FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RIPENSIA - DINAMO 0-1

S-a accidentat un titular de la Dinamo! Anunțul antrenorului: „Are o contuzie”

Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, scor 1-0, în „16-imile” de finală ale Cupei României. Sorin Colceag, antrenorul interimar al „câinilor”, subliniază părțile pozitive din parcursul recent al roș-albilor.
Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, scor 1-0, în „16-imile” de finală ale Cupei României. Sorin Colceag, antrenorul interimar al „câinilor”, subliniază părțile pozitive din parcursul recent al roș-albilor.

Articol de GSP - Publicat joi, 23 septembrie 2021 21:20

Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, scor 1-0, în „16-imile” de finală ale Cupei României. Sorin Colceag, antrenorul interimar al „câinilor”, subliniază părțile pozitive din parcursul recent al roș-albilor.

Programul complet din „șaisprezecimile” Cupei

„E o victorie importantă pentru parcursul în Cupă și pentru a ne recăpăta încrederea. Băieții au dat totul azi, îi felicit. Încercăm să scoatem maximum din resursele pe care le avem, căutând să obținem rezultate. Avem jucători care n-au mai evoluat de mult timp, au lipsuri de pregătire, au apărut și accidentările, trebuie să găsim soluții”, a declarat Colceag la final.

Sorin Colceag, după Ripensia - Dinamo 0-1: „Răuță are o contuzie”

Colceag a detaliat ce s-a întâmplat în minutul 56, când Alex Răuță a părăsit terenul accidentat: „Are o contuzie, vom vedea zilele viitoare, sperăm să se refacă în cel mai scurt timp”.

Încerc să văd lucrurile pozitive, dacă pun și meciul cu Botoșani, arătăm niște lucruri pe care se poate construi. Am fost agresivi cu Botoșani, azi am fost muncitori, umili, modești, am avut un grup unit, jucători de caracter. Există potențial! Perspectiva mea este de interimar, eu fac lucrurile de la meci la meci. Obiectivul meu e meciul următor. Nu decid eu, nu mă încarc cu lucrurile astea
Sorin Colceag, antrenor interimar Dinamo

Toată lumea spunea că Dinamo are probleme. Dar la nivel administrativ. Fotbalistic, are titulari la națională, la Olimpiadă, care au făcut diferența. Am crezut în șansa noastră, dar n-am reușit mai mult. În repriza a doua am împins jocul spre poarta adversă. Exceptând faza din final, când au scăpat pe contraatac, s-a jucat mai mult în jumătatea lor. Am simțit că putem obține mai mult. A fost o experiență reușită. Dinamo rămâne Dinamo, îi urez mult succes lui Sorin Colceag în dificila misiune pe care o are la echipă
Cosmin Petruescu, antrenor Ripensia Timișoara

Dinamo, în „optimile” Cupei României după 1-0 cu Ripensia Timișoara

  • Emmanuel Ernest a ratat prima ocazie a partidei. Jucătorul din Liberia a trecut de Răzvan Popa, dar a finalizat modest (5). A urmat o șansă mare irosită de Moldoveanu - transversală (12)!
  • În continuare, Dinamo a dominat prima repriză. Itu n-a prins poarta cu o lovitură de cap de la 10 metri (30). A făcut-o însă Matei. Decisiv.
  • „Decarul” alb-roșilor a semnat singurul gol al întâlnirii: „cap de unde vine” din dreptul punctului cu var (36). 
  • Previzibil, timișorenii au forțat în partea secundă. ErnestVidrăsan și Coulibaly au pus pe rând în pericol poarta lui Eșanu, care a scăpat în cele din urmă fără gol primit.
  • Dinamo, dominată copios în repriza a doua de locul 12 din Liga 2, bifează totuși prima victorie după 6 eșecuri la rând în Liga 1 și merge mai departe în Cupa României.

Ripensia Timișoara - Dinamo: echipele de start

Ripensia Timișoara: I. Rus - Gladun, Țieranu, A. Macrițchii, Fridrich – Stoi, Taras - V. Macrițchii, Piftor, Mitrov - Ernest
Rezerve; Mosoarcă, Morariu, lalic, Coulibaly, Vidrasan, Stoica, Szimionas, Ion Mihai, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

Dinamo: Eșanu - Sorescu, Popa, Grigore, Radu - Matei, Răuță, Itu - Moldoveanu, Țîră, Bani
Rezerve: Iliev, Stan, Dudea, Neicuțescu, Giafer, Borcea, Măgureanu, Crețu, Amzar
Antrenor: Sorin Colceag

Stadion: Dan Păltinişanu (Timişoara - Timiş), deschis la 30% din capacitate
Arbitru: Flueran Viorel Nicusor (Craiova - Dolj) A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia - Alba), A2: Necula Mihaita (Bucureşti - Bucureşti)

Dinamo a pierdut doi oameni de bază, chiar în ziua premergătoare meciului cu Ripensia

Dinamoviștii Gabriel Torje (31 de ani) și Mirko Ivanovski (31 de ani) s-au accidentat și au devenit indisponibili pentru meciul cu Ripensia Timișoara, din „șaisprezecimile” Cupei României.

Antrenorul Sorin Colceag s-a confruntat cu mai multe probleme de lot, câțiva dintre jucători resimțind diverse accidentări după ultima rundă, eșecul 1-2 cu FC Botoșani. De fapt, toți cei nou-sosiți în Ștefan cel Mare au un decalaj de pregătire față de restul lotului, de aceea sunt expuși la probleme medicale.

Doi dintre oamenii în formă la ultima etapă, Mirko Ivanovski și Gabriel Torje, au fost menajați pentru confruntarea din Cupa României. Conform surselor GSP.ro, atacantul a suferit o inflamație în zona pulpei, în timp Torje, autorul golului din partida cu Botoșani, a ieșit din antrenament, după ce a resimțit dureri. Colceag dorește să-i aibă apți pentru etapa cu CSU Craiova de luni.

Citește mai multe știri din Cupa României:

I-au pus gând rău FCSB-ului: „Vrem să jucăm cu ei, să umplem stadionul!”

Cere luarea de măsuri dure la FCSB: „Să-i amendeze pentru ce s-a întâmplat!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
csa.tribune.goale
csa.tribune.goale  •  24 Septembrie 2021, 01:22
Postat de creeperno115 pe 23 Septembrie 2021, 22:34

Iliev- Nica, Pinto, Grigore, Filip- Rauta- Matei, Itu- Torje, Bordusanu- Ivanovski

Cu echipa aceasta v-ar da 7 Steaua

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  24 Septembrie 2021, 00:31

Echipa joaca mult mai bine fara FILIP ESEANU SORESCU

creeperno115
creeperno115  •  23 Septembrie 2021, 22:34

Iliev- Nica, Pinto, Grigore, Filip- Rauta- Matei, Itu- Torje, Bordusanu- Ivanovski

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close