mai numeroasă, iar a "cîinilor" foarte acidă la adresa conducerii.
- Rus a dat emoţii, s-a lovit la piciorul stîng şi a necesitat îngrijiri în primul sfert de oră.
- Ciobi a folosit formula defensivă cu cei 4 fundaşi pe care-i va folosi şi la Cluj, cu U, pentru că Moţi nu poate juca, fiind accidentat. Aceeaşi formulă a mai bifat o prezenţă, la Ploieşti, 5-1 cu Petrolul.
- Vedetele Niculae, Dănciulescu, Kone şi Cătălin Munteanu au fost menajate, aşa cum a informat Gazeta de ieri. Bălgrădean, integralist în Liga 1, a fost doar spectator.
- Alexe a fost luat peste picior de fani: "Du-te la Chelsea, eşti prea bun pentru noi!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
stelistu_mondialu
stelistu_mondialu  •  28 Octombrie 2011, 19:46

Sa vezi ce si o iau pekinezii de la U...abia astept sa i vad mutra lu borcica_p..a_mica.....:)

mihaisc
mihaisc  •  28 Octombrie 2011, 16:22

Penibil articol si rau intentionat ! Departe de deontologia unui ziarist. Mai grav este ca acest articol a primit aprobare spre publicare de catre maharii de la gsp. Asta reflecta "impartialitatea" lui nea Ovi , cum ii place sa se alinte. De remarcat formularea frazei in care aminteste ca Dinamo ar fi reclamt ca nu i s-a acordat un gol valabil in etapa trecuta lasand loc sugestiei ca ar fi reclamat fals acest lucru. Recomand un boicot asupra gsp , nu mai cumparati fituica !

wollt_r
wollt_r  •  28 Octombrie 2011, 16:17

ce sa mai comentam ... prin "Dinamo" am spus tot _______________________

Vezi toate comentariile (94)
Comentează