FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  POLI IAȘI - VIITORUL 2-2 (3-5 DUPĂ PENALTY-URI)

Ce spun forțele de ordine după scandalul cu cuțite de la Iași: ”Culpa este comună. Ne-am învățat lecția”

Articol de - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 20:28

Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Iași, Nicoleta Deciu, a admis că omul lor din zona vestiarelor, la meciul de Cupă Poli Iași cu Viitorul, 2-2 (3-5 după penalty-uri), i-a lăsat fără protecție pe oficiali: ”Dar și jandarmii au o vină pentru ce s-a întâmplat apoi în curte”.

  • Marți seară, la finele meciului Poli Iași - Viitorul, arbitrii partidei au avut probleme serioase cu niște fani recalcitranți care i-au amenințat cu cuțitele, asta după ce stewarzii au plecat acasă, lăsând brigada fără pază! TOATE DETALIILE AICI

Poliția locală Iași și Gruparea de Jandarmi Mobilă din Bacău împart vina pentru faptul că arbitrii și oficialii partidei Poli - Viitorul, disputată marți în "optimile" Cupei României, au rămas fără protecție la plecarea de pe stadionul "Emil Alexandrescu", în jurul orei 01:00 noaptea.

Primii trebuiau să le asigure securitatea în zona vestiarelor, dar n-au făcut-o. "Era liniște, toată lumea plecase, iar lucrătorul nostru care trebuia să fie acolo s-a retras și el, considerând că și-a încheiat misiunea.

A fost o deficiență, ne-am învățat lecția, dar eu cred că nu-i doar vina noastră că arbitrii au fost agresați verbal de acel grup de suporteri în curtea stadionului. Responsabili cu protecția acolo sunt jandarmii", a comentat, pentru Gaze Sporturilor, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Nicoleta Deciu.

Jandarmii, la rându-le, au părăsit și ei zona înainte ca arbitrii să iasă din vestiar. "După ce și ultimul spectator a plecat, oamenii noștri au mai așteptat o perioadă, pentru a interveni dacă apare ceva neprevăzut. Apoi, misiunea fiind considerată încheiată, jandarmii s-au întors la unitate", a explicat purtătorul lor de cuvânt, plutonierul Alexandru Mormenchi.

Numai că, în urma acestora, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Iar arbitrii, amenințați și cu mașinile zgâriate, au apelat numărul de urgență 112, demers în urma căruia intervenția rapidă a unui efectiv trimis de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași a calmat spiritele și au putut pleca.


"Există un protocol clar care trebuia respectat! Forțele de ordine au plecat acasă după ce arbitrii au intrat în vestiar. Că li s-a părut că e liniște și nu se poate întâmpla ceva. Și uite că au venit niște descreierați care i-au înjurat ca la ușa cortului, i-au amenințat și le-au avariat mașinile"

"Brigada a făcut un raport în care a relatat totul. Nici în Liga a 3-a nu s-a întâmplat așa ceva. Să fie la ușa vestiarului și în parcare indivizi cu arme albe care să amenințe arbitrii jocului! E strigător la cer la ce nivel s-a ajuns!"
Surse ale Gazetei din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor

"Pe exterior, acolo unde s-a petrecut totul, era responsabilitatea jandarmilor. Dacă erau acolo, nu ajungea nimeni în perimetrul parcării din fața vestiarelor. Dar aceștia au plecat după ora unu. De ce, nu știu. Probabil au considerat că și-au încheiat misiunea, în condițiile în care era liniște peste tot"

"Eu nu-i controlez pe jandarmi și nici nu pot să fac pe jandarmul cu suporterii recalcitranți. Incidentul s-a întâmplat la o oră și ceva după încheierea partidei. În zonă erau oameni de-ai noștri, stewarzi, team managerul Onofraș, care i-au ținut calmi pe fani"
Horia Sabo, finanțator Poli Iași

"Noi nu avem oameni în zona vestiarelor. Acolo e responsabilitatea poliției locale"
Constantin Toader, coordonator MTS, firma care asigură securitatea în incinta stadionului din Iași

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
2481854101831666
Geanina Andrea  •  03 Noiembrie 2018, 09:34

de acord cu ceea ce spuneti, dar mi se par putin ciudate orele de desfasurare a meciurilor! nu suntem pasari de noapte precum grecii, pt un meci la care probabilititatea de a se juca cu prelungiri si lovituri de departajare mi se pare o ora prea inaintata! "bucuria" extrema a organelor de ordine (care mereu sunt hulite) este incomemsurabila! eu inteleg ca fanii vor spectacol, dar spectacolul e mai funny cand esti apt pt a participa la spectacol! ideea e ca orele de desfasurare ar trebui schimbate, basca ca in zona sunt si case/blocuri! la ora 1 din noapte sa.ti strige... un goooool ... parca e ciudat! vina este comuna: arbitri si organe de ordine! daca eram arbitru sunam organizatorul ... si ma intreb de ce "au fost agresati" ?!?! oare au arbitrat sau au fost al 12, si respectiv al 13 jucator pt viitoru'?!?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează