FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CORVINUL HUNEDOARA - FCSB 3-5

Cu cine s-a chinuit FCSB » Comparație neverosimilă: tot clubul câștigă cât Oaidă!

Într-o atmosferă fantastică, hunedorenii le-au făcut față cu brio mult mai bogaților lor adversari / foto: Cristi Preda (GSP) +29   FOTO
Într-o atmosferă fantastică, hunedorenii le-au făcut față cu brio mult mai bogaților lor adversari / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 10:04 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 11:35

Diferențele dintre FCSB și CS Hunedoara sunt uriașe nu doar din punctul de vedere al eșalonului unde evoluează, ci și financiar. Cu salariul pe o lună, Constantin Budescu poate susține adversara din Cupă un an, iar Răzvan Oaidă câștigă într-o lună cât tot lotul și stafful hunedorenilor. 

FCSB nu doar că a tremurat, dar a fost miercuri, împotriva Corvinului, la un pas să mai bifeze o bornă negativă, după cea din Conference League. În ciuda calificării venite abia în prelungiri, impresia lăsată de roș-albaștri în fața unei echipe mici a fost una ștearsă.

Budescu îi poate ține un an! 

Cine sunt însă jucătorii din L3 care au chinuit timp de 120 de minute „perlele” lui Becali? Tot clubul din Hunedoara cheltuie într-un an întreg mai puțin de 300.000 de euro! Adică salariul pe care Budescu, integralist miercuri, îl încasează la FCSB. 

Practic, vedeta roș-albaștrilor ar putea susține activitatea adversarei de ieri cu salariul pe un an la FCSB. Diferențele șocante din conturi se văd și la nivelul altor jucători, nu doar în cazul lui Budescu, unul dintre „regii” remunerațiilor din Liga 1. 

Toți jucătorii, tot stafful și personalul auxiliar de la CS Hunedoara cheltuie lunar, pentru salarii, aproximativ 15.000 de euro. Adică salariul lui Răzvan Oaidă, un fotbalist ce-i mai degrabă obișnuit cu banca de rezerve în ultima vreme la FCSB. 

Gol pe buget redus 

Simon Petre, marcatorul golului care a dus meciul în prelungiri, câștigă de la Hunedoara doar 500 de lei lunar, restul până la salariul de 2.000 de lei fiind achitați de UTA, clubul de unde e adus împrumut. Iar portarul Lefter, junior și el, ia doar 800 de lei. 

Cele mai mari salarii din lotul Hunedoarei le au vedetele Laurențiu Buș, Sergiu Arnăutu și Andrei Hergheligiu, fiecare remunerat cu câte 1.800 de euro

CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
+25 FOTO

Ce salarii au jucătorii de la Hunedoara

  • Lupușor - 300 
  • P. Simon - 500 
  • A. Dumitru - 500 
  • Lefter - 800 
  • Giura - 1.000 
  • Bradu - 1.000 
  • A. Vlad - 1.500
  • Trășcan - 2.000
  • R. Cristian - 2.000
  • Al. Iacob - 2.500
  • Mogoș - 2.500
  • Da Motta - 5.000
  • Garutti - 5.000
  • Arnăutu - 9.000 
  • L. Buș - 9.000 
  • Hergheligiu - 9.000
  • *sumele sunt exprimate în lei

30.000 de euroeste salariul lui Florin Tănase, adică 360.000 de euro într-un an, cu peste 60.000 mai mult decât bugetul lui CS Hunedoara

Nu se poate! Nu are cum să câștige un jucător 500 de lei pe lună. E ceva incredibil ce au reușit acești băieți. 

-  Ilie Dumitrescu, analist la DigiSport

Am încercat să găsesc variante, pentru că la Hunedoara este un buget foarte mic. Probabil că nu o să credeți ce vă spun. Simon Petre câștigă 500 de lei pe lună. E un salariu insignifiant, luat pe un contract de activitate sportivă. 

- Bogdan Apostu, agent

Musi și Stoica, singurii remarcați

FCSB s-a întors și cu vești bune de la Hunedoara, iar acestea ar fi legate de evoluțiile lui Ianis Stoica și Alexandru Musi, doi dintre cei mai tineri jucători din lot. Au marcat 3 dintre cele 5 reușite ale oaspeților, primul reușind o „dublă”. 

Fiul lui Pompiliu Stoica i-a atras atenția lui Basarab Panduru, care s-a arătat impresionat: „Mi se pare că Stoica poate să dea gol, a dat goluri din puţinele minute jucate. Mă uit la el şi văd că are niște execuţii de om care are cap, ştie ce să facă în anumite situaţii. Deocamdată face lucruri bune”. 

VIDEO Edward Iordănescu a vorbit despre victoria obținută în prelungiri la Hunedoara

Citește și alte știri despre FCSB:

Licăre o stea la FCSB! La doar 19 ani, are cifre și performanțe personale peste ale atacanților importanți din istoria echipei!

Iordănescu, amenințări în vestiar: „A spart tabla de nervi! Cine nu se va alinia ca mentalitate va fi dat afară”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
520143398153430
Pavel Radu  •  24 Septembrie 2021, 13:36

Oare s-o fi jucat numai pe teren acest meci ? Prea erau pentru fotografi plonjoanele celor doi portari !

geogeo
geogeo  •  24 Septembrie 2021, 12:46

La cum a jucat Hunedoara cu FCSB, probabil ca ar face fata fara probleme in Liga 2 si ar avea sanse de playoff. Echipa buna, echilibrata si omogena. Foarte bine ca echipele mici joaca bine si se autodepasesc cand joaca cu echipele importante. Cui ar fi folosit daca era 0-5 sau 0-6? Asa, cu revenirea de la 0-3 la 3-3, hunedorenii le-au dat o lectie gratis celor de la FCSB cu privire la cum trebuie sa lupti, chiar cand sperantele de reusita sunt aproape zero. E bine sa avem meciuri tari permanent in competitiile interne, ca sa nu ne mai surprinda in cupele europene echipe ca Tbilisi, Karagandy, Laci sau Dudelange.

valentindragobete
valentindragobete  •  24 Septembrie 2021, 12:07
Postat de florar pe 24 Septembrie 2021, 11:40

Adica Iordanescu trebuie sa vada ca antrenor dupa meci sau sa prevada si sa nu se intample nefacute????Stii ,dupa meciuri si Becali lua masuri impotriva jucatorilor care au jucat slab....Eu zic altfel....cu un antrenor jucatorii nu au voie sa joace slab sau mai slab decat cota lor....!Iordanescu este primul care trebuie sa se sanctioneze!A se vedea declaratia antrenorului la UTA....Balind spune ca primul care a gresit este antrenorul....Adica Becali nu era bun de antrenor pentru ca nu sparge tabla si nu urla la jucatori????

Ce "zici " tu nu interesează chiar pe nimeni !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează