FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  POLI IAȘI - CRAIOVA 3-2

Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași, vrea să câștige Cupa României: „Depunem documente pentru cupele europene la licențiere”

Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași // Foto: GSP
Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași // Foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2020 16:54

După spectaculoasa eliminare a Craiovei (3-2), președintele lui Poli Iași, Ciprian Paraschiv, anunță că moldovenii vizează Cupa României și promite că va face spectacol pe ringul de dans dacă echipa va triumfa în premieră în competiția KO.

Succesul repurtat miercuri seara de Poli Iași împotriva Craiovei a relaxat atmosfera în Copou, după o serie de rezultate negative în campionat, dar a și aprins imaginația localnicilor.

Președintele Ciprian Paraschiv spune că „vrem trofeul, dacă tot am ajuns până aici și acesta era deja un obiectiv din momentul în care am preluat conducerea clubului. Putem să visăm frumos mai departe, fiindcă orice e posibil de acum încolo, indiferent de adversar. Rămânem însă cu picioarele pe pâmânt, modești și muncitori".

Fostul federal reconstituie momentele tensionate trăite în finalul de thriller al partidei cu juveții: „Am trecut în câteva secunde de la extaz la agonie și iar la extaz. Când a egalat Craiova, am zis că suntem loviți de un blestem să ratăm o calificare într-un mod atât de nedrept. Nu vreau să mă dau mare după război, însă nu-mi pierdusem încrederea nici la 2-2, fiindcă știam că o să mai avem la dispoziție 30 de minute în prelungiri, când vom putea profita pe vreun contraatac de furia ofensivă a adversarului. Dar Breeveld ne-a scutit de emoții suplimentare".

„Depunem și documente pentru cupele europene la licențiere"

Paraschiv povestește apoi tabloul bucuriei din vestiar: „Când am intrat în cabină, băieții erau exuberanți, iar argentinienii dansau așa, mai expansiv. Am făcut și eu vreo două mișcări alături de ei, dar m-am oprit când mi-am dat seama că era prin preajmă și o cameră de filmat. O să recuperez însă dacă aducem Cupa la Iași. Mă voi dezlănțui, ca să sărbătorim cum se cuvine".

Invită însă mai departe la echilibru, dar anunță că, în dosarul de licențiere, Iașiul va depune documentația necesară și pentru eventuala participare în cupele europene: „Sigur că în Cupa României nu sunt banii din Liga 1, dar primele sunt decente, iar performanța ar rămâne în istorie. Dacă vom da lovitura finală, va trebui să facem eforturi să avem o prezență onorabilă și în Europa League, unde câștigătoarea Cupei are un mic avantaj de program în sensul că intră în competiție cu un tur preliminar mai târziu decât celelalte formații de pe tablou".

„25 de autocare gratuite pentru fani la semifinale”

 Paraschiv punctează că unul dintre marile câștiguri ale accesului în semifinale este revenirea oamenilor aproape de echipă: „Iașiul n-a mai fost de foarte mulți ani în această fază a competiției și sunt convins că fanii apreciază efortul băieților și determinarea din partida cu Craiova. Cu siguranță vor fi mulți suporteri și la meciul din campionat cu Dinamo, din week-end. Avem deja promisiuni că, pentru partida din deplasare din semifinale, autoritățile vor pune la dispoziție autocare gratuite pentru susținători. Rednic s-a angajat și el că va suporta costurile pentru zece autocare. În total, s-ar aduna 25 de mijloace de transport”. 

„Echipa avea nevoie de acest declic. Am jucat bine și în partidele anterioare, am fost aproape de rezultate pozitive, dar am pierdut. Dacă ne vom păstra motivația și coeziunea vestiarului, Iașiul va fi de acum încolo o formație greu de combătut” 
Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

Iași a fost în alte patru semifinale de Cupă 

  • 1947-1948: Poli Iași - CFR Timișoara (2-3 după prel.)
  • 1962-1963 Poli Iași - Siderurgistul Galați (3-3, 1-5 la rejucare) 
  • 1977-1978 Poli Iași - U Craiova (0-2) 
  • 1984-1985 Poli Iași - U Craiova (0-2)

VEZI ȘI:

POLI IAȘI - CRAIOVA 3-2 // Corneliu Papură, declarația serii: „Am plătit cash. Ceea ce s-a întâmplat pe final a fost deranjant”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (3)
113293806628121
Dorel Instalatorul  •  05 Martie 2020, 21:05

Si voi ca si Dinamo sunteti plini de realism! Nu aveti dupa ce bea apa dar va ganditi la fotbalul din Europa! Nu mai dati bani pe himere! Mai jucati si voi un meci cu Tiraspol sau Chisinau si spuneti nepotilor ca ati fost in Europa la jucat fotbal!

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  05 Martie 2020, 18:35
Postat de Dinu Stefan pe 05 Martie 2020, 17:34

sincer la ora asta iasiu e cea mai indreptatita sa ia cupa ! ce gg,ce ionut...iasiu !

Sa ai gura aurita !!! :) FORZA POLI !!!

104459837173638
Dinu Stefan  •  05 Martie 2020, 17:34

sincer la ora asta iasiu e cea mai indreptatita sa ia cupa ! ce gg,ce ionut...iasiu !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează