FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FOTBAL FEMININ

FOTO Carmen, noua câștigătoare a Cupei României la fotbal feminin! » A învins campioana U Cluj într-o finală decisă în prelungiri

Carmen București a câștigat finala Cupei României la fotbal feminin, 2-1 cu U Cluj. +22   FOTO
Carmen București a câștigat finala Cupei României la fotbal feminin, 2-1 cu U Cluj.

Articol de , - Publicat duminica, 11 iunie 2023 15:48 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 17:40

Carmen București a câștigat finala Cupei României la fotbal feminin, 2-1 cu U Cluj.

În lupta pentru Cupa României s-au întâlnit în finala competiției Carmen București și U Cluj. Partida disputată duminică la prânz pe Arcul de Triumf a strâns câteva sute de fani doritori să privească două dintre cele mai bune echipe feminine din România. Cele două formații nu făcut însă spectacol cu jocul din prima repriză, una încrâncenată, fără ocazii mari de gol. 

Carmen București – U Cluj, în finala Cupei României la fotbal feminin (foto: Raed Krishan/GSP)
Carmen București – U Cluj, în finala Cupei României la fotbal feminin (foto: Raed Krishan/GSP)
Carmen București – U Cluj, în finala Cupei României la fotbal feminin (foto: Raed Krishan/GSP)
Carmen București – U Cluj, în finala Cupei României la fotbal feminin (foto: Raed Krishan/GSP)
Carmen București – U Cluj, în finala Cupei României la fotbal feminin (foto: Raed Krishan/GSP)
+18 FOTO

Singura fază notabilă a fost în minutul 39, atunci când Borțan de la U Cluj a trimis mingea în poartă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, dar reușita i-a fost anulată de arbitra Szabo Krisztina, deoarece aceasta a considerat că Mihaela Ciolacu, colega ei, aflată în dreptul zidului, le-ar fi jenat pe adversare. 

Regula strictă impusă de Mihai Stoica la FCSB: „Le interzic”
FCSB
Regula strictă impusă de Mihai Stoica la FCSB: „Le interzic”

Pe reluări nu se vede însă nicio infracțiune făcută de jucătoarea ardeleancă. Partida a curs în același ritm și după pauză, iar scorul a rămas 0-0, finala mergând în prelungiri, unde aveau să vină și golurile. 

Carmen București a câștigat Cupa României la fotbal feminin

Carmen a reușit să spargă prima gheața acestei finale și să marcheze în minutul 98 prin vârful Kara Jouli. Aceasta a reluat cu capul o centrare din flancul drept, mingea i-a venit în șold portăriței de la U, apoi a ricoșat în poartă. Nu s-au bucurat mult fetele de Carmen, pentru că U Cluj a egalat imediat. 

Țabur a profitat de o respingere în față a lui Ganea, a driblat-o pe portărița adversă și a înscris cu stângul pentru 1-1. Carmen a trecut din nou în avantaj în minutul 112. 

Daniela Preda a preluat pe piept o centrare în careu și a trimis cu stângul din voleu în plasa laterală. Victorie pentru Carmen, care câștigă prima Cupă a României din istorie în prima finală pe care o dispută.

FINAL. Carmen București – U Cluj 2-1

  • Min 120: Carmen câștigă cu 2-1 și pune mâna pe trofeul Cupei României!
  • Min 112: GOL Carmen! Daniela Preda preia pe piept o centrare în careu și trimite cu stângul din voleu în plasa laterală.
  • Min 105: GOL U CLUJ! Campioana României dă replica imediat și reușește să egaleze prin Carolina Țabur după ce a driblat portarul advers și a marcat cu poarta goală.
  • Min 98: GOL CARMEN! Jouli reia cu capul în urma unei centrări, mingea o lovește pe portărița Ganea în șold, apoi intră în poartă
  • A început prima repriză de prelungiri!
  • Min 90+5: Final de partidă. Scorul este 0-0, iar meciul va merge în prelungiri.
  • Min 77: Ocazie mare pentru U Cluj! La capătul unui contraatac în viteză al ardelencelor, mingea a ajuns la Ciolacu, care a șutat însă direct pe direcția portăriței Krzyzaniak, aceasta reușind să respingă.
  • Min 52: Ocazie pentru Carmen! Iuliana Obreja reia cu latul pe lângă poartă din mijlocul careului
  • A început repriza secundă!
  • Min 39: U Cluj reușește să înscrie dintr-o lovitură liberă prin Borțan, dar arbitra partidei Szabo Krisztina a anulat golul pe motiv că una dintre jucătoarele din Cluj a bruscat zidul advers. Decizia le-a scandalizat pe ardelence.
  • Min 20: Jocul este echilibrat, nicio echipă nu a reușit să-și creeze vreo ocazie importantă de gol
  • A început partida!

Fază amuzantă înainte de start

O fază amuzantă s-a întâmplat în momentul în care jucătoarele celor două echipe ieșeau pe teren. Operatorul care le filma și se deplasa cu spatele spre centrul terenului s-a împiedicat de podium și a căzut pe spate, provocând râsete în tribună. 

Carmen, noua câștigătoare a Cupei României la fotbal feminin! » A învins campioana U Cluj într-o finală decisă în prelungiri

Acesta a scăpat fără să se accidenteze, s-a ridicat și a continuat să filmeze.

Carmen - U Cluj , echipe de start:

Carmen: 33. Danielle Krzyzaniak - 3. Androniki Michalopoulou, 26. Ana Maria Stanciu, 10. Giorgiana Vasile (C), 5. Paulina Sarkanaite ,11. Claudia Chiper, 18. Catarina Realista, 6. Iuliana Obreja, 28. Maria Cristea, 13. Bawm-Lung Galau, 9. Rania Kara-Joulie 
Rezerve: 99. Oxana Zheleznyak, 21. Eva Atanasova, 8. Oana Dragu, 27. Maria Neacșu, 24. Anastasia Toma, 14. Daniela Preda, 30. Laura Sondore, 15. Isabelle Nascimento E Silva, 2. Maria Miahalche 
Antrenor: Andra Vela 

U Cluj: 1. Mirela Pop Ganea - 22. Maria Stamate, 3. Cristina Botojel, 21. Simona Sigheartău, 15. Andreea Pînzariu, 4. Ioana Bortan (C), 9. Mihaela Ciolacu, 11. Mara Bâtea, 7. Carolina Țabur, 99. Ioana Bălăceanu, 90. Carmen Marcu 
Rezerve: 31. Nazym Izmailova, 14. Adina Borodi, 8. Karina Bede, 16. Abiodun Famuditi, 2. Sonia Bumbar, 77. Florentina Iancu, 88. Daiana Oneț, 6. Adina Giurgiu 
Antrenor: Constantin Olariu

Partida are loc pe stadionul „Arcul de Triumf” și va fi condusă la centru de Szabo Krisztina.

Cele două echipe au impresionat în această ediție prin organizarea defensivă și nu au primit niciun gol. În plus, U Cluj a dat dovadă și de o forță ofensivă extraordinară, marcând 38 de goluri în 4 meciuri.

De-a lungul competiției, Carmen București a trecut de Chindia Târgoviște (1-0), CSM Alexandria (3-0), Poli Timișoara (1-0) și CS Gloria Bistrița (5-0). În acest sezon, U Cluj le-a învins pe Atletic Olimpia Ghergla (9-0), CFR Cluj (17-0), ACS Banat Girls (7-0) și AFK Csikszereda (3-0).

Citește și: 

Lăcătuș, buimăcit de strategia lui Becali: „Se bat lucrurile cap în cap!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  12 Iunie 2023, 05:43

"Cele două formații nu făcut însă spectacol" sa radem cu gsp :)))))))))

skyfall90
skyfall90  •  11 Iunie 2023, 22:34

Clujul acuză arbitrajul. Dar care sunt fazele litigioase? 1) Am văzut că antrenorul susținea că li s-a anulat un gol regulamentar, iar mulți îi țin isonul. Ia să vedem ce se stipulează în Legile Jocului: "Dacă, la executarea unei lovituri libere, un jucător al echipei în atac se află la mai puțin de 1 metru de „zidul” format de trei sau mai mulți jucători ai echipei în apărare, se acordă lovitură liberă indirectă". Zidul celor de la Carmen era format din 4 jucătoare. Atacantul Universității stă lipit de zid (la un moment dat arbitra îi atrage atenția). Așadar unde e greșeala? Golul a fost anulat corect. 2) Eliminarea lui Botojel? Perfect regulamentară. Pe imagini se vede cum o calcă pe jucătoarea de la Carmen, Neacșu, căzută la pământ, apoi pleacă tiptil de la locul faptei. 3) La finalul jocului, Sigheartău o calcă pe aceeași Neacșu și se formează acel meleu. 4) Giurgiu trebuia eliminată de vreo 3 ori. Foarte nervoasă. Inclusiv după fluierul de final. 5) Țabur: gesturi nesportive (nu numai la festivitatea de premiere). Concluzia? E clar că U Cluj nu știe să piardă. La partida retur din play-off de ce nu a acuzat arbitrajul? Antrenoarea de la Carmen a plătit cu postul erorile făcute de centralul întâlnirii. Cei din Federație ar trebui să analizeze comportamentul nesportiv și să ia măsuri după acest joc.

juniordefotbal
juniordefotbal  •  11 Iunie 2023, 20:30
Postat de Florindan11 pe 11 Iunie 2023, 19:03

Jalnic arbitraj !

De ce? Daca e de la "U" Cluj are voie sa stea in "zidul" advers? Ca nu i-a dat rosu numarului 6 Adina Giurgiu pentru bruscari? Adina Giurgiu la Cluj, la Giurgiu si acum la Bucuresti trebuia sa ia rosu de la vestiare... Taie lemne! Ca i-a dat rosu jucatoarei din Cluj pentru ca-si calca intentionat adversara cazuta la pamant? Aaaa! Ca sunteti obisnuite cu arbitraje pro "U" asta e alta poveste. Trebuia sa va care in spate Iuliana Demetrescu cum s-a intamplat la Giurgiu, cand ati castigat cu 1-0? Szabo Krisztina a arbitrat "U" Cluj - Carmen 2-3 la Cluj. Pana in min 65-70 a arbitrat f. bine, dupa 70 s-a "sucit". A intrat Adina Giurgiu, a inceput sa taie lemne, sa le "rascheteze", arbitra Szabo s-a intimidat si s-a facut 2-3. La Giurgiu asa cum am mai spus: va carat in spate Iuliana Demetrescu!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează