FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - STEAUA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

CSU Craiova - Steaua, în "sferturile" Cupei » Campioana menajează, echipa din Bănie cu prima garnitură

Varela nu va fi prezent pe teren la meciul cu CSU Craiova
Varela nu va fi prezent pe teren la meciul cu CSU Craiova

Articol de - Publicat joi, 04 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 decembrie 2014 09:53

Varela, Filip, Bourceanu, Tănase şi Keşeru nici măcar n-au făcut deplasarea, unul dintre Sînmărtean şi Chipciu e posibil să fie lăsat rezervă, în timp ce Cârţu şi Săndoi vor alinia formaţia standard.

Derby-ul sferturilor de finală din Cupa României e privit din două perspective diferite de echipele care diseară se vor confrunta pe legendarul "Ion Oblemenco". Costel Gâlcă are alte obiective mai importante în acest final de an, cum ar fi meciul cu Dinamo Kiev, de peste o săptămînă, care trebuie obligatoriu cîştigat pentru ca echipa să spere la calificare.

Tocmai de aceea, "principalul" campioanei a luat decizia de a lăsa acasă 5 piese de bază, toţi cu mici probleme medicale după ultimele jocuri, cu Aalborg şi FC Botoşani, pe care îi menajează.

Cei 5 sînt Varela, Filip, Bourceanu, Tănase şi Keşeru, toţi titulari şi în Danemarca şi în Moldova. Cel din urmă, care e golgeterul din 2014, cu 30 de goluri marcate, s-a accidentat la genunchi la Botoşani, a resimţit dureri şi ieri, iar Gâlcă a preferat să nu rişte.

CSU vrea în finală
Acelaşi lucru e valabil şi în cazul lui Tănase şi Bourceanu, în timp ce Varela şi Filip  acuză o stare de oboseală. În schimb, a făcut deplasarea Chipciu, care s-a simţit mai bine în ultimele zile şi dacă nu va resimţi dureri la piciorul în care are şuruburile şi tijele de la operaţia de acum un an şi jumătate, va intra ca titular.

Nu la fel stau lucrurile şi în cazul Craiovei. Cuplul Cârţu-Săndoi nu va menaja pe nimeni şi toate vedetele vor apărea în primul "11". Brandan, Bawab, Băluţă, Mateiu şi Ferfelea vor începe din primul minut, Cupa fiind văzută în Bănie nu neapărat ca un obiectiv de atins, dar o oportunitate perfectă de a crea emulaţie în jurul actualei echipe în cazul în care se va cîştiga trofeul sau chiar dacă se va disputa finala.

25 de goluri şi 5 pase de gol au produs, în actualul sezon, cei 5 jucători pe care Gâlcă i-a lăsat la Bucureşti, cea mai grea pierdere fiind cea a lui Keşeru: 20 de goluri şi 3 pase decisive

Echipa probabilă CSU Craiova
Bălgrădean - Tîrnăcop, Izvoranu, Frăsinescu, Vătăjelu - Mateiu, Brandan - Băluţă, Bawab, Ferfelea - Herghelegiu

Echipa probabilă Steaua
Arlauskis - Papp, Szukala, Luchin, Latovlevici - Prepeliţă, Sînmărtean - Ad. Popa, N. Stanciu, Pîrvulescu - Chipciu

Cum s-au calificat în "sferturi"
CSU CRAIOVA
"16-imi": Caransebeş - CSU Craiova 1-2
"optimi": CSU Craiova - Viitorul 2-1

STEAUA
"16-imi": Berceni - Steaua 0-3
"optimi": CSMS Iaşi - Steaua 0-1

14 ani şi jumătate au trecut de cînd o echipă din Craiova a jucat o finală de Cupă, Universitatea Craiova pierzînd în iunie 2000, 0-2 cu Dinamo, goluri Marius Niculae şi Hîldan, meci disputat pe fostul stadion Naţional, în faţa a 55.000 de spectatori

2011 e anul în care Steaua a cîştigat ultima dată Cupa României, 2-1 în finala disputată la Braşov, împotriva lui Dinamo

ALTE ŞTIRI:

Reîncep negocierile
Valeriu Argăseală a vorbit la DolceSport despre situaţia lui Arlauskis, dorit de mai multe echipe din Serie A: "Cu Arla trebuie să avem o discuţie zilele acestea, să stabilim dacă într-adevar şi-a găsit contract la un club foarte mare din Europa, aşa cum a rămas discuţia ultima dată. Dacă nu, putem să continuăm să negociem prelungirea acordului cu noi".

Cer anularea Cupei Ligii
Helmuth Duckadam e de părere că meciul din Cupa Ligii cu CSMS Iaşi, de pe 14 decembrie, n-ar trebui să se mai dispute: "Din păcate, vremea nu ajută deloc fotbalul în această perioadă, terenurile sînt aproape impracticabile. Partida poate fi programată oricînd la anul".

Fluierat la fiecare atingere
Andrei Prepeliţă a spus la finele victoriei Stelei la Botoşani, 2-0, vizavi de meciul de diseară din Bănie: "Pentru mine nu e un meci special. Eu am jucat la FC Universitatea, joi jucăm cu FCU, pardon cu CSU!". La iniţiativa celor de la maximasport.ro, apropiaţi ai grupării alb-albastre, spectatorii craioveni au promis să-l fluiere pe Prepeliţă la fiecare atingere de balon diseară.

"Sper să marchez iar"
Thaer Bawab a impresionat prin ultimele sale reuşite în tricoul juveţilor şi speră să continue pe acelaşi trend şi cu Steaua: "Important va fi să ne calificăm în semifinale, deşi recunosc că mi-ar plăcea să marchez din nou, fiindcă am înţeles ce rivalitate există între fanii noştri şi ai adversarilor. Sper să fie un meci frumos, iar noi să dedicăm victoria Craiovei".

Brandan, "Comandantul"
Săndoi a vorbit laudativ despre căpitanul Pablo Brandan: "El este comandantul echipei. Duce echipa spre victorie". Argentinianul aşteaptă confruntarea cu fosta sa echipă: "Avem încredere în faţa unei formaţii ce domină fotbalul românesc în ultimii 3-4 ani. E ultima partidă pe «Oblemenco», visăm să facem o mare bucurie oamenilor din Bănie".

"Calificarea? Ceva incredibil"
Emil Săndoi îşi păstrează picioarele pe pămînt chiar dacă CS U a strîns 26 de puncte din ultimele 30 puse în joc în L1: "Va fi un meci frumos cu Steaua. Este competiţia surprizelor, pe care atît eu, cît şi Sorin Cârţu am reuşit s-o cîştigăm. OK, sîntem echipa momentului, dar trebuie să recunoaştem că Steaua are prima şansă. Dacă vom reuşi calificarea în semifinalele Cupei, va fi incredibil".

Craioveanu şi iarba lui dragă
Gică Craioveanu a scris în editorialul său din Maxima Sport că îşi va păstra o amintire de nepreţuit după meciul de diseară: "Plănuiesc să intru pe gazon şi să iau o bucăţică de gazon de la poarta dinspre peluza nord, cea la care am marcat cele mai multe şi mai frumoase goluri. O să o pun la loc de cinste în vitrina trofeelor, alături de tricourile lui Zidane, Figo, Xavi, Eto'o şi alţi «anonimi» dintr-ăştia împotriva cărora am jucat. Iarba de pe stadionul meu drag va valora mai mult decît toate la un loc".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
tiptil10
tiptil10  •  04 Decembrie 2014, 14:09

Din ce citesc pe aici la Steaua este ok daca nu este continuatoarea Stelei si poate sa isi schimbe numele etc ...numai ca Steaua a facut asta de mai mult timp.... cred ca acelasi lucru va fi si cu Craiova daca va avea parcursul Stelei ... incet incet toti suporteri adevarati ai Craiovei vor veni langa..... iar daca o sa castigam deseara contra celui mai bun 11 pe care il poate baga Galca.... ca sunt ei accidentati e norocul nostru ... avem si noi accidentati vezi in aparare ca sun 2 plombe ....din primavara la Craiova nu va mai fi loc pe stadionul care se va juca meci de meci.... si in fond asta e si scopu ... la sfarsit de saptamana sa ne delectam cu un spectacol frumos ... neregizat

darkdark
darkdark  •  04 Decembrie 2014, 13:06
Postat de teodor.muresan pe 04 Decembrie 2014, 12:10

Eu, am fost stelist. Acum nu mai sunt. Nu ma identific nici cu majoritatea suporterilor, nici cu conducerea actualei Stele. Dar nu vreau raul clubului. Ceea ce ai postat cred ca e dorinta ta. Eu sunt sigur ca armata vizeaza macar o parte din palmares. Altfel nu are miza procesul Nu are sens. Nu zic ca sigur il vor obtine, dar e sigur ca asta vor.Si, daca armata infiinteaza o alta echipa, o sa o vanda.Si una dintre stele va incepe in liga a 5-a.

Palmaresul nu e bun patrimonial, nu se tranzactioneaza. Clubul sportiv al armatei si-a luat adio de la palmaresul sectie de fotbal ca orice alt club sportiv din tara la inceputul anilor '90 cand legislatia a obligat organizarea fotablului in cluburi de fotbal de sine stataoare fara legatura cu cluburile sportive. Palmaresul ramane al clubului condus de Becalii, indiferent ca va mai folosi sau nu insemnele actuale.

blacksun_14
blacksun_14  •  04 Decembrie 2014, 12:29

Parvulescu, Stanciu, Luchin, iar la latovlevici e discutabil.Astea sunt "rezervele"

Vezi toate comentariile (64)
Comentează